Így néz most ki a HTC Vive

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 19.
  • Képek
Link másolása
Ha minden jól megy, tavasszal boltokba kerülhet a HTC Vive, ami azt is jelenti, hogy a közeljövőben sokkal többet fogják mutogatni a VR-szemüveget. Ahogy az lenni szokott, az eszköz külsőre is megváltozott közben, így néz most ki.

A HTC bejelentése szerint áprilisban kerülhet boltokba a HTC Vive, a Valve-val közösen készített VR-szemüveget addig limitált darabszámban árusítják majd a fejlesztőknek. Az addig hátralévő időben valószínűleg jóval többet mutogatják majd az eszközt a tervezők, és talán arra sem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön, mennyibe kerül.

Talán nem meglepő, hogy az eredetileg bemutatott prototípus óta jócskán megváltozott a szemüveg és a mellékelt irányítók külseje, erre az alábbi képek szolgálnak bizonyítékul. A fotók a HTC weboldalára kerültek fel, de úgy tűnik, csak véletlenül, mert ott már nem találtuk meg őket, és csak a Redditen érhetők el.

A szemüveg változott kevésbé látványosan, de ennek ellenére feltűnő, hogy elől letisztultabb lett, és a kábelrengetegét is sikerült eltüntetni. A kontroller pedig teljes átalakuláson ment keresztül - vajon ez a végleges formaterv?

11.
11.
Yetikoma
#9: Szerinted az jó, hogy egy négytagú család nem beszélget társasjátékokat játszik hanem ülnek és bámúlják a TV-t ráadásúl valóvilágot és társait?
Szerinted az jó, hogy facebookon osztogatunk meg régen privátnak számító információkat? Az jó, hogy az interneten korlátlanúl elérhető pornó gajra vágja a fiatalság intimitásra való igényét és a szexuális kulturát? Úgy gondolom, hogy mindd a két technika jó csak sokan nem tudnak vele élni és túlzásba viszik. Ez utóbbit nem lehet megakadájozni ezzel sem. Egyébként MMO-val FPS-el avgy stratégiával ugyan úgy el lehet zárkózni mintt ezzel... .

Az idegrendszerről gyakorolt hatásairól annyit tudok mondani, hogy korán kikerül a piacra, de sokkal jobban tanulmányozott terület mint első nekifutásra gondolnánk. Egyébéknt a mobiltelefonok sugárzása szerinted biztos nincs rossz hatással a szervezetre? Az, hogy az okos telefonok és a tabletek már most mérhetően megemelték a nyakigerinc sérvek előfordulását az is a mértéktelen használaból ered.

A lényegi neurológiai fejlódés az első évben lezajlik. De ha sziorúan veszük a percepció fejlődését akkor is 7 éves korra már teljes a rendszer (kog-neuró fejlődés). Ha egy 7 éves gyerek VR-ben tölti az idejét ott már sokkal nagyobb a baj.

A kapitalizmusban meg a pénzről szól minden megmozdulás ebben ugyan mi a meglepő? Ettől még lehet tartása az egyes embereknek azt meg, hogy ki mit vesz meg saját dolga eldönteni. Van aki cigaretára költ egy vagyont amivel 70% megemeli a rák kockázatát 80% a COPD-ét 60% az érszükületét és még sorolhatnám. Ez is csak a pénzről szól.... .

10.
10.
#6: Nem orosszal, csak nagyivben szarom le ha valaki nem tudja elolvasni (az valoszinuleg es amugy se ertene amit irok mert tokhulye).
Ha meg csak zavarja azt szinten leszarom.
Nem kotelezo elovasni...
9.
9.
#7: Szerinted az jo ha egy 4 tagu csalad minden tagja egy ilyen ganeval a fejen ul (arrol az apro tenyrol se feledkezzunk meg hogy egy kiskoru gyerek agyi fejlodesere latoidegek, szem, tererzekeles milyen hatassal lesz.
Ha mar filmnezesnel tartunk.
Amugy ki az otvaros fasz adna ki negy ilyen szarert egy millat filmezesre.
Vicc.
8.
8.
#7: Nem erdemes.
A technologia egyik oldala sem alkalmas ra.
Ez a penzrol szol.
Minel nagyobb hirveres, annal tobb embert huznak le egy felesleges baromsaggal.
7.
7.
Yetikoma
A occulus rift vr -t érdemes megvenni ha valaki be ruházna rá. A tecnika már egész pofás, de a feelbontáson még mindig sokat kell javítani, főleg, hogy a mai gamer hozzá szokott a tű éles felbontáshoz a VR 1080x1200 felbontása olyan élményt nyújt mintha monitoron 640x 480 -at használnánk. A pixelek között látható rácsmintázat még meszokható, de a darabos részleteket elnagyoló kép igen "zavaró" Ez a tehnika simán elbírná a 4K feelbontást.
A fej mozgásának nyomon követése egyébként már teljesen rendben van már a rift DK2 -ben is . Az egyetlen zavaró dolog a lencsék hatalmas oldal torzítása. Amihez egyébként huzamosabb használat után hozzá lehet szokni tehát ha valakinek hányingert is okoz az egy idő után túlteszi rajta magát. (tapasztalat szerint időseebbek nagy részét nagyon zavarja, szemüveegesek könyeben megszokják)

Egyébként szerintem van helye a technikának mert már most nagy élmény akár munkára is ha scak az asztalt és a munka felületet kirakjuk VR-be vagy filmeket nézegetünk. Nagy hátránya viszont, hogy nagyon komolyan elszeparál így ha valaki kockul akkor hipp hopp elmegy pr óra úgy hogy azt sem tudja van-e valaki valami körülötte, Nagyon dúrván elszeparál. Mondom ezt én aki neha déltől éjfélig játszottam és nem zavart, de ezzel igen.
6.
6.
moonborn
#2: Hagyjad már őt,csak orosz akcentussal ir :D
5.
5.
Grabowsky30+
Támogatáson van a hangsúly! Ha ez széles körben elérhető/használható lesz, mint az OR és nem is lesz túl drága akkor még bármi lehet belőle! Akár ki is húzhatja egy időre a szarból a HTC-t! Bár kétségtelen, hogy sajnos nincs jó passzban a cég!
3.
3.
#2: Igen vannak olyanok, es?
Ja, hogy hianyolod.
Leszarom....
:D
2.
2.
a3a
#1: Még bármi megtörténhet. Ha jó időben dobják ki és jól is működik még simán kaszálhatnak vele.
És ekezetek baratom, ekezetek.
1.
1.
A htc-t a szentlelek tartja csak eletben.
Es a vr keresz eletu lesz. Ez fogja bevinni a htc-nek a kivegzo gyomrost...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...