HWSW: Perelik a Valve-ot a franciák

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 23.
  • Hír
Link másolása
A Steamen vásárolt játékok ismételt eladása kapcsán fordult bírósághoz egy francia fogyasztóvédelmi csoport. A szervezet szerint a letöltött szoftvereket ugyanúgy továbbadhatóvá kellene tenni, mint a lemezeseket - írja a HWSW.

Tűz alá került a Valve, a fejlesztőcéget ezúttal a Steam kapcsán egy francia fogyasztóvédelmi csoport, az UFC-Que Choisir fogta perbe, mondván a vállalat szoftverboltja, illetve annak felhasználási feltételei szembemennek az európai szabályozásokkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy túladjanak a különböző, korábban megvásárolt digitális javakon.

A kérdés nem most kerül először bíróság elé az öreg kontinensen, azzal kapcsolatban ráadásul az elmúlt években ellentétes döntések is születtek: 2014-ben egy német bíróság ugyanebben az ügyben a Valve javára ítélt, két évvel korábban ugyanakkor az Európai Unió Bírósága egy, az Oracle-t érintő, nagyon hasonló ügyben a "használt" digitális termékek eladása mellett foglalt állást.

A franciák emellett mást is kifogásolnak, a további részleteket a HWSW cikkében találod!

12.
12.
KopyAti
Ennyi erővel akár a Microsoft-ot, és a Sony-t is fel lehetne durrantani!
10.
10.
PrimYaz00
Ekkora szánalmas képmutató bandát :D



A való életben pedig...
9.
9.
PrimYaz00
#6: Mint te, hát ritkán látni szó mi szó :D
8.
8.
GAMEROD
Semmi gond nincs a dologgal. Szorongassák is meg a néplehúzó kapitalista multikat. Érdekes hogy sok hozzászólóból nagyobb indulatot vált ki az ilyesmi mint magából a cég tulajdonosából. Ez ilyen birka forma. Egy biztos: rosszabbul nem a vásárló jár az ilyesmivel.
7.
7.
Extol
A franciák csak pénzt akar kicsikarni nagy cégektől a menekültek eltartására.
6.
6.
Caleon
#5: Moderáljatok ki, csúnyán beszéltem. De ekkora állatot... :-(
5.
5.
Caleon
4.
4.
mestermagyar
Hát igen, ha a kedves vásárló utánnanéz netalántán így többéves játékvásárolgatás után, lehet lehiggad kicsit a "hűsége" a steam mint játékplatform iránt.
3.
3.
delphijos
#2: Mondjuk azért ez nem az amivel illendő viccelődni..... Már bocs.
2.
2.
PrimYaz00
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...