Így fizetünk majd a Fable Legendsért

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 27.
  • Hír
Link másolása
Ahogy azt bizonyára tudjátok, a sorozat korábbi részeivel ellentétben az új Fable free-to-play játék lesz. A zárt bétatesztben már látható, hogyan és milyen csomagokban fizethetünk majd a címben - ez szivárgott ki.

A zárt bétateszt egyik résztvevője lőtt egy képet a játék mikrotranzakciós boltjáról, aminek a tanúsága szerint Brightlodge bankja változatos csomagokban kínál majd nekünk játékbeli aranyat: egy 850 darabos pakk 5 dollártól indul, de a "legjobb ajánlat" részeként 60 dollárt is rááldozhatunk a címre, ekkor 12 800 darab arany üti a markunkat.

A Lionhead szerint a free-to-play modell lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbben üljenek neki a játéknak, és a britek azt is megígérték, hogy a megvásárolható elemek nettó játékkal is kitermelhetők. A Fable Legendsben kétféle valuta lesz, az ezüstöt kapod a játékodért, míg az aranyat veheted meg valódi pénzért.

A készítők szerint a League of Legends, a DOTA 2 és a Team Fortress 2 üzleti modellje inspirálta őket, így "hősként" új hősöket és kiegészítőket, míg "gonoszként" új csapdákat és lényeket vehetünk az ezüstből és az aranyból.

Ez a felállás nyilvánvalóan az egyensúlyon csúszhat el, és bár erről nem sokat tudunk még mondani, a játékosok egy részét láthatóan nem sikerült meggyőzni egyelőre:

A nyílt bétatesztet épp a napokban halasztották el, jövő tavasszal számíthatunk rá.

27.
27.
latis666
#25: Laza játékkal is lehet nagyon jót játszani HS-al. Nem lapokkal kell meg pénzzel pótolni ha valaki nem jól játszik. Az összes küldetést meg tudtam váltani arannyal. Ráadásul most már annyi játékos van hogy aki senkit nem tud legyőzni az tényleg gondolkodjon el rajta hogy benne van a hiba. Azt meg végképp nem értem hogy azzal mi a baj ha kártyázni kell egy kártyás játékban a fejlődésért.
26.
26.
sloth
#25: Aggro secret pala össz-vissz 1800 dust
25.
25.
Mr.Dead
#22: A Blizzard szimplán leszarja a HS jáékosokat. Monopolhelyzetben vannak, nincs a HS-nek kihívója--->nem foglalkoznak vele. Néha kidobnak egy kalamdot, vagy kiegészítőt, meg félévente agyonnerfelik az egyeduralkodó paklit. (Bár a mostani kieg kissé átírt mindent)
Ahhoz, hogy meglegyen minden fontosabb lap nyitásokból,vagy 400 packot kell nyitnod: 200 classic, 100-100 GvG-TGT.
#21: A gondot mar leìrtam: az új játékos jön, kell neki az adventures, amire monoton módon farmol, és addig nagyon pakkot se vehet mert tovább tartana az egész.
#24: és a kèt Dr.6 mi az anyámat rak ki?(mondjuk 1600 dustból lazán kijön a karácsonyfa nagyrésze) :"D. Azt a pénzt inkább egy fontos legendaryra költse. (Dr.7, meg....Dr.7....meg Dr.7. Na, szöval rá.)....
24.
24.
sloth
#18: 1600? akkor két dr.6, és kész
23.
23.
Chrysh
#22: -így azok jutnak helyzeti előnybe. (ez a rész már nem kell oda)
22.
22.
Chrysh
#21: Igen meg lehet venni, meg lehet venni baszod, ezt mindenki bírja fújni, csak azután nem számol senki se, hogy mi szopáson kell átmennie valakinek, hogy elérjen egy értelmes középszintet, kezdve azzal, hogy eleinte úgy szétvernek minden paklival, hogy gyorstempóban elmegy az életkedved tőle.

Szóval számoljunk utána mit is jelent az a "nem kell fizetni, mert mindent meg tud szerezni az is, aki nem költ verzió".
Vegyünk alapul egy olyan létezhetetlen kockát, aki:
- Ki szeretné oldani az összes solo kalandot. (Ez a mostani új kalanddal együtt jelent 14x700 goldot, azaz 10800-at)
-És biztos ami biztos alapon akar szerezni 100 paklit, hogy legyen egy jó kis kezdő kártyacsomagja amiből ütős paklikat hozhat létre. (10000 arany)
-Valamint feltételezzük a lehetetlent, hogy hősünk megszerzi a 3 győzelmenként kapott 10 aranyat, amiből max naponta 100-at szerezhet. (Ez 3naponta 300 arany)
-Továbbá azt is feltételezzük, hogy 3 napi küldetéssel átlagosan 130 aranyat szerezhet. (Fontos, hogy háromnaponta)

Tehát 20800 arany megszerzéséhez 3 nap alatt max 430 aranyat lehet összekaparni, azaz csupán 48 nap kell. Persze a szám máris csúnyábban hangzik ha a 48 napot úgy értelmezzük, hogy 48 napon keresztül kell 30 győzelmet produkálnunk, ami csupán 1440 győzelmet jelent!

Szóval nekem meg Te ne gyere azzal (senki más se!), hogy hát ilyen előnyhöz az is hozzájuthat, aki nem fizet, mert a Blizzardnak pont ez a célja, az új pofátlan üzletpolitikájával: láttatni, hogy te is lehetsz egyenrangú, miközben nagy ívben tesznek azokra akik lassabb tempóban tudnak haladni, így azok jutnak helyzeti előnybe.
20.
20.
markoci555
em mintha tervezném a játékot ezzel, de free to play játékért én egyábként sem fizetek, legyen az akármi is.
19.
19.
Kicsit elterelődött a téma, ezért bátrabban offolok. A héten kezdtem a HS-t, és két nagyobb zavaró tényezővel is találkoztam. Hiába bújtam a netet, nem találtam megoldást.
Az egyik: ha pc-n játszom néha elég sokat kell várni, mire a megtörténik a lépés vagy magic, akár 10 mp is. Mobilon ez nincs, de ott meg csak 3g-vel hajlandó az app csatlakozni, wifi-vel nem (iphone 4s, galaxy note 2). Ha tud vki ezekre megoldást, írna nekem pm-ben? Köszi szépen!
18.
18.
Mr.Dead
#17: Nem csak golden epic jár érte? Es a negyven pakk az csak 1600 dust.
És sokat számit, főleg annak aki deathwing-eket nyit :"D
17.
17.
sloth
#15: Az még mindig csomó dust, ami egy olcsó pakli, mondjuk zoo, vagy ha megvannak az insták akkor tempo/freezee mage, amivel fel lehet menni legend-ig. Ahol minden season végén kapsz arany legendary-t szóval hol itt a gond?!
16.
16.
sloth
#13: Ja az nagyon sokat segít. Kappa
15.
15.
B-Shaggy
#10: A 2-3 havonta 100+ lap tényleg nem igaz, bocsánat, kevertem a kiegészítőt a kalanddal, de akkor is, 2-3 havonta vagy rohadt sok új lap jön, vagy valami, amire el kell költened 3500 goldot. És természetesen pakkonként egy raréra értettem ( mivel azt minden pakk tartalmazza ) ,és ez lehetséges, nem is értem, hogy miért ne lehetne. Én a single kalandokat BRM-ig megcsináltam, Explorers idején szálltam ki. Miután a single kalandok megvoltak, utána kezdtem arénázgatni ( pakkot sose veszek, az számomra pénzkidobás), úgy jöttek ezek a csodás 40 pakkos förmedvények, ahol nem elég, hogy 1-1 rarét kaptam pakkonként, hogy még meg is alázzon a sors, a legrosszabb trashekből kaptam mindig.
HoTS-t a nyílt bétában kezdtem játszani, valahol 30-as szint környékén hagytuk abba, odáig én alig vettem pár karaktert. Nem tudom azóta mit változtattak, de amikor én játszottam, nekem ezzel a napi pár gaméval, úgy hogy sokszor a quest miatt nem is azzal játszhattam, akivel akartam, fájdalmasan lassú volt a farmolás :(
14.
14.
antiqwiz
Szerintem sok F2P modell példát vehetne a Warframe játékról. Szinte annyira fair hogy én magam fizettem pénzt érte, mert olyan tartalmakat adnak ingyen, hogy szégyeltem volna, ha (csak) ingyen játszok!
13.
13.
Mr.Dead
#12: A Blizz is lenyilatkozta, hogy most nehéz elkezdeni, és próbálnak valamit kezdeni vele. (Például Tavern Brawl-ban minden héten jár egy pakk). De ismerve azt, hogy mennyire szarnak a HS-re, beletelik pár hónapba míg kitalálnak valamit. (Kezdhetnék azzal, hogy leakciózzák a Naxxot, igy az újaknak segítenének kicsit. )
12.
12.
shatterhand
#10: Mar e leírás utan is kerülni fogom:)
Total kinai:))
11.
11.
Mr.Dead
10.
10.
Mr.Dead
#8: Na szóval. A HS-ben alapból az újaknak baromi nehéz elkezdeni, mert 2 kiegészítő( GvG, TGT) és három kaland (Naxx, BRM, Loe) lapjait kell összeszedni a Classic lapok mellé. Épp ezért aki 40 pakkra dob össze goldot(vagy költ rá pénzt) az szimplán hülyeséget csinál. 40 pakk ára 4000 gold, ebből simán kijön a Naxx(ami a legfontosabb) és 20 gold híján a BRM első két szárnya. (Apropó, minden pakkban egy rare volt vagy összvisz egy rare? Mert ugye utóbbi lehetetlen, de az előtte lévő is. És ezekben is tuti volt jo lap/ezekböl elegendő dust pár jó laphoz). És 2-3 havonta nem jön 100+ lap.
A HotS-hoz. Mire eléred a 40-es szintet, egy rakat hőst meg tudsz venni( 7-8 minimum) és 3 hét alatt a napikból is összejön 10k. Szóval nem gyűlik lassan az arany.
9.
9.
PaprikaJancsi
Ezt a sok megkeseredett embert.
8.
8.
B-Shaggy
#3: Hearthstoneban a szerencsén mlik, hogyen lapokat nyitsz. Ha meg nem kockulsz bele őrülten abba, hogy minden 2. meccsen valami facehunter-szintű okádék ellen mész, akkor meg rohadt ritkán nyitsz paklit. Én jó sokat toltam a HS-sel, egy évig nagyon keményen ráfüggtem, de alig van epicem, legendarym meg még annál is kevesebb, sokszor számoltam hogy mennyi pakkot nyitottam egy-egy epicért vagy legendaryért, nem egyszer volt az hogy 40 pakkot nyitottam sorjában úgy hogy csak 1 rare volt benne. És akkor ehhez még hozzájön a 2-3 havonta extra +100 lap, vagy 5x5 aréna árának megfelelő kiegészítő.
Ezen kívül még a Heroes Of The Stormot játszottam, ott is megvolt a napi egy quest, meg legalább napi 2-3 játék, de fájdalmasan lassan kaptam a pénzt.

Hogyha egy-egy item nem lesz túl OP, és mint mondjuk a LoLban, hogy viszonylag hamar össze lehet farmolni egy új hős árát, akkor ez szerintem nem a világ vége.
4.
4.
PaprikaJancsi
Amióta a nagy címekben is van mikrotran., akkor ne háborodjunk már fent ezen!
2.
2.
Perseus84
Emiatt sztem bukta lesz. Nagyon remelem is h legalabb rajonnek h csinaljanak rendes Fablet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...