Bemutatkozik a megújult HTC Vive

  • Írta: Shifty
  • 2016. január 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Javában zajlik az idei CES, ahol a Valve és a HTC hivatalosan is bemutatta a HTC Vive második generációs változatát, ami rengeteg változtatást és újdonságot tartalmaz az elődhöz képest.

A HTC Vive bejelentése óta eltelt időben rengeteget dolgozott a Valve és a HTC közös VR-sisakjukon, így az idei CES-en végre bemutatkozott a második generációs kiadás, a HTC Vive Pre, ami főbb újdonságainak köszönhetően már nem csak a játékipart, de más területeket is megcélzott, kezdve az egyéb szórakoztatással, a tanulással vagy az edzésekkel.

Egyrészt sokat változott a Vive Headset kialakítása, ami nem csak ergonomikusabb lett, de sokkal kényelmesebb is lesz viselni. Új formát kaptunk, másrészt a rögzítőpánt segítségével biztonságosabb lesz a készülék viselete, ami további egyensúlyérzetet is biztosít majd. A sisak kapott egy külső, arccal is érintkező bélést, ahol az orral érintkező rész akár állítható is lesz.

Beszereltek egy elülső kamerát is, aminek a segítségével a helyiségben található tárgyak beépíthetőek lesznek a virtuális valóság világába. Chet Faliszek szerint ezt úgy kell elképzelni, mintha Neo szemével látnánk a Mátrixot, vagy ahogy Batman iktatta ki Joker verőembereit A sötét lovag végén. Az első kamera emellett kényelmi funkcióval is bír, ugyanis anélkül, hogy megszakítanánk virtuális túránkat és levennénk a sisakot, nyugodtan beszélgethetünk másokkal is.

A Vive kontrollerei is ráncfelvarráson estek át, így nem csak átalakultak az irányítók, de ergonomikusabbak is lettek. Lágyabb éleket, bordázott gombokat és fogófelületet kaptak, ami kényelmesebbé teszi majd a hosszabb távú használatukat. Segítségükkel egyszerűbbé válik a tárgyakkal való interakció, a haptikus visszajelzések pedig azonnali hatással lesznek a virtuális világgal való interakcióra. Emellett újratölthető akkumulátort kapnak a kontrollerek, amiket micro-USB-n keresztül tölthetünk fel. Egy feltöltéssel nagyjából 4 órás üzemidő biztosított.

Végezetül pedig fontos megemlíteni, hogy a HTC Vive kereskedelmi forgalmazása 2016 áprilisától várható, míg az év elejétől a fejlesztők számára 7000 eszköz lesz elérhető.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...