Távozott a Valve-tól a Half-Life írója

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 11.
  • Gyászhír
Link másolása
A Valve veteránja, Marc Laidlaw 18 év után otthagyta a céget, neki köszönhetjük a Half-Life-sorozat sztoriját. Ez fájó tény a játék rajongói számára - ha lesz is harmadik rész, Laidlaw már nem vesz részt a munkálatokban.

Marc Laidlaw a Polygonnak írt levelében erősítette meg, hogy 18 év után visszavonul a játékfejlesztésből. Elmondása szerint "sok oka volt" a váltásra, "a legtöbbjük személyes". Tréfásan megjegyzi, hogy nyilvánvalóan "már öreg" az ilyen bonyolult munkához, viszont visszatér az íráshoz.

Ami Half-Life-sorozat jövőjét firtató kérdéseket illeti, Laidlaw kitérő válaszokat adott. Mint írja, a frencsájz teljes jogú tulajdonosa a Valve, a cég dönti el, hogy mit kezd vele, nem pedig ő.

Marc Laidlaw akkor került a stúdióhoz, amikor a Half-Life első részének fejlesztése elkezdődött. Korábban sci-fi és horrorregényeket írt, '88-as könyvéért, a Neon Lotusért megkapta a rangos Philip K. Dick-díjat is. Laidlaw élvezte az elmúlt 18 évet, saját bevallása szerint a Valve volt a második otthona, rengeteg barátot szerzett ott.

Az úriember az utóbbi években már azt érezte, hogy a játékfejlesztés kaotikus folyamata már nem neki való. Több írói projektje lóg a levegőben, így elérkezettnek látta az időt arra, hogy visszatérjen a gyökerekhez.

14.
14.
JBoy
#13: Igazad van, de attól még zsírmalac.
11.
11.
Extol
Miért kaotikus a játékfejlesztés? Épp a modolás+független játékfejlesztés reneszánszában amikor már boldog boldogtalan kiadhat játékokat?
10.
10.
_NMI_
#9: És íme a tökéletes kép az elvakultságról. Köszönjük ;)
9.
9.
Rakottkrumpli
#8: Csak ahogy a star wars-nál is, úgy itt is az igazi rajongók leszarják ezt ;)
8.
8.
#4: +1

És ugyanaz lesz mint az új Star Wars-nál, a túlzottan magas elvárásokat nem lesz képes hozni, és kap is majd rendesen. Látom előre.
7.
7.
markoci555
#1: Én is azt gondolom hogy már megírta a történetet csak inkább nem mondta el. Azt viszot nem tudom, hogy lesz-e hl3.
5.
5.
McDuff
Mibe fáradt bele,nem is csinálhatott az elmult 8 évben semmit :D komolyra fordítva sok dolga tényleg nem lehetett az "öregnek",nem csoda hogy ott hagyta,vki dolgozni is szeretne.
4.
4.
Perseus84
Szvsz lesz HL. Mar mondtam tobbszor is h hulyek lennenek nem elkesziteni. Ha nem is most - majd lesz
3.
3.
zsocc-nrg
Lassan tényleg le kéne már mondani a HL3-ról. Régóta húzzák-halasszák, bejelentés nem érkezett a HL2Ep3 óta, csak találgatások/trollkodások vannak, most meg kilépett a franchise írója is. Sajnos a Valve nem érdekelt sztem már abban hogy 3. részt készítsen bármelyik sorozatához is (vagy csak nem tudnak 3-ig számolni...), megalkották a legjobb pc-s játékplatformot, és a Dota-val, CS-vel is hülyére keresik magukat. De persze ne legyen igazam és egyszer jöjjön de én már elég pesszimistán állok ehhez hozzá.
1.
1.
hedzsooo
Persze-persze, szerintem már megírta a történet folytatásást réges-régen. Valószínű csak a játék többi részét tart ennyi ideig elkészíteni... Meglátjátok, lesz még HL3! :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...