A maradék Activision-részvényét is eladta a Vivendi

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 18.
  • Biznisz
Link másolása
Véget ért az Activision és a Vivendi kapcsolata, miután a francia cég a maradék Activision-részvényétől is megszabadult. Az üzlettel 1,5 milliárd dollárt tett zsebre, a nagy kérdés az, hogy mennyit áldoz ebből a Ubisoftra.

A MarketWatch jelentése szerint a Vivendi egy meg nem nevezett pénzügyi szervezetnek adta el a maradék részesedését, ezzel pedig 1,1 milliárd dollárhoz jutott - ehhez jött még 400 millió készpénz egy korábbi letétből, amihez most hozzáférhetett. A francia cég szerint ez volt a lehető legjobb alkalom arra, hogy megszabaduljon a papírjaitól, miután azok az elmúlt évben 90 százalékot erősödtek.

Az Activision és a Vivendi Games 2007-ben jelentette be, hogy összeolvad, a 18,9 milliárdos üzlet végül 2008-ban fejeződött be. A maga 61 százalékos részesedésével a Vivendi többségi tulajdonos volt a közös cégben, az Activision Blizzardban, 2013-ban azonban 429 millió részvényt vásárolt tőle az Activision és egy, az Activisionhöz köthető befektetői csoport. A 8 milliárdos ügylet végén alig 5,7 százalékos részesedése maradt a Vivendinek, ezt adták el most a franciák.

A Vivendi ennek ellenére nem táncol ki a játékiparból valószínűleg, sőt, épp az a nagy kérdés, hogy mire költik majd az így szerzett pénzüket. Tavaly két ütemben 10-10 százalékos részesedést vásárolt a cég a Ubisoftban és a Gameloftban, méghozzá nem titkoltan azért, hogy befolyást szerezzen az igazgatótanácsokban - nem lenne meglepő, ha itt folytatnák a menetelésüket. A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot akkor kijelentette, hogy mindent megtesznek majd a függetlenségükért.

3.
3.
godach
Na hát, ha így se, akkor nem tudom hogy de a lényeg:

http://images.clipartlogo.com/files/images/50/506650/vivendi-universal-games_f.png
2.
2.
godach
[URL=http://images.clipartlogo.com/files/images/50/506650/vivendi-universal-games_f.png[/IMG][/URL]
1.
1.
godach
Azért voltak kellemes órák:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...