Jön a Minecraft: Education Edition

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft megvette a Minecraft oktatásra szánt változatát, a MinecraftEdut, amin már 2011 óta egy third party fejlesztő dolgozik. Nos, immáron a csapatot is a redmondi cég birtokolja, be is jelentették az Education Editiont.

Miután az alapjáték fejlesztőjét, a Mojangot 2014-ben felvásárolta a Microsoft, most az oktatási célra szánt változatot és annak készítőjét is sikerült megszereznie. A MinecraftEdu egy 2011 óta formálódó verzió, amivel a tanárok oktathatták diákjaikat a világ 40 országában. A projektet támogatta a Mojang is, a fejlesztők a hivatalos licenccel is rendelkeztek.

Ezzel egy időben a Microsoft bejelentette a Minecraft: Education Editiont. A cél az, hogy a program továbbra is elérhető és megfizethető legyen, immáron 5 dollárt kell fizetni érte felhasználónként. Az Education Editiont iskolák, könyvtárak és múzeumok is megvásárolhatják.

A kipróbálható verziót nyárra ígérik, a közösségi oldalon már most számos tananyag és ötlet érhető el az oktatók számára.

9.
9.
Effecta
#4: A szerkesztés gomb hiánya
6.
6.
mestermagyar
#5: A norvég CS-pro képző után persze hajlonganom kéne ezelőtt...
5.
5.
mestermagyar
Mikrofos rasszista hirdetés corporate bullshiit.

Ilyenkor egyik szemem nevet mert tényleg lehet vele hasznosat művelni a másik viszont sír hogy a gyereket ezzel oktatják ahelyett hogy otthon adnák a kezébe. Komolyan, redstone 16 bites számítógépet fognak velük csinálni vagy mi?
4.
4.
PaprikaJancsi
#2: És mi az a Minefraft ? :D csak viccelek
2.
2.
Effecta
Lehet amikor ki lett adva, hogy mit tanítsanak, akkor félrehallották. Mein Kampf helyett Minefraft :D
1.
1.
Effecta
Na takarodj :D
ZH is lesz belőle?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...