Frissítve: Hero's Song - RPG hardcore arcoknak

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Új fejlesztőcsapatot alapított a Sony Online Entertainment egykori fejese, az első játékuk pedig egy "hardcore akció-szerepjáték lesz hardcore játékosoknak". A Hero's Songra a Kickstarteren gyűjtenek, és már idén befejeznék a munkálatait.

John Smedley két évtizeden át dolgozott a Sony Online Entertainmentnél, és bár tavaly még levezényelte a csapat függetlenedését, a nyáron bejelentette, hogy lemond elnöki pozíciójáról. A hírek szerint a döntése összefüggésben állt azzal is, hogy a Lizard Squad nevű hackercsoport alaposan rászállt, többször swattolták, és egy utazása során még a repülőgépének is kényszerleszállást kellett végrehajtania egy tőlük érkezett bombafenyegetés miatt.

Akkor még úgy volt, Smedley kisebb szünet után visszatérhet a céghez, végül azonban letett erről és Pixelmage Games néven alapított új fejlesztőcsapatot. A más SOE-veteránokat is felvonultató brigád első játéka a Hero's Song lesz, amely egy pixelgrafikával megtámogatott, roguelike akció-szerepjáték.

A Hero's Songot a hardcore játékosoknak ajánlják a fejlesztők. A harc közben például nem elég össze-vissza klikkelni, oda kell figyelnünk az ellenfeleink taktikázására, és azzal is számolnunk kell, hogy akár végleg elveszíthetjük a karakterünket. A multiplayerben beállítható friendly fire is odafigyelésre sarkall majd bennünket.

Apropó, multiplayer! A játékban nem csak egyedül kalandozhatunk majd, saját szerver belövésével több száz másik játékossal is megoszthatjuk a világunkat. A történetet Patrick Rothfuss író szállítja, a karakterünk és az univerzum háttérsztorija pedig minden végigjátszás alkalmával más lesz kicsit. Érdekesség, hogy indítás előtt eldönthetjük, mely istenek létezzenek a világunkban, ez pedig alapvetően határozza majd meg a körítést és a játék felépítését.

A Hero's Song Kickstarter-kampánya épp a minap indult el, a fejlesztők 800 ezer dollárt szeretnének összekalapozni a projekt befejezésére - emellett a csapat magánbefektetők pénzéből gazdálkodik, így már 1 millió zöldhasút sikerült szerezniük. A fejlesztést ráadásul nem is húzzák majd sokáig, ha minden jól megy, a 20 dolláros cím már idén októberben megjelenhet.

Update! A játék Kickstarter-kampányát idő előtt lelőtték. Noha már 136 ezer dollárt gyűjtöttek, a fejlesztők úgy látták, a maradék három hétben nem fog összejönni a korábban kért, 800 ezres összeg. A srácok szerint ők maguk is hibáztak (nem mutattak például elég gameplayt, és némi fizikai loot sem ártott volna a támogatóknak), de ennek ellenére a magánbefektetőik segítségével elkészítik a játékot. A megjelenés változatlanul októberben várható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...