Eladta a Sony a Sony Online Entertainmentet

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
Hoppá-hoppá, erősen indul ez a február: a Sony eladta a Sony Online Entertainmentet egy befektetési cégnek, így az a továbbiakban tőle függetlenül és Daybreak Game Company néven működik majd.

Talán nem annyira látványos lépés, mintha a mobilpiacról szállna ki, ettől függetlenül fontos bejelentéssel került elő a Sony a háza tájáról: a cég eladta a Sony Online Entertainmentet a Columbus Nova nevű befektetési cégnek, amely a jövőben a Sonytól függetlenül, és immár Daybreak Game Company néven működteti majd tovább a fejlesztőcsapatot.


A Sony Online Entertainment folytatja a már megkezdett projektjeit, így a H1Z1, az EverQuest Next és az EverQuest Landmark munkálatai sem állnak le, sőt a függetlenedés révén ezek a projektek más platformokra, például Xbox One-ra is elkészülhetnek, nemcsak PC-re és PlayStation 4-re.

A Sony Online Entertainment 1995-ben jött létre, a már említett címek mellett ő felelt a Star Wars Galaxiesért, a DC Universe Online-ért, a Vanguard: Saga of Heroesért és a PlanetSide-játékokért is.

4.
4.
Dreadlox
#3: Sony ONLINE, tehát az online játékok kerülnek más birtokba. A Sony Entertainment címek maradnak a helyükön
3.
3.
kriszvandaar
Durva... crash bandicoot lesz meg vajon?
2.
2.
Dreadlox
a SOE egy rakat fos cég amúgy is, ennél rosszabb már nagyon nem lehet
1.
1.
mestermagyar
Előre látom már a harmadik EA-t: Electronic arts, Early access és ez.

(Miért nem adtak olyan nevet a cégnek hogy ezt a viccet pont most el tudjam normálisan sütni?! Már most undorodom a cégtől. XD)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...