100 klasszikus játékkal jön PC-re az Atari Vault

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 25.
  • Bejelentés
Link másolása
Ha kedveled a Atari retro játékait és PC-s vagy, akkor van egy jó hírünk. A kiadó bejelentette az Atari Vaultot, amely 100 klasszikus címet tartalmaz modern tálalásban, és még az online multit is támogatják.

A jelek szerint az Atari nagyon igyekszik a PC-s játékosok kedvében járni, így a közelgő RollerCoaster Tycoon World mellett a 100 klasszikus címet tartalmazó Atari Vaulltal is meglepi őket, amely támogatja a helyi és az online multiplayert is.

A gyűjtemény olyan retro finomságokat tartalmaz, mint az Asteroids, a Centipede, a Missile Command, a Tempest, vagy a Warlords, a készítők korszerűsítették a felhasználói felületüket, illetve mindenhez Steam-ranglista és Steam Controller-támogatás jár majd.

A fejlesztésért a Code Mystics felel, és már a január végén megrendezésre kerülő PAX South 2016-on is játszható lesz a csomag.

Az Atari Vault tavasszal jelenik meg PC-n, addig a böngészőben futtatható klasszikusokkal üthetitek el az időt.

18.
18.
Caleon
A #6 és #8 kommenteket elnézve... nem kellene Draco-hoz hasonlóan ezt a kifinomult stílusú seggeszki n+1-et is kigyomlálni végre innen?

Ami azt illeti, nekem volt konzolom is és Spectrumom is a 80-as években, és valóban nagyon nehéz volt játékok felől tudakozódni. Sőt! A kamuképek szintjén odáig mentek, hogy a cartridge dobozán gyakran akár Elmore vagy Vallejo képekkel csalogatták a vásárlókat. És ezt igenis könnyű volt beszopni, ha láttál két játékot, amiket nem ismertél, könnyen döntöttél az alapján, hogy melyiknek szebb a doboza. Mondjuk nekem a konzolt 1985-ben 600 forintért vették, a cartridge darabja pedig 1300 Ft.- volt, ami akkoriban elég súlyos pénznek számított. De azokkal a pálcikaemberkés faék-egyszerű játékokkal sokat játszottam.

C-64-n ugyanaz a grafika már tűrhetetlen volt. Egyszer ott a kamuképekkel engem is átvertek, noname kazettás játékot vettem, valami 50 kb-s undormány volt.

Itthon sokáig csak a Spectrum Világból, a Commodore Világból és a Computer Mania-ból lehetett tudakozódni. A CM ugye kiesett, jött az 576 (Amiga + C-64, vagyis 512 + 64) és a Guru, majd később a Gamestar és más, underground-közeli lapok is. Azért szerintem én játékokból a 80-as évek második felétől egyre jobban képben voltam, a kilencvenes években meg már mindenről mindent tudtam, amit magyar újságokból tudni lehetett. :-)
17.
17.
delphijos
#16: Ne viccelj :) Amúgy - persze akkor nem bántuk - azért a kezettás magnós, fejállítgatós időket azért nem sírom vissza. :D
16.
16.
Norbiii
#15: Elnézésedet kérem, ezt csak úgy írtam..:)
15.
15.
delphijos
#12: Ennek Veled örülök, csak nem erről volt szó. Amúgy teljese offtopik, és nem is lényeges, csak annyit jegyeztem meg, hogy aki akkor volt kisgyerek az nem a "videojátékok fejlődésének a kezdetébe születt". Ezen mondjuk kár vitatkozni. Akkor ZX Spektum, és C64 idők már a végüket járták, sőt már lassan az Amigások is. Hogy elöbbre ne is menjek. Ettől még játszhatott velük valaki késöbb, de nem is erről volt szó....
14.
14.
DON GONDOCS
#11: +1 Itthon is nagy sikere volt az integrált játékokkal ellátott atari utánzatok, majd később már a kazettás megadrive gépek, amikhez már mindenki könnyeben hozzájutott.
12.
12.
Norbiii
#9: 90-es születésű vagyok, 3 éves korom óta játszom, és címek sokaságával játszottam a 90s években! :)
11.
11.
GAMEROD
#9: Ezzel sem értek egyet, mivel pont a 90-es évek volt az a korszak ahol végig láthatta az ember a fejlődést. Mik voltak az első videojátékok? A Pong! meg a Pac Man. Szinte minden konzolon esetleg személyi számítógépen(c16,64 Amiga) megvolt mindenkinek szinte minden játéka kronológiai sorrendben. A 90-es évek előtt viszont a kutyának nem volt pénze ilyesmire főleg errefelé.
10.
10.
GAMEROD
Látom egykét ember nagyon okos akar lenni, viszont sokan nagyon is tudják miről beszélek. Sem az 576, sem a Guru nem írt sem Atari, sem NES játékokról, csak sNES-ről. Köztudott volt hogy a Cartridge-re rajzolt kamu grafikának köszönhette sok ilyen játék az eladását, ha tetszik ha nem ez így volt, mivel nem úgy ment a dolog mint ma hogy ha valamit nem ismertél azt csak beütötted a keresőbe és jöttek róla a képek meg gameplayek ugye... Mégis honnan ismerted volna Magyarországon hogy melyik játékról van szó ilyen konzoloknál? A nők lapjából?
9.
9.
delphijos
#7: Hát ha a 90-es években voltál 7, akkor azért Te sem a videojátékok fejlődésének a kezdetébe születtél.....
5.
5.
GAMEROD
Attól függ mennyire újítják fel a címeket. Nekem gyerekkoromban sem tetszett már a 90-es évek legelején. Régen nagy szám volt azt elhiszem, nekem egy ilyen klón volt az első videojáték konzolom, simán TV GAME felirattal a dobozán, megvetettem a piacon mert olyan szép grafikájú játékokat ábrázolt a doboz hátoldalán lévő képkockasorozat, viszont bekapcsolás után az a sok kivehetetlen vibrálós prüntyögős játék hamar elvette a kedvem az egésztől. Csak kapcsolgattam állandóan hátha valami jobb játék jön. A Pitfall, Keystone Kapers klónok meg talán egykettő nyerte el tetszésemet, a többi idegesítő vacak volt. A Famicom NES viszont teljesen új világot nyitott meg, pedig az sem számított valami újdonságnak de azzal már jobban elvoltam.
4.
4.
Extol
Jó volt régen az Atari, csak a botkarok ne lettek volna olyan gyengék
3.
3.
mestermagyar
Játék-DLC-spinoff-felújított konzol verza-felújított verzió kompatibilitással új gépekhez-retro kiadás 5 játékkal egy pakkban-résszám nélküli sorozat reboot-100 játékkal egy csomagban klasszikus kiadás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...