Közel 13 millió Nintendo Wii U talált gazdára eddig

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
Közzétette a Nintendo a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését. Kiderült, hogy mennyi Wii U és 3DS fogyott eddig, és azt is megtudtuk, hogy a kiotóiak is érdeklődnek a VR iránt.

A Nintendo helyzetjelentése az üzleti év első három negyedére vonatkozik, vagyis az április-december közötti időszakot foglalja magába. Ez idő alatt a cég 425,7 milliárd jenes árbevételt könyvelhetett el, ami 3,9 százalékos növekedést jelentett éves szinten, míg az üzemi nyeresége 34,4 százalékkal nőtt (42,5 milliárd jen), a nettó nyeresége pedig 40,1 százalékkal csökkent (55,3 milliárd jen).

A Wii U-ból eddig 12,6 millió darab talált gazdára, 1,87 millió csak az elmúlt negyedévben. A játékeladások 79,3 millió kópiánál tartanak, ehhez a legutóbbi három hónap 10,25 millió példányt tett hozzá. A Splatoon és a Super Mario Maker remekül megy, előbbi 4,06 millió, utóbbi 3,34 millió eladásnál jár, emellett a kiadó örökzöldjei (Yoshi's Woolly World, Mario Kart 8, Super Smash Bros.) is segítették a számokat.

A 3DS összesen 57,94 millió hardver- és 264,53 millió játékeladást tudhat maga mögött, amihez az október-december közötti időszak 3,6 millió, illetve 19,67 millió darabbal járult hozzá. 3DS-fronton az Animal Crossing: Happy Home Designer volt az aktuális sláger a maga 2,93 millió eladott példányával, de továbbra is jól fogy a legutóbbi két Pokémon-játék és a Super Smash Bros. is.

A Nintendo nem változtatott az éves előrejelzésén. Miután az Amiibók továbbra is húznak (a figurákból 20,5 millió, a kártyákból 21,5 millió példány fogyott), a cég újabbakkal rukkol elő március végéig, miközben a 3DS esetében a spéci pokémonos kézikonzoloktól és az új Mario & Sonictól, a Wii U-nál pedig a hádésített Zeldától vár még sokat a negyedévben. Hamarosan egyébként a Miitomo is elérhetővé válik.

További érdekesség, hogy Serkan Toto elemző szerint a Nintendo különösebb részletezés nélkül, de azt is elhintette a befektetőknek, hogy vizsgálja a VR-ban rejlő lehetőségeket.

3.
3.
myrte
Főleg, hogy ha még 3ds vagy egy pc van mellette. Például a Project Zero (Fatal Frame) ott csücsül a polcon és várja, hogy végigvigyem, de a Xenoblade közbe szól. :D Aztán jön a Twilight Princess. Megvan Wii-re is, de azért HD-ban szívesebben játszanám ki. A Bravely Defaultról, Fire Emblem Fatesről, Legend of Legacy-ról ne is beszéljünk a 3ds vonulaton. Nem lehet panaszkodni. Ezért is nőttek meg az eladások.
Új Metroidunk már nem lesz, de esélyes, hogy több olyan játékot lokalizálnak, ami japánban rég megjelent.
2.
2.
Norbiii
#1: Nekem csak egy Yoshi amiibo figurám van, de nagyon mókás! :) A Maker és a Splaptoon (is) eléggé beindította az eladásokat, most így visszatekintve az elmúlt 3 évre, rengeteg exkluzív cím van, amivel tudunk játszani! Ezen a téren, erős a Wii U....:)
1.
1.
myrte
9 hónapban átlépte a 40 millió darabot az amiibo. Viszik, mint a cukrot. Nem gyűjtöm őket, de még így is hiányzik 1-2 a saját listámból. Egy Marthot és Robint szeretnék (Fire Emblem). Főleg, hogy a Fire Emblem Fateshez lehet majd használni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...