Tetoválások miatt mehet bíróságra a Take-Two

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 3.
  • Hír
Link másolása
Egy tetoválószalon beperelte az NBA 2K-sorozat kiadóját néhány virtuális kosárlabdázó játékbeli tetoválása miatt. A cég szerint azokat az ő művészeik készítették, és nem lehetett volna felhasználni őket az engedélyük nélkül.

A Hollywood Reporter jelentése szerint a Solid Oak Sketches nyolc virtuális tetoválás miatt perel, ezek többek között LeBron Jamesen és Kobe Bryanten feszítenek. A cég szerint az általuk készült tetoválásokat szerzői jog védi, és korábban jelezték is a Take-Two Interactive-nak, hogy (több százezer dolláros) licencdíj fejében használhatják majd őket. A kiadót mindez hidegen hagyta állításuk szerint.

Érdekes egyébként, hogy nem először okoznak galibát a tetoválások a játékiparban. A THQ-t 2012-ben 4,1 millió dollárra perelte egy tetoválóművész a UFC Undisputed 3 egyik tetoválásért, aki ebből végül 22 ezer dollárt kapott meg a csődbe ment kiadótól.

A Madden NFL-sorozat esetében pedig szenzációszámba ment, mikor a 2014-es részben az egyik játékoson az igazi tetoválásai tűntek fel. Az EA Sports akkor azt mondta, ha egy játékos megszerzi a szükséges engedélyeket a tetoválása készítőjétől, belerakják a játékba, de neki amúgy nincs kapacitása arra, hogy egyesével felkeresse az összes művészt.

5.
5.
dzsiádzsó
Hát marketing osztályon dolgozva, olyan problémáink vannak, hogy röhej. Volt, hogy nevesítés nélkül, de Budapest egyik látonyásságának a tulaja megkeresett, hogy bezony engedély nélkül használtuk fel egy képen a látnivalót, körülbelül a kép 5%-án látható, magyarul nem központi, csupán a háttér egyik nem meghatározó eleme, de kerestek már meg apajpuszta tévék mert egyik műsoruknak hasonló neve van, mint amit kitaláltunk :D stb stb.
Szóval igen egy ekkora cég szintn oldja csak meg a licenc problémákat, bár itt igazából a tetováló és játékos között kell rendezni a feltételeket, miután a nevesebb játékosok elég szép summát kapnak a 3d-s pofijukért és szintén elég komoly jogi csapat veszi őket körbe.
Szóval csak azt akarom mondani, hülyén hagnzik a hír, de aki ismeri a mai világ ezen szegmensét annak meg totál nem :)
3.
3.
Nothing
Szerzői jog a tetoválásokra? Ez igen, ezek aztán igazi művészek!
Akkor jöhetnek majd a fodrászok is a sérók miatt! A builder-klubbok a kifejlesztett izmok ábrázolásáért. A fogorvosok, csontkovácsok, kontaktlencse-gyártók.
Na meg a kedves szülők (kosarasok esetében az anyukák...úúúú, ez de gonosz volt! :D ), amiért a "termékük" a játékban szerepel.
1.
1.
Dreadlox
Jó nagy cigány tetoválószalon. Az ilyen férgek örülnének hogy hírnevet szereznek. Annyira el van egy-kettő szállva magától.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...