Nem nagyon megy a Sega szekere

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Sega is közzétette 2015 utolsó kilenc hónapjára vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből világosan látszik, hogy hiába van a cégnek profitja, az eladásai egyre csökkennek. Az aktuális Football Manager legalább jól fogy.

2015 áprilisa és decembere között a Sega 245 milliárd jen (2,9 milliárd dollár) bevételre tett szert, ami sajnos 9 százalékkal kedvesebb, mint 2014 hasonló időszakában. Működési eredménye 12 milliárd jen (103 millió dollár) lett, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A kiadó mindenesetre bizakodó, szerinte a japán gazdaság éppen fellendülőben van, annak ellenére, hogy az eladások csökkentek.

A Football Manager fizikai kópiái is gyérebben fogytak, mint 2014-ben, de még mindig elég tisztességes számokat tud produkálni a játék.

Az okoseszközök továbbra is mérsékelt ütemben növekednek Japánban, ugyanakkor a verseny is fokozódik, ezért a Sega a magasabb minőségű tartalomban hisz. A Phantasy Star Online 2 és Chain Chronicles hamarosan egy nagyobb frissítést kap, illetve nyáron jön a Persona 5 is - igaz, az már nem szól bele az aktuális pénzügyi év eredményeibe.

6.
6.
Nothing
#4: Nem vagyok üzleti zseni vagy közgazdász, de egy ilyen, évek óta a "három királyok" által uralt piacon óriási lutri lenne bepróbálkozni, és ha nem jönne be, 100% a csőd.
A Dreamcast buktája után is közel álltak a krach-hoz.

Nagy név a Sega, szeretem a játékaikat (hogy mást nem mondjak: a mai napig működőképes a MegaDrive-om) a kezdetektől ott vannak és a videojáték ipar nem lenne ugyanaz nélkülük, de így is kétlem, hogy - akár egy csúcstechnikás masinával - lenne esélyük a konzolpiacon.
5.
5.
Perseus84
Van eleg konzolos kiado. Koszi de nem kell tobb.
4.
4.
Thor Vath
Csináljanak megint konzolt :) Arra azért kiváncsi lennék.
3.
3.
delphijos
Persona-k mindíg igényes cuccok voltak.
2.
2.
patka21991
Majd a total war warhammer megdobja az eladásokat.
1.
1.
Perseus84
Remelem a Sega nem huzza le a rolot. Egy a keves fejlesztok kozul aki meg pc exclusiv gemeket is kiad. Hajra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...