Persona 5 PS3, PS4

Végre elkészült a Persona ötödik része - megérte rá várni!
Típus: JRPG

Új Persona-játék bejelentését teaseli az Atlus?

Kiemelten fontos az idei év az Atlus és a Persona-széria számára, hiszen szeptemberben lesz 25 éves a franchise. Ennek az örömére több bejelentéssel készülnek a fejlesztők - köztük talán egy új játék leleplezésével is.

15 millió eladott példánynál jár a Persona-sorozat

Az Atlus lezárta az egyébként márciusban véget ért pénzügyi évét, és nyilvánosságra hozta az adatokat. Ezek egyik fontos megállapítása, hogy a Persona-sorozat túllépte már a tizenötmillió eladott példányt is.

A Sega volt az év kiadója a Metacriticnél

A Metacritic is közzétette a szokásos évösszegzését, amelyben a kiadott játékaik pontszámai alapján rangsorolja a kiadókat. A tavalyi évben a Sega győzedelmeskedett.

Megvannak az idei D.I.C.E. Awards jelöltjei

Huszonnegyedik alkalommal fogják kiosztani a D.I.C.E. Awards díjait, amelyekre számos kategóriában pályáznak a tavaly megjelent játékok. A jelölések számában a The Last of Us: Part II és a Ghost of Tsushima vezet.

Februárban érkezik a Persona 5 Strikers

Egy évvel a Persona 5 Scramble japán megjelenése után végre nyugatra is ellátogat a Persona 5 folytatása, itt azonban Strikers alcímmel kell majd keresnünk a játékot. A bejelentést egy idő előtt feltöltött előzetes leplezte le.

Befutottak az idei év The Game Awards jelöltjei

Hamarosan vége a 2020-as évnek, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, megérkeztek a Geoff Keighley nevével fémjelzett The Game Awards díjkiosztó jelöltjei. A győzteseket december 10-én hirdetik ki.

PS4-en is játszhatók a PS Plus Collection címei

Igaz, hogy a PlayStation Plus Collection játékválogatásához csak a PS5-tulajok férhetnek hozzá, ez azonban nem jelenti azt, hogy az így megszerezhető címeket csakis az új masinán játszhatnánk.

Bemutatkozott a PlayStation Plus Collection

Az Xbox Game Passre válaszul tegnap este a Sony bemutatta a PlayStation Plus Collection szolgáltatását. A PS Plus-előfizetésükkel a PlayStation 5 vásárlói már a konzol megjelenésekor hozzáférhetnek az előző generáció legnagyobb játékaihoz.

Amerika toplista: mindent vitt a Nintendo

Az Egyesült Államokban is felpörgette a játék- és konzoleladásokat a koronavírus-járvány: az NPD Group jelentése szerint az amerikai játékpiac forgalma több mint harmadával nőtt éves szinten.

Mégsem jönnek PC-re ezek a PS-exkluzív címek

Tegnap a késői órákban kapott szárnyra a pletyka, hogy több PlayStation-exkluzív játék is ellátogathat PC-re. Azonban most úgy tűnik, ha ez így is lesz a jövőben, annak a hivatalos bejelentésére egyelőre még várnunk kell.