Már 2 milliárd dollárnál jár az új Star Wars

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 8.
  • Cooltúra
Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Star Wars: Az ébredő Erő, a film globális jegyárbevételei ugyanis meghaladták a 2 milliárd dollárt is. De vajon összejön a trónfosztás a Disneynek?

A hétvégén meghaladták a 2 milliárd dollárt a Star Wars: The Force Awakens jegyárbevételei. A globális toplistán ezzel harmadik a film, míg az amerikai piacon első: ott a maga 900 millió dollárjával rekordernek is számít.

A nagy kérdés az, hogy tud-e még feljebb kúszni az említett listán az új Star Wars. Előtte a Titanic áll 2,19 milliárd dolláros bevétellel, ami megugorhatónak tűnik, a csúcstartó Avatar azonban 2,79 milliárdos forgalommal csücsül az élen, ami meglehetősen távoli szám. A film DVD-, illetve Blu-ray-változata egyébként április elején érkezik meg nyugatra.

A Star Wars-mánia idén folytatódik, a Rogue One: A Star Wars Story december 16-án kerül mozikba.

18.
18.
bema695
Negatívumok: Nem volt mickey egér
Pozitívumok: A halálcsillagok együtt hasonlítottak mickey egérre
5/10
17.
17.
AfterLife
#14: Öregem, én a helyedben elrejtőznék.
16.
16.
AfterLife
#4: "Azon szoktam mosolyogni, hogy a legtöbb ember hozzászólásából süt, hogy túl buták ahhoz hogy felfogják az egyetlen összetett karaktert a filmben, de ahhoz elég hangosak, hogy teleköpködjék az internetet."

Én pláne nagyokat tudok derülni rajtuk, bár nemcsak a karaktert sikerült félre értelmezniük, hanem úgy az egész filmet is. De attól még inkább fetrengek, hogy ezek függvényében, jobb történetet akarnak... na hagyjuk. Amúgy sokszor védem a filmet, és számtalanszor elmondtam már a sok ökörnek, hogy trilógiáról beszélünk, nem egy önálló filmről. Ergo, itt simán eljátszhatták, hogy ködösen zárják le az epizódot. A későbbi részek egyébként is sokban fogják majd befolyásolni a 7. rész milyenségét. Mikor írtam a filmről, direkt nem értékeltem a történetet, mert még hiányzik hozzá az a kétharmad. Persze javában olvasom ezeket a hülyeségeket, hogy szar a forgatókönyv... állítom neked, sokuk azt se tudja, mi az a forgatókönyv. Azt meg pláne képtelenek felfogni, hogy egy film nemcsak ebből áll. Sok minden függ a rendezéstől, a vágástól, stb.

Abrams amúgy, azért csinálta meg ezt a részt, szerintem nagyon jól, mert bár ismerős volt a cselekmény bizonyos pontokon, de mégis egy jó kis bűvésztrükk volt az egész. Ha az ember jobban a felszín alá néz, akkor látja, hogy egészen más szálak mozognak a háttérben, mások a szerepek, a motivációk és még a hangulat sem ugyanaz. Szóval én azt mondom, ez nem a 4. rész másolata, csak kissé sok benne a nosztalgia elem. A filmben egyébként ott van az 5. rész is, mikor Han és Kylo találkoznak a hídon. Ez pont olyan, mint a Birodalom visszavág-ban Vader és Luke csatájának vége, mikor Vader elmondja Luke-nak, hogy ő az apja. Vagy, mikor Rey-nek látomása lesz, az majdnem olyan, mikor a Dagobah rendszerben, Luke bemegy a barlangba és találkozik a Vader maszkos önmagával. Sőt még az előzménytrilógia is közelebb került, mert Kylo nagyon hasonlít a fiatal Anakin-ra, viselkedésben és hangyányit külsőre is. De például, mikor Han-ék azokat a csápos lényeket próbálják ártalmatlanná tenni, az hol volt a 4. részben? Vagy nézzük Rey-t, akinek a karaktere mögött, sokkal több van, mint amennyit bemutattak. Például, hogy mi történt vele gyerekkorában, amire egyáltalán nem emlékszik. Ő nem csecsemőként került nevelőszülőkhöz, hanem teljesen egyedül nőtt fel egy kietlen világban. Szerintem Rey emlékeit, az Erő segítségével homályosíthatták el, ami simán lehetséges, mert már láthattunk hasonlót a Kotor szériában. Nyilvánvaló, hogy a tudása nemcsak egy "Space Magic" dolog. Mikor elrabolják, gyakorlatilag Kylo ébreszti fel benne az Erőt azáltal, hogy használja ellene(gondolatolvasás). Aztán, amint Rey átveszi az "irányítást" és ugyanazt a gondolatolvasós trükköt alkalmazza Kylo-n, ő hirtelen megszűnik az a magabiztos gonosz alak lenni. Összezavarodik és kétségek kezdik el mardosni, hogy soha nem fog Vader nyomába érni. Kylo ezért is öli meg az apját, hogy bizonyítsa a sötét oldal iránti elkötelezettségét. Úgy is mondhatnánk, hogy Rey is jelentősen közrejátszik Han halálában. Kérdezem én, ezek hol voltak a 4. részben? Még bőven tudnám sorolni tovább a listát...
14.
14.
Blueberry
Ekora b...omságot?!!attól lesz összetett karakter,hogy fél óránként hisztirohamot kap?sokkal értelmesebb karaktereket csináltak ki eddig,erre most hoznak egy ilyen picsogó kislányt (disney szokás) inkább támasztottak volna fel 1et (az is disney szokás,de ilyen esetben elnézhető)+nem mondtam hogy sz@r film volt,Starwars-nak nem volt jó
12.
12.
Neo1989
11.
11.
Norbiii
Összességében tetszett a film, de például a film első felénél kicsit hiányérzetem volt, úgymond jobbat, többet vártam. Aztán egyre izgalmasabb lett a film (Han felbukkanása számomra sokat dobott a lapba) és ez megváltoztatta az összképet.
10.
10.
Caleon
#8: Nem jobb, hanem "lazább". :-)
Vader az abszolút, nyers hatalom jelképe, aki már az első SW után fogalommá vált. Ehhez Kylo egyértelműen nem nő fel, de nem is ez a rendező célja vele, így ez nem hiba. Szirmai videója jó, de ne feledjük, hogy Vader az egész SW univerzum egyik leghatásosabb karaktere, és Kylo egyelőre fényévekre van ettől. :-)
9.
9.
B-Shaggy
#4: + 1000, örülök, hogy valakinek kicsit több esze is van, mint #6nak.
8.
8.
giga321
Szirmai videóját ajánlom azoknak akik szidják Kylo-t. Elég jól kifejti miért is sokkal jobb karakter mint Vader (hiába ikon). És a hisztizésnek is van jelentõsége. 2x láttam moziban abból 1 imax volt. Remek kis film, de persze eléggé hasonlított a 4. Részhez és így eléggé copy-paste biztonsági filmnek hat, de nem:baj ez. Remélem a 8. Rész mer lépni valami nagyot, de én nagyon félek a rendezõtöl. A Looperen finoman szolva is halálra untam magam.
7.
7.
En nemreg neztem meg es nagyon kellemea csalodtam, bar nem szamitok torzskozonsegnek, az egyetlen star wars eddig ami igazan tetszett az jatekban a Force Unleashed elso resze volt, de az mar nem a kanon resze. Ez az uj viszont nagyon tetszett, a karakterek jok voltak, ha engem kerdeznek akkor ez jobb volt mint barmelyik korabbi, es most mar azt is ertem miert mondtak hogy az episode I oltari fos :-)
5.
5.
Caleon
Eszméletlenül jó film, minden percét élveztem. Jó magyar forintokkal járultam hozzá ehhez az eredményhez. .-)
4.
4.
altF4
"Sok embernek tetszik a star wars, de én olyan különleges hópihe vagyok, hogy nekem nem, és az egyediségem mellég társul még a páratlan intelligenciám, így szarozok össze-vissza." Az ébredő erő egy jó kalandfilm volt, ami tökéletes volt téli mozizásnak, ennyi. Jó hogy szeretik az emberek, ezen nincs semmi meglepő. Azon szoktam mosolyogni, hogy a legtöbb ember hozzászólásából süt, hogy túl buták ahhoz hogy felfogják az egyetlen összetett karaktert a filmben, de ahhoz elég hangosak, hogy teleköpködjék az internetet. Na mindegy. Persze megértem hogy van akinek nem tetszik, és ész érvekkel alá is tudja támasztani, olvastam is már ilyen embertől írást, de a legtöbben csak azért szidják ezt a filmet, mert sok embernek tetszik, és ők így lázadnak a........ a valami ellen. Tipikus... :D
3.
3.
Blueberry
Ez is csak azért van,mert mindenki nagy dolgot vár,filmnek elmegy,de mint sw. film,egy sz@r,pénzkidobás moziba menni ezért,elém állna az kylo gyerek és meghalnék a hisztizésén
2.
2.
logic5
Egyétek a szart... És tömjétek a dizni zsebét.. A Legnagyobb szargyár a világon!
1.
1.
strike19
Rogue One elérte a 2 milliárdot.Szerintem ilyen hír nem lesz. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...