Minden, amit a Far Cry Primalról tudnod kell

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 9.
  • Videó
Link másolása
Ha eddig értetlenül pislogtál a kőkorszaki Far Cry kapcsán, akkor van egy jó hírünk: megérkezett a sokatmondó "101 trailer", amiben szépen végigvezetnek minket az anyag főbb jellegzetességein.

A Ubisoft ismeretlen vizekre merészkedett a Far Cry Primallal, elvégre nem sok olyan AAA-kategóriás játékot láthattunk eddig, ami az őskorban játszódik. Bármilyen hihetetlen, az alkotást erős narratívával és számos mellékküldetéssel vértezték fel, és a játékmenet is ismerős, dacára annak, hogy íjjal, dárdával és idomítható állatokkal harcolunk a rivális törzsek ellen.

Az alábbi előzetes minden lényeges aspektusra kitér - a narrátor Elias Toufexis, aki a Deus Ex Adam Jensenje.

Konzolokra február 23-án, PC-re pedig március 1-jén érkezik a Far Cry Primal.

42.
42.
BrockSamson
#21: Az a baj, hogy a jelenlegi tulelos jatekok tobbsege kb. orokke felkesz is marad, hiszen igy vegtelensegig lehet azzal takarozni, hogy "early access".

A Primal pedig eddig hasonlo kepet mutat, mint az elozo par FarCry jatek: erdekes kezdes, ami hamar unalomba fullad. Remeljuk nem igy lesz.
40.
40.
Caleon
#39: Nekem elég nagy tévém van, és mindig kiírja, hogy milyen felbontásban fut. Metro Last Light és GT 6 natív felbontásban, 1080p-ben ment. De youtube-on is találhatsz 1080p-s ps3 videót róla.

Hogy ezt hogy érték el, esetleg valami felskálázós manőverrel-e, azt nem tudom, de tény, hogy az államat kerestem, amikor azt a játékot ps3-on megláttam.
39.
39.
rezy
#37: Tuti nem futott az annyiban, a Redux megy úgy Ps4en... Ps3-on kb úgy néz ki mint xboxon, nekem az utóbbi volt meg szerintem is nagyon szép volt mikor kijött... utána most 4-en is megvan, össze is hasonlitottam a boxos verzióval azért elég nagy különbségek vannak. No mindegy a témához szólva nekem ez talán az első Far Cry ami érdekel is, habár nem annyira hogy teljes áron beszerezzem, majd pár hét múlva használtan!
27.
27.
Caleon
Én minden Far Cry-t láttam. Az első rész fantasztikus és újszerű volt, látványilag pedig mérföldkő, köröket vert az akkor uralkodó DOOM-ra és Half-Life-ra. El se hittem, hogy egy akkor még ismeretlen csapat ilyet alkotott.
Itt írjátok néhányan, hogy AZ volt a Far Cry. Haha, akkoriban meg mindenki azzal köpködte, hogy ez egy techdemó. Így van ez, mindig a régi a jó, az éppen aktuális már szar.
Szerintem ez egy merész és bátor újítás volt, áttenni a sorozatot egy kikacsintás erejéig az őskorba. Behozni egy minden eddiginél érdekesebb és brutálisabb állatvilágot, teljesen új, vagy újszerű fegyvereket, és egy sokkal darkosabb hangulatú környezetet.

Amúgy érdekes elképzelés, hogy a fejlesztőknek kellene "kitalálniuk", hogyan újítsák meg a sorozatot. Ők azt fogják letenni az asztalra, amit szeretünk. Ha egy rész eladásai jók, nos erre van egy mondás:
"Járt utat járatlanért el ne hagyj."

És lehet itt nagyokat szarozni, de a helyükben ti is pontosan ezt tennétek, ha nem bohócok vagytok, hanem bevételorientált, sokezer munkatárs állásáét felelős stabil cégben gondolkoztok. Minden évben emberek milliói ülnek életükben először tévé elé, ők nem azon agyalnak, hogy ez olyan, mint az előző rész, csak élvezik a jót.
24.
24.
Hunszi
Egy kiadónak nem az fő célja, hogy megtartsa az előző részeit szerető játékos bázist, hanem a növekedés elérése, az m1 nekik, hogy pl 100 Far Cry veterán veszi meg a játékukat vagy 100 újonc, aki még nem látott FC-t. Érdekes koncepció és garantálom több újoncot fog ez bevonni, mint amennyi "veteránt" elveszít. Én pl soha nem játszottam a Far Cry 1el a 2est 50%ban vittem végig a 3al alig játszottam pár órát a 4es meg úgy bevonzott mint egy magánes, szinte minden nap rajta csüngtem, pedig elvileg a 3as jobb volt mindenki szerint. Ne általánosítsatok, ezzel a monoton stb. dumákkal, mert mindenki más...és igen nagyon is kreatív az UBI, mert mindig valahogy eléri, hogy növekedjenek az eladások, bármennyire is fikázza mindig egy rakás ember. Pontosan amit mondtam...nem csak a veteránok éltetik a sorozatot sőt...
22.
22.
Codehook1337
#19: Igy van Far Cry egy volt es egy is lesz ;) Hiaba nagyon jo jatekok a 3 es a 4 is. A crytek fele volt az igazi az szornyes volt orulttudosos stb... amikor megjelent a 2 nem is ertettem, hogy most mi van hova lettek a szornyek(meg a feeling).
21.
21.
mestermagyar
#18: Ugye vágod hogy early accessben lévő félkész játékokkal hasonlítod?
20.
20.
Extol
Elsején szállítja ki az előrendeléseket a CD Galaxis. Már alig várom!
19.
19.
logic5
Már a cím rég elbukott.... Emlékezzünk az eredeti Far Cry-ra.... Az egyetlen Far Cry-ra... Nincs miről beszélni...
18.
18.
DON GONDOCS
Nem akarom védeni az ubit, de még mindig jobb koncepcióra épít a fcp mint a hasonló túlélős játékok, ahol a célok kimerülnek annyiban hogy, ne halj éhen meg védd meg magad az ellenségtől+ craftolj jobb cuccokat. khm (ark,dayz) Ebből a témában nincs túl sok lehetőség.
17.
17.
felegyi
Nem tudom mi a gondotok vele, egy jól bejáratott alapra épül, gondolom nem akartak kísérletezni (vagy csak leszarták) ezért hagyták az alapot, igaz hogy reskinnelt cucc de azért felejthetetlen lesz... már csak az ájsz édzs miatt is :) !

Eddigiek alapján rohadtul nem jött be, bár igaz nem is checkoltam az összes gameplayt róla, de ez az összefoglaló meggyőzött. Pörgős mint az eddigiek, de ne mondjátok hogy nem mutat olyat amit eddig még semmi!
16.
16.
Dark_Temptation
Az az hogy ez egy reskinnelt FOS!
15.
15.
ATi0021
#5: 5 - Általánosságban írtam, nem szóltam le senkit, magadra vetted, biztos volt oka, ennyi.
12.
12.
mestermagyar
#9: Nehéz elmondani a megújulás alatt mit értünk. Megújulás alatt szerintem azt érti maktub meg én is, hogy nem a farcry mechanikát kell átalakítani, hanem hogy egy teljesen más mechanikájú játékot kívánt az ilyen. Én mondjuk sokkal jobban örülnék egy ilyen lassú, brutális és realisztikus címnek. A farcryos játékmenet gépfegyver előtti környezetben szerintem illúzióromboló. Míg ott elég a téged nehezen észrevevő AI, addig itt sokkal jobban le kell butítani, hogy te egy íjakat és lándzsákat többtucatjával hordozó gyilkológép legyél.

Ez a játék ott rontja el számomra hogy egy őskori leginkább közelharci játékot hoz fel a mai FPS-generáció COD felé húzó közösségének a "kedvére". Nem akarnak kísérletezni itt valami átmeneti darabbal ami nem fog azonnal pénzt hozni, csak pár textúrát akarnak kicserélni hogy ráaggassák az "újdonság" szócskát.
11.
11.
godach
#8: Elvileg lesz lefejezés, mamutvadászat, törzsek közötti rivalizálás, brutalitás ami a korra jellemző volt. (Bevallom, ez az állatidomítós, kicsit már sámán beütésű dolog, nekem kicsit sok, de ettől még lehet jó a játék)
Ha viszont, arra gondolsz, hogy attól mert megcsonkított testek lesznek benne, még csak papírforma szerint felnőtt tartalom, akkor egyet értek veled. Valami darkosabb hangulat és történet, és kevésbé terminatoros harcos, engem is jobban érdekelt volna, de újra azt mondom, még jó is kisülhet belőle.
Valami apocalypto feelinget, azért várok a játéktól. Nem lennék meglepve, ha több dolgot is lopnának a filmből, mi több. Nem is haragudnék érte :)
8.
8.
maktub
#6: Egyszerűen nagyobb pluszt reméltem az őskorba helyezéstől, mint, amit itt összegeztek. Esetleg, hogy elhagynak pár játékmenetbeli elemet (pl. bázisfoglalás) és valami mással helyettesítik be. Így is simán lehet teljesen jó a játék, én az AC: Syndicate-tel is jól elvoltam, de ebben a formában pillanatnyilag nem tűnik olyan sürgősnek a beszerzése.
6.
6.
godach
#3: No Offense, csak már ha az Ubi és FarCry név felkerül, kezd az őrületbe kergetni a sok negatív, semmit nem mondó komment. Viszont, téged nem így ismerlek, ezért is érdekel, hogy Pályán, helyszínen, főhősön, koron, fegyverarzenálon, lehetőségeken kívül, mégis milyen megújulásra gondoltok, akik komolyan gondolják? :D
5.
5.
maktub
#4: Nem ítélkeztem, közöltem egy benyomást. Ennyi.
4.
4.
ATi0021
A Far Cry 3 zseniális volt, majd jött a 4, amit fikáztak, hogy mert nem elég az újdonság, én mégis imádtam. Most jön a Primal ugyanaz a duma.

Biztos bennem van a hiba és meg lehet kövezni érte, de én előrendeltem és alig várom a Primalt. Aki meg egy videó alapján tud ítélni, vagy őskort utálja, esetleg lőfegyver mániás, vannak más játékok nem kötelező a Primalt választani, plusz könnyű dobálózni, konkrétumok nélkül, hogy megújulás, meg kevés meg stb.
3.
3.
maktub
#2: Én inkább a megújulásra a szavazok. Lehet azt jól is csinálni.
2.
2.
godach
#1: Legyen külső nézet, közel harc, varázslat és mindjárt tudjuk szidni azért is, mert bár van újdonság bőven, ez már nem az a játék, amit Far Cry-nak hívunk.
hogyislegyen....
1.
1.
maktub
Ez az összefoglaló inkább elvette, mint meghozta a kedvemet. Kevésnek tűnik a valódi újdonság.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...