Komoly bajban a Gigantic fejlesztői

  • Írta: Shifty
  • 2016. február 10.
  • Gyászhír
Link másolása
Jó ideje komoly csend övezi a Motiga fejlesztésében készülő Gigantic fejlesztését, és úgy tűnik, nem véletlenül vonult háttérbe a csapat, hivatalos honlapjukon ugyanis megerősítették, hogy anyagi gondokkal küzdenek.

Eredetileg még tavaly el kellett volna rajtolnia a Motiga Microsoft által felkarolt új játékának, a Giganticnak, de a késő nyári zárt bétateszt során beérkezett visszajelzések után úgy döntött a csapat, inkább még dolgoznak alkotásukon. Ez viszont azzal járt, hogy már akkor megváltak 16 munkatárstól, ugyanis nem tudták fizetni őket.

És a Motiga honlapján olvasható friss blogbejegyzés szerint ez már előjelnek számított, a stúdió ugyanis ma megerősítette, hogy "átmeneti" létszámcsökkentést kellett eszközölniük, ráadásul a stúdió alkalmazottainak "jelentős" százalékától megváltak. A csapat állítólag komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, így kénytelenek voltak meghozni ezt a nehéz és szomorú döntést. A bejegyzésből azonban az is kiderül, hogy a befektetőkkel történt egyeztetések ígéretesek voltak, de pénzt egyelőre még nem tudtak szerezni.

A leépítéssel természetesen a Gigantic további fejlesztése is veszélybe került. A csapat ígéri, ameddig tudják, addig dolgozni fognak a játékon és támogatni fogják az éppen most újraindult bétát is. Kérdéses, hogy valaha megjelenik-e a játék.

Egyelőre azonban az a stúdió fő célja, hogy biztosítsa a működéshez szükséges anyagi hátteret és visszavehesse most kirúgott alkalmazottait.

Nagy kár lenne a Giganticért, mert a zárt béta alapján ígéretes címmel bővülhetne a MOBA-világ.

1.
1.
B-Shaggy
Végre egy normális "MOBA-egy kis csavarral" játék lett volna, erre pont ezeknek fogy el a pénzük. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...