Bemutatkoztak a Fallout 4 DLC-i

Link másolása
Hosszú hallgatás után végre bemutatta a Bethesda a Fallout 4 DLC-it. A három különböző árazású kiegészítő a következő hónapokban érkezik, de ezenkívül is várhatóak még új csomagok.

Meglepően sokat kellett várni arra, hogy bemutatkozzanak a Fallout 4 DLC-i. Több hónap hallgatás után három csomagot leplezett le a Bethesda, íme!

Leghamarabb, márciusban az Automatron című kiegészítő fog megjelenni, mely 10 euróba kerül majd. Sztorija szerint egy misztikus alak ellenséges robotokkal árasztja el a Commonwealth-et - mi ezeket a masinákat levadászhatjuk, és alkatrészeikből összeállíthatjuk a saját robottársainkat. A fejlesztők szerint rengeteg lehetőségünk lesz arra, hogy testreszabjuk a saját gépeinket, akár még a hangjukat is megváltoztathatjuk.

Áprilisban érkezik majd a kicsit olcsóbb, 5 eurós Wasteland Workshop. A csomag letöltése után lehetőségünk nyílik majd befogni a Commonwealth különféle lényeit, a Deathclawoktól kezdve a banditákig bármit, ami él és mozog. Befogott kedvenceinket megszelídíthetjük vagy harcba is állíthatjuk. A DLC-ben emellett helyet kap rengeteg új kiegészítő is, amikkel a településeinket tehetjük még barátságosabbá.

A legnagyobb, Far Habor című DLC májusban jelenik majd meg, és 25 dollárt kell fizetni érte. Ebben a csomagban Maine partjaihoz, a titokzatos Far Habor szigethez látogathatunk el, hogy egy fiatal nő, valamint egy titkos szintetikusok által lakot kolónia után nyomozzunk. A DLC-ben bejárható új terület a fejlesztők elmondása szerint a legnagyobb, amit eddig kiegészítőhöz készítettek. A csomagban rengeteg új küldetés, ellenfél, fegyver, páncél kapott helyet, így nem véletlen a magasabb ár a többihez képest.

A Bethesda azt is elárulta, hogy további DLC-k is készülnek majd a játékhoz. Emiatt március 1-jétől 30 euróról 50 euróra emelik a Season Pass árát. Természetesen akik már megvásárolták (vagy addig megvásárolják) a szezonbérletet, azok mindent megkapnak.

Szokatlan módon a Bethesda zárt bétatesztet tart majd minden kiegészítő megjelenése előtt, így a szerencsés játékosok hamarabb kipróbálhatják az újdonságokat. A bétatesztre jelentkezni a cég hivatalos oldalán lehet egy rövid regisztráció után.

11.
11.
Bisur1996
Köszönöm. Mind a cikk írójának, mind a kedves hozzászólóknak.

Először angol és amerikai oldalakon láttam a hírt, ott is néztem utána és olvastam véleményeket, úgy láttam normális kritikákat fogalmaztak meg, de egyébként izgatott volt mindenki az új tartalom miatt. Aztán megnéztem magyar oldalakon is a híreket ma este, mert eszembe jutott. Most nem nevezném meg melyik másik online újságon néztem először cikket, de hiába készültem fel a letargiára, mégis elég elkeserítő volt ott olvasgatni. A kommentelők nagy része képtelen volt felfogni, hogy mi még mindig Kelet-Európa vagyunk és a játékoknak legtöbbször nyugati ára van, hiába keresünk kevesebbet, ezért sokallták a mostani 30 dollárt is, meg a DLC-k külön árait. Azt meg lehúzásnak vélték, hogy később árat növelnek majd a Season Pass-re, meg hogy ez is átverés, nem tudom én örülnék neki ha lenne még két hetem spórolni, és minden cég ilyen jófej lenne, hogy hagy két hetet döntést hozni és támogat is benne, ne drágábban vedd meg. Ezt megfejelték azzal, hogy nem tetszik nekik a DLC-k tartalma (kipróbálták már vagy mi). Az egészet azzal koronázták, hogy a Fallout 4-t is szidták. Teljesen elfogultak voltak. És az oldal is, a cikk is késztetett negatív vélemény formálására.
Ehhez képest Gamekapcson egy korrekt és szerintem bizakodó cikket olvashattam, ráadásul a kommentek is pozitívak vagy rendes kritikák, nem nyafogás és utálkozás. Tényleg köszönöm, jó volt olvasni.
Természetesen én sem vagyok objektív, mert első héten megvettem a játékot, Season Pass-el együtt. Elgondolkodtam a Pass-en, végiggondoltam mindent. Abból indultam ki, hogy a Skyrim esetében is vettem volna Season Pass-et, így utólag, hogy tudom mennyi tartalommal lett több? Igen megvenném. Azt is összehasonlítottam, hogy az előző Falloutokhoz, a 3-hoz és a New Vegashoz milyen sokat adott az alapjátékhoz a sok kiegészítő, véleményem szerint a pozitív dolgok nagy része kiegészítőkkel került be. És mindez meggyőző volt. Tudtam, hogy a Season Pass egy befektetés, bizalmat fektetek be a Bethesdába és elemezve eddigi DLC munkáikat remélem most is minőséget szállítanak. Plusz azt is hozzávettem, hogy mennyivel kényelmesebb most megvenni a Pass-t és kapni mindig a tartalmat, mint várni egy GOTY mindenjóval telepakolt editionre, mint Skyrim esetében. Ha az Ubisoftról vagy az EA-ről lett volna szó, ahol eddig mindig ki volt centizve mi fog belekerülni a DLC-be, nem szavaztam volna bizalmat. Egyszóval nem, nem vagyok hülye birka aki mindent megvesz, ezt visszautasítom. Nos úgy néz ki, most a harminc dolláromért kapok minimum negyven dollár tartalmat és még a boltba sem kell elmennem, már aktiválva van a Pass...
Egyébként nem tisztem védeni egy kapitalista céget, de komolyan még az ő anyjukat mert a jövőben extra tartalmat akarnak gyártani? Inkább örülhetnének, hogy van egy olyan játék, aminél nem a kiadás napján mondják el, hogy a következő öt hónapban minden hónapban jön egy DLC, és mindegyik DLC-ben lesz egy új map, két új fegyver, meg egy játékmód. Az azért elég sokat elárul a kreatív munkáról. Komolyan nem értettem azokat a hozzászólásokat, persze amikor skinekről meg ládanyitogatásról van szó masszívan online játékoknál (azokkal sincs semmi bajom, jók azok is, és megvan a skinek és ládák helye is!) akkor ők az elsők, akik fizetnek, de ha egy tartalmas kiegészítőről van szó már megy a szájhúzás.

Elnézést a hosszas panaszkodásért. Tényleg örültem az itteni színvonalnak és tényleg csalódtam a másik helyen.
10.
10.
sajttaller
#5: NV-nél nekem csak 2 DLC tetszett igazán a 4 nagyobb közül, se a sierra madre, se a big empty nem volt igazán a kedvencem.
4. részt kétszer vittem eddig végig, mindkét alkalommal elég sok időt töltöttem el a játékkal, és egyáltalán nem érzem azt, hogy rosszabb lenne az előző részeknél, persze kicsit más, van amiben jobb, van amiben rosszabb, de alapvetően ugyan annyira élveztem, mint az előző részeket.
Azt, hogy lehessen robot társam kicsit hiányoltam, így ez szerintem jól illik a játékhoz, a wasteland worksopnál majd kiderül mennyire lesz tényleg érdekes, viszont a far harbor vélhetőleg lesz olyan jó, mint az előző rész DLC-i.
8.
8.
drat576
#3: Szerintem nem volt rossz döntés. Jó a F4, de szerintem lesz még jobb. Pláne szerintem biztos lesz hasonló verzió mint a Skyrim Legendary kiadása. Minden javítás, DLC, tuttifrutti kiadás, addigra már sok mod stb. remélhetőleg normális áron, bár ha nagyon telepumpálják DLC-kkel akkor ki tudja. Jelenleg azt mondanám hogy egy jól moddolt F3 vagy NV jobb, de lehet hogy túl hozzájuk nőttem. Mindenesetre egy Fallout rajongónak nem szabad kihagyni ezt a részt sem, szerintem egyszer mindenképpen érdemes beszerezni, de nem kell lóhalálában rohanni a bolthoz. Azt mondanám, hogy ráérős. Én beleöltem egy 50-60 órát és biztos hogy még folytatom, rengeteg minden van benne. Szinte alig csináltam valamit (az egészhez képest), csak jelenleg mással vagyok elfoglalva.
7.
7.
drat576
#6: Na jó az első két DLC-re túlzás hogy tartalmas, de legalább nem egy lópáncél ^^.
6.
6.
drat576
Örülök hogy ilyen tartalmas DLC-k jönnek.

"A DLC-ben bejárható új terület a fejlesztők elmondása szerint a legnagyobb, amit eddig kiegészítőhöz készítettek."
- kiegészítőhöz készítettek? Na erre kíváncsi leszek, mert azért volt már a Bethesdától egy Bloodmoon vagy Shivering Isles is. Bár van némi különbség egy mezei DLC és egy régi típusú expansion pack között. Érdekelne hogy melyikhez értették a viszonyítást.
5.
5.
Mr.Dead
#4: Nálam a Fallout:NV a top5-ben van.( és azért írtam le, mert azt vettem helyette. Bár ehhez a hype/magyar felirat eléggé hozzátett)
Az NV-nél pèldául a DLC-k miatt vettem a játékot. De most nincs ilyen kéztetés.
4.
4.
sajttaller
#3: Ha nem vetted meg a játékot, mert nem érdekel, akkor miért lennél izgatott a DLC-től? Az meg különösen fárasztó már, hogy minden egyes fallout cikkhez oda kell írni a witchert..

Az jó hír, hogy márciustól havonta lesz egy DLC, már azt hittem nyárig nem is kapunk semmit...
3.
3.
Mr.Dead
Csak engem nem hoztak lázba ezek? Imádtam az előző részeket minden DLC-vel ( a negyediket nem próbáltam még, inkább Witchert vettem helyette) de most nem érzem, hogy ezek kihagyhatatlanok...
2.
2.
BloodyDeath
Én drágáltam a Season Pass árát. Főleg, hogy semmit sem tudtam arról, hogy mi fog bele kerülni. De így! Biztos megveszem a héten. Hisz remek játék lett. Remélem lessz hozzá sok trophy is. ;) Imádtam minden percét.
1.
1.
exonic
A mod támogatás konzolra mikor élesedik? Van már róla valami hír?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...