Jön a hordozható ZX Spectrum

  • Írta: Shifty
  • 2016. február 17.
  • Hardver
Link másolása
Hatalmas sikert aratott a tavalyi esztendőben a Retro Computers által feltámasztott ZX Spectrum, így Sir Clive Sinclair úgy látta, időszerű, hogy a hordozható konzolok piacán is kipróbálja magát a legendás gép.

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt sikeres Indiegogo-kampányt tudhatott maga mögött a Retro Computers, így ismét visszatérhetett a klasszikus ZX Spectrum. A konzol és kontroller hibridjére több mint 1000 előretelepített játékot kaptunk, például olyanokat, mint a Knight Lore és az Underwurlde. A csapat a nagy sikerre való tekintettel azonban itt nem állt meg, most ugyanis újabb kalapozásba kezdtek.

A ZX Spectrum Vega+ azonban egészen új dolog lesz, hiszen egy hordozható, TV-re is kiköthető ZX Spectrumot takar a név. A karcsúbb, modernebb kiadás valószínűleg olyan 100 font körüli összegért lesz majd megvásárolható. Lesz belőle kék, piros és fehér változat is, további 75 font leszurkolásáért pedig kaphatunk limitált, fekete példányt is. A gép specifikációit még nem véglegesítették, de a kiadott koncepciós rajzok szerint kapunk majd D-Padet, méretes LCD-kijelzőt, illetve "másodlagos akciógombokat". És ha éppen nem lenne elég az itt is előretelepített 1000 játék, akkor tehetünk majd bele microSD-kártyát is.

2.
2.
zozo76hun
hat ez marha jo. de sokat nyomtuk a spectrum-ot a suliban, persze nyugodt voltam, otthon akkor mar egy Commodore 64-es vart. Meg van a mai napig... :P
1.
1.
Caleon
Ááááá!!! :-O Mekkora már! :-) Kell!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...