800 dollárba kerül a HTC Vive

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A HTC a barcelonai Mobile World Congressre időzítette azt a bejelentését, amelyből kiderül, hogy mennyibe kerül majd a Valve-val közösen készített VR-szemüvege. Nem lesz olcsó.

A hír idő előtt szivárgott ki, miután egy újság az embargó lejárta előtt publikálta a bejelentésről szóló cikkét.

Eszerint a HTC Vive 799 dollárba fog kerülni, ezért pedig a VR-szemüvegen kívül kapunk egy (kétrészes) irányítót, két bázisállomást, amelyek a mozgásunkat hivatottak figyelni, valamint limitált ideig a Job Simulator és a Fantastic Contraption című játékok is ajándékba járnak majd.

Kiderült továbbá, hogy a szemüvegbe egy mikrofont is beépítettek, így Bluetooth-kapcsolaton keresztül, bizonyos telefonokkal együttműködve telefonálásra is használhatjuk.

A HTC Vive-előrendeléseket február 29-től veszik majd fel, az első példányokat pedig áprilistól fogják kiszállítani. Hogy mennyiben lesz más az eszköz árazása Európában (akárcsak az Oculus Riftnél), azt még nem tudjuk.

49.
49.
pszihoapu
azert latom sokannem latjak at ezt a nagy "kulfoldi gazdagsagot".
altalaban nem arrol van szo, hogy egy takarito, vagy segedmunkas olyan jol keres, hogy huuu, meg haaa. bar szo se rola angiaban egyszeru segedmunkaval megkereshetsz negyszer otszor annyit mint mo-n szakmaval, a nagyresze elmegy lakhatasra+kozlekedesre, viszont nem csirkefarhat a vacsora mindennap.
hollandiai minimalber: 1,336 eu
irorszag: 1,462 eu
francia orszag: 1,189 eu
az eszaki orszagokban ez sokkal kiemelkedobb. a norvegoknal kb 1600 eu adozas utan. de baromi draga a megelhetes.
de aki magyarorszagon akar egy ilyen draga szart megvenni az nyilvan geek. egy jol kereso geek mondjuk hazavisz 6k huf nettot (programozo, grafikus, reklamszakember, banki kozepvezeto stb) namost ugyanazon a szakteruleten ha nyelvet is beszeled az adott eus orszagban maris cirka 4-6k euros fizurol beszelunk. nekik nem fog fajni igazan egy ilyen kutyu ara.
25.
25.
Arbor
#19: +1
Akármilyen hihetetlen a vállallatok tudják hogy nem éri meg kezdésként átverni az embereket. Ezer és egyszer elmondták hogy miért ilyen drága ennek ellenére mindig azt látom hogy egy műanyag pánt, lencse és kész is a VR.
Mintha arra élvezkednének itt egyesek hogy tudatlanok lehetnek.
19.
19.
Buggy
Itt senki nincs, aki egy kicsit is a gazdasági szférában dolgozik. Egy termék nem az alapanyagok árán fog kikerülni a piacra főleg, ha ennyire új fejlesztés. Ezeket a fejlesztéseket és az emberek munkáját ugyanúgy ki kell termelni, nem is beszélve az alapanyagokról, összeállításról, beszerzéséről és aztán a disztribúcióról. Azt se feledjük el, hogy ezen a cég keresni akar, hogy a következő projektre is jusson pénz. Ez olyan, mintha egy étterembe az ember elvárná, hogy a húslevest alapanyagon árazzák be. De azt még valaki odaszállítja feldolgozza megfőzi és a pincér kiviszi. Ezeknek az embereknek meg ugyanúgy fizetést kell adni, úgyhogy szerintem a 800 dollár teljesen reális, az már más kérdés, hogy kinek milyen luxustermék fér bele az életébe.
18.
18.
Fél év alatt megkopasztják a sok hülyét aki VR-ról álmodozik, aztán nem lesz hozzá tartalom és jön a következő "őrület". Akárcsak a 3D tv, először horribilis ára volt most meg minden második tv tud olyat csak a kutyát nem érdekli.
17.
17.
gomba56
Valahogy ez a szemüveg engem hidegen hagy! Megleszünk mi enélkül is!
13.
13.
Yanez
#11: Pontosan! Igaz sokan hitelkártyával vásárolnak, s így kevésbé érzik meg a valódi ár súlyát. Hitelkarit pedig úgy osztogatják a bankok, mint a cukorkát. Hetente jön a temérdek ajánlat. Pl én többször is kihasználom ezt!

Épp most volt egy ajánlat, le is csaptam rá: ha 3 hónap alatt elköltök 500 dolcsit, 200-at visszakapok, illetve levonhatják a levásárolt 500-ból. Így nekem csak 300-at kell kifizetni. Plusz az elsô 12-15 hónapban százalékokat sem vonnak le, és tagságit sem kell fizetni! Ám mire odáig fajulna, én már rég lefizetem az összeget és bezáratom az adott kártyát. Na ilyen ajánlatok tényleg vannak dögivel, több banktól is. Sokat közülük dobok is ki a szemétbe.

Na de bárhogyan is vesszük, 800 dolcsi az itt is szép pénz, mivel, ha még egyesek most sem hiszik, - itt sincs kolbászból a kerítés!!!
3.
3.
kamgecam
T_T 800$?Félek a sony is túl fogja árazni, de ha igazak a pletykák akkor 400 dodó lesz.
2.
2.
Csoki80
Csak azt nem értem, hogy mire jó ez...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...