Magyarországon is egyre népszerűbb az eSport

Link másolása
Az Esportmillának hála első ízben készült átfogó, reprezentatív kutatás a hazai eSport-életről, melyből kiderült, hogy nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a terület.

Az eSport ma már nem csak egy messzi, közvetítéseken követhető esemény a számunkra, hanem akár mi is részesei lehetünk nézőként vagy akár játékosként. Magyarországon is rengeteg versenyt és selejtezőt rendeznek, így igazából már csak az marad le róluk, akit nem érdekel a dolog.

Az Esportmilla minden részletre kiterjedő reprezentatív felmérést készített a hazai eSport-helyzettel kapcsolatban, melyből rengeteg érdekes információ kiderül. Nálunk szinte minden szempontból a Counter-Strike: Global Offensive a legnépszerűbb eSport-játék, hiszen ezzel játszanak legtöbben, valamint ezt is nézik a legszívesebben mind élőben, mind pedig közvetítéseken. Természetesen az olyan játékok, mint a League of Legends, a Hearthstone vagy a Call of Duty, sem maradhatnak le népszerűségi listáról.

A felmérésből az is kiderült, hogy kitöltők 85 százaléka minden nap játszik, akiknek több mint a fele napi 3-6 órát tölt valamilyen eSport-játékkal. A kutatásban részt vevők negyede legalább napi 1-2 órán át néz valamilyen eSport-közvetítést, és 76 százalékuk költ pénzt rendszeresen eSportra. Az eredményeket és a további érdekességeket az alábbi infógrafikán böngészhetitek.

12.
12.
Csoki80
Szörnyen morbid még az elnevezés is, hogy e-sport, miközben meg nagyon sok fiatal mozgáshiányos életmódot folytat...
2.
2.
Neo1989
Idővel ki fogja szorítani az olimpiát is.
1.
1.
Hunner
Nagyon igényes, hogy a saját logójuknál nem tudták kivágni a zöld kitöltést a betűk belsejéből. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...