HWSW: A Telekomnál is jön az ingyenwifi

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 29.
  • Hardver
Link másolása
Új szolgáltatást vezet be a Telekom: nála is jön az ingyenes (belföldi) Wi-Fi szolgáltatás, melyet az előfizetőknél kihelyezett, a szolgáltató tulajdonában álló hotspotokon keresztül nyújt majd a cég - írja a HWSW.

Március elsején a Magyar Telekom hálózatán is elindul az az ingyenwifi szolgáltatás, mely országszerte több százezer csatlakozási ponton teszi lehetővé a szolgáltató ügyfeleinek, hogy a mindig szűkös mobilnetkapacitás helyett Wi-Fi-re csatlakozva internetezzenek. A Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatást külföldön is igénybe vehetik majd a cég előfizetői az immár több mint 15 millió hotspotot integráló Fon hálózatán. A külföldi Wi-Fi-zés azonban már nem jár ingyen az előfizetőknek.

A Telekom szolgáltatása hasonló elven működik majd, mint a UPC több mint egy éve üzemelő Wi-Free hálózata. Vagyis a szolgáltató gyakorlatilag minden, az előfizetőkhöz kihelyezett, erre a célra alkalmas hotspotjából egy szoftverfrissítéssel nyilvános hotspotot csinál. Fontos, hogy akárcsak a UPC-nél, úgy a Telekomnál sincs hatással ez a funkció az előfizető által igénybe vett szolgáltatás minőségére, így elsősorban az internetszolgáltatás sávszélességére, illetve egyéb, adatforgalommal kapcsolatos paramétereire.

És hogy működik mindez külföldön? További részletek a HWSW cikkében!

6.
6.
crashpipi
Gyanítom nem a 150 megáért fizet 3500-at, hanem a tarifacsomagjáért, amiben net ennyi van...
4.
4.
azert van mert fostalicska indexet olvasol xd:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...