Három játékkal jön majd a HoloLens

  • Írta: Shifty
  • 2016. február 29.
  • Hír
A Microsoft egészen más oldalról közelítette meg a VR-őrületet, saját szemüvegük, a HoloLens ugyanis a kiterjesztett valóságra épít. A 3000 dollárba kerülő kütyüre már le lehet adni az előrendeléseket, így friss részletekre is fény derült.

Hivatalosan jövő hónap végén, március 30-án mutatkozik be a Microsoft saját fejlesztésű AR-szemüvege, a 3000 dollárba kerülő HoloLens, aminek fejlesztői változatára már a mai naptól leadhatjuk előrendelésünket. Ennek apropóján rengeteg egyéb információra is fény derült, így megtudtuk, hogy a különböző dokumentációk, oktatóvideók és egyéb segítségek mellett három játszható játék is része lesz a csomagnak.

Az egyik ilyen a Fragments, ami lényegében egy olyan, a hálószobánkban játszódó krimi-dráma lesz, ahol a rendelkezésünkre álló nyomok alapján kell megfejtenünk egy bűnesetet. Interakcióba léphetünk a karakterekkel, beszélgethetünk velük és kihallgathatjuk őket.

A másik játék a Young Conker, aki ugye ismerős lehet a Rare klasszikus platformeréből. Az Asobo Studios fejlesztette játék különlegessége abban rejlik majd, hogy a változó környezethez igazítja majd a kihívást, így teljesen más élményben lesz részünk, ha a nappaliban vagy a konyhában kapjuk fel a HoloLenst.

A harmadik cím pedig az E3-on már bemutatott Project X-Ray továbbgondolása, a RoboRaid. Lényegében egy belső nézetes shooterről van szó, amiben a szobánkat elözönlő idegenektől kell megtisztítani a terepet, miközben ide-oda repkednek a virtuális lézerek. Ennek a játéknak az is különlegessége lesz, hogy térbeli hangzást fog használni, ezzel figyelmeztetve a játékost, hogy honnan érkezik az újabb támadás.

De a HoloLens nem csak a játékok számára lehet hasznos új eszköz. A HoloStudio segítségével a fejlesztők például könnyedén készíthetnek 3D-t 3D-ben, továbbá az alkalmazás segít megtanítani a készülék főbb újdonságait, kezdve a gesztusoktól, egészen a hangparancsokig. Emellett a kommunikáció is új szintre lép, köszönhetően a Skype-nak.

A HoloTour jóvoltából 360 fokos panorámaként tárulhat elénk Róma vagy a Machu Picchu. Az alkalmazás segítségével szabadon bejárhatjuk Róma városának több helyszínét, utcáit, miközben minden teljesen 3D-ben elevenedik meg előttünk.

Nyáron pedig még tovább bővül az elérhető alkalmazások sora, hiszen jön az Actiongram, aminek segítségével holografikus, videós tartalmakat generálhatnak majd a fejlesztők.

Nagytestvérünk, a HWSW is írt a témában, ha a hardveres specifikációkra vagy kíváncsi, érdemes elolvasni a cikküket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...