Eladási rekordot döntött a The Division

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 10.
  • Biznisz
Link másolása
Noha nem startolt simán a The Division, a malőrök sorozata sem szegte kedvét a játékosoknak. A cég szerint a játék rekordot döntött, már ami az első napi eladási adatokat illeti: ez volt a cég eddigi legjobban nyitó címe.

A Ubisoft szerint a The Division lett a cég eddigi legjobban nyitó címe, a játékól több példány fogyott az első 24 órában, mint bármilyen másik alkotásából a történetében. Ezek szerint nagy volt a kereslet a játékra - beleértve a digitális és a dobozos verziót is -, és bár a kiadó pontos adatokkal nem szolgált, állítása szerint "milliónyi játékos" vetette bele magát shooterbe.

A korábbi rekorder a 2014-ben megjelent Watch Dogs volt, amiből végül 4 millió példány talált gazdára az első héten, szóval van még mit behoznia a The Divisionnek.

A Ubisoft hozzátette, hogy a játék felkerült a legjobban nyitó új márkák toplistájára. Az első helyen a Destiny csücsül, őt követi most a The Division és a 2007-es Assassin's Creed.

A start persze nem ment simán, szerverleállásoktól és trollkodó játékosoktól voltak hangosak a szerverek. Utóbbiról a fejlesztők is tudnak, és orvosolni is fogják az ajtókat saját testükkel eltorlaszoló játékosok problémáját. Addig viszont itt a megoldás: folyamatosan fuss neki a vicces kedvű játékosnak, és 3 másodperc után át tudsz menni a karakterén.

50.
50.
almaspite
#27: Én előrendeltem a játékot, amikor még a gold edition nem volt ennyire drága. A véleményem az róla, hogy eddig nagyon jó. Bár egy kicsit szeretném részletezni is. A játékba nagyon könnyű fejlődni, sajnos egy kicsit túlságosan is. A küldetések nehéz szinten ugyan annyi "elsőre megszerezhető" xp-t adnak, mint normál szinten. Bár nehezen szerintem sokkal jobb szórakozás, nehezebb, meg kell küzdeni az ellenséggel és az első néhány küldetés nem is annyira sokkal nehezebb "nehéz" szinten mint a későbbiek, de alaposan megtud izzasztani. Ha eléred a 30 szintet, akkor mehetsz ezekre kihívás szinten is. Nos ez már annyira nehéz, hogy random csapattal szerintem nem lehet megcsinálni, és 130k dps és 80k védelem nélkül nem érdemes neki kezdeni. Nem tudom, hogy a bossok milyen lootot adnak ilyen szinten, mert még nem sikerült végig vinnem egy küldetést se. :D, de szerintem a 30 db alap jutalom mint phoenix credit, kevés érte.

A dark zone... Hát jó, meg még nincs is teljesen ki forrva, ezt értsd úgy hogy 24 ember lehet maximum egy seasonba/chanelbe a dark zónában, ez nem tudom, hogy igaz-e. De még mindig 30-as szinten az alsó részen vannak az emberek.Szóval szinte az összes nevezetes zóna ki van irtva szinte mindig az alsóbb részeken. Amit nem jelez állandóan a térkép ott gyakrabban lehet találni ellenséget,ládát.Itt gyengébb az ellenség. Ezen a szinten értelem szerűen a bossok gyengébb lila és sárga itemet dobhatnak, ami fontos hogy dobnak 5-15 mennyiségbe phoenix creditet amit beválthatsz legendary/sárga szintű kiegészítőknek a tervrajzaira és fegyverekre, stb. Voltam a legnagyobb szinten is a dark zone tetején, de ott se dobnak sokkal több creditet, ellenben az ellenségek sokkal erősebbek. Izgalmasabb is mert elég nagy tűzharcok tudnak kikerekedni, ha épen harcoltok egy csoporttal és egy másik npc-ből álló csoport hátba támad ti tetteket és elkezdi támadni azokat az ellenségeket, akikkel ti is harcoltok és közben kereszttűzbe kerültök. Rouge ügynökökre, vagy npc-kre vadásztok dark zone xp kaptok, amit külön csoportosít a játék. Érdekessége, hogy ha meghalok veszíttek ebből. Nekem 34 szintemen ebből a 15 %-át veszítek, ez körülbelül elégé durván lezúzza, ha meghalok. Szóval ügyelni kell, hogy ne halj meg! Az eldobott cuccokat ha szerencséd van senki nem veszi fel és vissza tudod szerezni, de az xp nem. A safe house-kba lehet venni sárga és lila cuccokat. A sárgát csak dark zone lvl 50-től, a lilát 30-tól. Az emberek elégé jó fejek a nyílt bétához képest. Többször kaptam élesztést egy olyan emberrel akivel nem voltam csapatba, pedig legális lopás hagyni meghalni az embert és elvenni a cuccát. Néhány trollal is találkoztam akik valami vacak zenét bömböltettek a helyi beszélgetőben. Többször álltam össze egy csapatba több idegen emberrel és elégé jól szórakozva farmolgatunk.

Amit az a rendszernek a legnagyobb hibája, a pvp. Szóval ha valaki rád támad rouge ügynök lesz, ha véletlenül meglősz valakit akkor is. Szerencsére több golyó kell, de amikor egy troll besétál eléd a tűzharcba és az egész csapat rouge lesz, vagy van egy szerencsétlen haverod véletlenül meglő egy másik ügynököt és az egész csapat rouge státusz kap, ez elégé frusztráló. Mert rögtön az egész dark sectorba az összes ember rád kezd vadászni, amit szerintem négy fővel se lehet kibírni, és a rouge status nem csökken miközben harcolsz. Ez óriási kitolás, mert rád támad mindenki, és ha védekezel akkor még tovább fog tartani a státusz, addig ameddig manhuntot kapsz. Sőt rosszabb, ráadásul néha felvillansz a térképen, de amikor közel jönnek hozzád, látnak téged falon keresztül. Még az életedet is, hogy ennek egy csíkja van menjünk csak megtudjuk ölni, lesből hátba lőve. Manhuntba meg már pontosan jelez téged a térkép ami 100% halál. Erre még hab a tortán, hogy nem éri meg. Ha meghalsz elvesztel egy csomó dark zone szintet az xp-ből, az összes kulcsodat amivel ládákat lehet nyitni és egy csomó dark zone pontot. Mert a halálnak ezt a nemét a játék sokkal keményebben bünteti.

Most leírok egy két finomságot. A játékon látszik, hogy dolgoztak rajta. Nvidia alatt eddig a fekete képernyős gondon kívül mást nem tapasztaltam, de ez meg van AMD-nál is. Bár most frissítés után nem jött újra elő, de szerencsére ezt is meg lehetett oldani. Nagyobb fps dropot nem tapasztaltam. Kisebb beragadás fent akadás tárgyakon előfordult. Ami az első napon nagyon felhúztam az agyam, hogy körülbelül két rouge ügynök kétszer lelőtt a dark zoneba, a FALON keresztül.
Úgy tűnik az ubinál működik a support és banolták őket mert két napja újra nem tapasztaltam ilyet, a tegnapi frissítés lehet meg is oldotta bár nem olvastam el mi volt benne. Néhány kisebb idegesítő dolog amikor valamiért nem tudtam felvenni lőszert és újra kezdtem az egész küldetést, de annyira nem szörnyű. Egy másik ismerősömnek lassan töltenek be a texturák és leesett néha a föld alá, de szerintem inkább a video kártya, vagy a cpu hibája vagy a driveré.

Végül rövid véleményem, hogy megérte megvenni. Bár most egy kicsit drágának érzem még az alap verziót is. Ami miatt aggódok, hogy milyen lesz a játékhoz az ingyenes dlc-k vagy frissítések, mert nem lenne jó ha az alap játékosok beleunnának. Annak se örülnék ha jövő season bérletbe 10 db dlc, mikrótranzakció vagy más macska füle jönne be. A készítők ígértek kiegészítőt is , nem dlc. Ingyenes frissítésbe jönni fog az a lehetőség, hogy cserélgethetjük a cuccokat játékosok között. HÁT... Nem tudom, hogy lesz korlátozva, de szerintem elégé bezúzhatja a játékot, ha nagyon high end karakterek, jó cuccokkal dobálnák a haverjaiknak és nem tudom mi lesz az alap pénz nem, mert tuti hogy nem a játékbéli a pénz. Nem tudsz vele sokat kezdeni 30-as szinten se. Inkább phoenix credit.
48.
48.
Caleon
#47: A folyók elhelyezkedésében és vonalvezetésében látok hasonlóságot, de ez egy olyan hiszti, amit azok fújtak fel, akik valószínűleg soha nem is játszottak a játékkal.

Egyöntetűen pozitívak a vélemények, ahogy nézem szinte mindenki az egyik legjobb FC-nek tartja.
47.
47.
godach
Itt van Kyrat térképe:
https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/3ygS6AfqernOOxpWuTuP4woiWIc=/0x315:3003x2004/1600x900/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/43908948/1415625912-far-cry-4-map1.0.0.jpg

Itt meg a Primalé:
http://static1.gamespot.com/uploads/original/1557/15576751/2995907-screen+shot+2016-01-25+at+1.10.38+pm.jpg

Na mégis, mondjátok már meg nekem, hogy ki olyan kemény, mint a bal sarkamon a bőr, hogy össze tudja hasonlítani, a két térképen lévő dolgokat?
Persze a neten elterjedt, baromságon kívül.
Na? Ki? Van barna mind a kettőn, vagy mi a tököm?
46.
46.
Caleon
Na este gond nélkül elfogadta a laptopos regisztrációmat. Ez a játék egyre jobb, a lövöldözés meg sokkal élvezetesebb, mint ahogy youtube-n kinézett.
43.
43.
kamgecam
Nekem bejön, Last of Us sztori nélkül nyitott világban.
Elleszek benne! :)
33.
33.
ArrowCross
32.
32.
Caleon
#27: Ezt a térképhasonlóságot nemigen tudja senki megerősíteni, aki játszot is vele, annyira eltér a két játék egymástól.
30.
30.
PaprikaJancsi
#27: Az a térkép hasonlóság marha erőltetett volt.
27.
27.
giga321
Még várok vagy 2-3 hetet, de lehet, hogy többet is. Addigra remélem kiderülnek a turpisságok. FC Primalnak a térképéről olyan gifet láttam, hogy elsírtam magam. 1 az 1-ben FC 4 térképe csak átskinezve. 1 év alatt nem lehet játékot (normálisat) fejleszteni. Hiszen látjuk hogy sülnek el a dolgok (bughalmaz AC stb stb). Szal várok 1 hónapot kb hiszen mégiscak Ubi.
22.
22.
xanatos0911
Kedves emmszíí szabotázs! Egy fanatikus hittérítő megirigyelné az erőfeszítéseidet az biztos. En elhiszem, hogy a szektagyűlések alkalmával Ubisoft logót égettek pucéran, ősi nyelven átkokat kántálva és Division Agent voodoobabát harapdálsz a szabadidődben, de ezt nem kell mindenki arcába reklámozni. Köszipuszi.
20.
20.
PaprikaJancsi
#19: Elvakult Ubisoft ellenes. Hagyjad hagy vergődjön.
17.
17.
frankdelgado
Én azért megvettem Argentínából kemény 12 rugóért a Gold Editiont. La División! Tudom, hogy nem éltem addig igazán, amíg a lasztafasszal, meg az áncsártiddel nem játszottam, de valahogy csak elvegetálok......
16.
16.
RMED
Ezt a majmot is tilthatnák már mint dékakit :)
15.
15.
xanatos0911
#12: Hahahahahahhhahahahahahahw :Ddd Besírtam! :D True story btw.
14.
14.
Jaj inkább hagyjátok Nathan fa.zán mc-t :) Ne üljetek troll vonatra! Fingja sincs a játékról! Majd a KUTYA századik játéka után véleményezem a csapatot,de nem egy Division hírnél.
7.
7.
Caleon
Mondhattok az UBI-ra bármit, de ez a kiadó még mer költséges új IP-ket fejleszteni teljes játékként, ami ebben a remaster és early access-jellegű áradatban nem minden kiadóra jellemző!
5.
5.
crytek
The Division 2 confirmed.... AC-t leváltja azt jöhet ez is évente
2.
2.
McDuff
most megérezték a pénzt szagát,de hála a bárminek ezzel nem tudnak évente kijönni egy új résszel.nah de majd a "The Taken King"-ek!
1.
1.
Buggy
Nagyon jó, ha valami ennyire jól fogy az első héten, akkor mindig egy-két hónap alatt lemegy az áruk 10.000 Ft környékére használt játék piacon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...