PC-vel is használhatjuk majd a PlayStation VR-t?

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 28.
  • Teaser
Link másolása
A Sony már most előrebocsátotta, hogy nem láncolják majd a PlayStation 4-hez a PlayStation VR-t, és elképzelhető, hogy a jövőben a PC-sek számára is hozzáférhetővé teszik a kiegészítőt.

A Sony Computer Entertainment alelnöke, Masayasu Ito árulta el a Nikkei-nek, hogy hosszú távon nagyobb terveik vannak a PlayStation VR-ral, és elképzelhető, hogy később PC-vel is használhatjuk majd a VR-szemüveget. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ötlet megvalósítása egyelőre messze van.

"Miután a PlayStation 4 és a PC-k hardverében rengeteg a közös, ez mindenképpen egy lehetőség. Egyelőre a játékokra szeretnénk koncentrálni, és nincs semmilyen bejelentenivalónk, de az biztos, hogy több területen is terjeszkednénk."

Ha egyhamar nem is kerül sor a PC-s támogatásra, ez mindenképpen érdekes lépés lenne a Sony részéről: egyfelől a gyártó eddig nem igazán nyitott a számítógépes közösség felé, másrészt pedig nem nehéz elképzelni, hogy a PlayStation VR alaposan felkavarná a PC-s VR-mezőnyt a viszonylag barátságos árával.

74.
74.
Norbiii
#72: Még annyi hozzáfűzés: Megkérek mindenkit, hogy a trollokat ne etesse, és ha lehetőség van rá, hagyja rájuk, ha gond van, akkor írjatok nekem vagy a többi modinak...Köszönöm.
72.
72.
Norbiii
#66: Piszok nehéz helyzet ez! Azt biztosan állíthatom, hogy a szerkesztők és minden moderátor, köztük én is, aktívan dolgozunk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az oldalnak még jobb legyen!
Azonban vannak, akik szándékosan azért regiznek, hogy trollkodjanak, másokat direktbe bosszantsanak, szétoffolják a híreket, majd mikor megkapják a bannt röhögve mondják, mondhatják, hogy bannolhattok, 5 perc és újra regisztrálok...Ez a játszma megy már minimum hetek óta, rengeteg energiám megy rá erre, de minden moderátor és a szerkesztőség is rengeteg energiát fordít erre!!!

Állandó egyeztetésben vagyok, vagyunk a szerkesztősséggel, igyekszünk készen állni ha van ilyen és megvédeni a közösséget a trolloktól vagy/és az ilyen és hasonló alakoktól! Szerintem valamit sürgősen ki kell találni, de meglátjuk mi lesz, a GK egy nagyszerű oldal, nagyszerű emberekkel és szeretném ha ez így is maradna nem szabad hagyni....
70.
70.
kamgecam
#69: Hát a normálistól szerintem messze volt.Persze valamivel gyengébb a psvr mint a vive és az ocolus de nem szemétre való.
67.
67.
Thevon
Micsoda monitor karate lehetett itt.:)
66.
66.
kopic
#60: Ha egy picit is ismered az "irigykedjetek csórók" tagot a GS-ről, akkor tudhatod, hogy direkt csinálja ezt, meg hogy nem nehéz felismerni. De a Gk-n is felbukkant már egy párszor.
65.
65.
kopic
Érdekes eszmecserék lehettek itt.:D

64.
64.
skyzero
Egy ilyen jó hír miért váltott ki ekkora ban hullámot?
63.
63.
delphijos
Te jó ég, dögvész pusztított itt? :)
60.
60.
Norbiii
Yanez már figyelmeztetett, most már tényleg nyugi ha kérhetem! Aki szánt szándékkal azért regisztrál ide, hogy tudatosan trollkodjon és direktbe embereket bosszantson, az ne lepődjön meg egy szép nagy bannon, ami már jelezve lett!
49.
49.
mnmn1
Ha működni fog PC-vel akkor tuti ezt veszem. Használhatom mindkettőn egy árért, tökéletes.
44.
44.
Yanez
Figyelem emberek, most már épp elég lesz az offolásból, pls!
38.
38.
kamgecam
37.
37.
Lorem Ipsum
#33: PSVR-nak kisebb a latoszoge. De ezek csak az ures technikai adatok. Ha egyszer 3 szereplosre bovul a piac PC fronton, akkor nem azert fogod kifizetni azt a +400€-t mert annyival jobb lenne a Vive. Hanem mert mire a Sony terjeszkedne, mar reg lesz az OR&Vive-ra eleg tartalom. Remelhetoleg.
36.
36.
Hunork
Gazdag troll és konzol troll vita
Wow
34.
34.
Lorem Ipsum
#30: Ez igaz, de mivel futtatod 120fps-sel a jatekot? Ket 980Ti-vel? Persze megoldhato, de maradjunk szerintem a realitasok talajan. A 90Hz az eppencsak jo kategoria. Ha valasztani kell, en inkabb a +200p mellett szavaznek a +30fps elleneben. Elobbi latvanyosabb es kevesebb eroforras is kell hozza.
30.
30.
simon 555
#20: Na még1x.
PC-ről beszélek. Elolvastad a hírt, vagy csak kommentelni jöttél?
Ha kap PC-s támogatást a PSVR, akkor képes lesz natívan megjeleníteni 120Hz-n a játékot, míg a másik kettő nem.
Én sem tagadom, hogy jobb képminőségű lesz az OR és a Vive a +200p-vel, de szerintem koránt sem olyan mértékű az a javulás, hogy megérje a plusz pénzt. Főleg, hogy az OR és a Vive csak PC-n lesz használható, ez meg PC és PS4 (ha tényleg meglépik).
Ha az OR és a Vive 4K-s kijelzőt kapott volna, vagy akár csak 1440p-s kijelzőt és ugyan ezen az áron menne, akkor megfontolandó lenne, de így jelenleg számomra ha PC-re való használat alapján kellene választanom a 3 közül a PSVR-t választanám. És ismét, feltételezve, hogy tényleg fogja támogatni a PC-t.
28.
28.
delphijos
#22: Persze ez abszolút igaz, én is csak azzal érvelek hogy akinek nem futja OR-re, vagy VIVE-re, de esetleg egy ilyet még megengedhet magának, ha kompromisszummal is, de vállalható lehet. Amúgy szerintem még az OR és a VIVE sem BMW. :) Egyébként én ezt az első VR hullámot biztos kihagyom, majd figyelem mi lesz belőle.
20.
20.
Lorem Ipsum
#19: Oszt mire mesz a 120 herzcel, ha a ps4 a 60-at is alig leheli ki?
Az a 200p meg pont plusz 200 pixel, ami 10%-kal jobb pixelsuruseget jelent.
19.
19.
simon 555
#17: /Facepalm
Igen, PS4-en skálázza fel, de a kijelző képes a 120Hz-re és PC-n semmi akadálya a natív 120Hz-s megjelenítésnek ha elérhető lesz PC-re is.
Ha meg neked nem töltötte ki, akkor rosszul működik az agyad :D PlayIt-en próbáltam a DK2-őt, igen, amikor felvettem feltűnők voltak a fekete csíkok, de pár másodperc után már észre sem vettem, hogy pixeles. Az a +200p meg nem javít sokat rajta, 4k kéne, hogy ténylegesen ne legyen látható.
17.
17.
Lorem Ipsum
#15: En meg tapasztalatbol mondom, hogy az agyad marhara nem tolti ki a fekete csikokat sot, a keppontracs egyre csak zavarobb lesz. A frissitesi frekvencia meg hiaba 120Hz, a 60-at skalazza fel. A PSVR a DK2 szintjen van arban es specifikacioban is.
6.
6.
Yanez
Nagyon helyes! A nagyobb választék senkinek sem árt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...