Aliens: Colonial Marines - a modderek rendbe teszik

  • Írta: Shifty
  • 2016. április 5.
  • Letöltés
Link másolása
Lelkes rajongók egy csoportja úgy döntött, ők maguk váltják be a Gearbox korábbi hangzatos ígéreteit, és teljesen gatyába rázzák a játékipar egyik legnagyobb csalódását, az Aliens: Colonial Marinest.

A három évvel ezelőtt boltokba került Aliens: Colonial Marines a játékipar egyik legnagyobb átverése volt. A Gearbox alkotása a "sokat ígér, de keveset ad" esetek ékes példája, így hiába mutogattak belőle elképesztő videókat és képeket, a végeredmény egy összecsapott produkció lett. 

A rajongók azonban még mindig nem hajlandóak elengedni a Sega és a Gearbox egyik legnagyobb szégyenfoltját, és úgy döntöttek, teljesen rendbe teszik a játékot. Egy új modnak köszönhetően teljesen átdolgozásra kerülnek a fények, az animációk, a különböző effektek, na és persze a xenomorfok és az emberi karakterek mesterséges intelligenciája is. Előbbi olyannyira megváltozik, hogy a készítők külön kihangsúlyozták, hogy az idegenek MI-je esett át a legtöbb változáson, így a különböző helyzetekhez is gyorsabban alkalmazkodnak, miközben agilisebbek és rafináltabbak is lesznek.

A modot innen lehet letölteni.

15.
15.
dcba
#10: Nem tudom, h neked akkor mi tartott ennyi ideig. Emlekszem en anno hard-on ha 8 ora volt a 3 kampany akkor sokat mondok. Ha nightmare-rol beszelunk, az mas, de hard-on sztem soha nem volt kampanyonkent 8 ora max ha allandoan meghaltal. Mind1 nem kivanok veled veszekedni, meg megbantani sem akartalak, csak azert irtam ilyen stilben, mert pont ez volt sztem a jatek egyetlen hibaja, h nem kampanyonkent volt 8 ora. Ha ugy lett volna egy rossz szavam nem lett volna a jatekrol. A grafika nekem mai napig tetszik, kicsit atmenet a cell shaded es a rendes "tradicionalis" 3D grafika kozott. Mind3 faj baromi jol meg volt csinalva, igaz latszolag az alien meg a predator kicsit tobb torodest kapott, a hangok, az effektet es anyam az a szintu brutalitas mind peldaerteku volt. Ja es a multi. En utalom a multit, de ebbe tobb mint 100 orat toltam be es olyan szinten ment, h szinte az osszes multis achievement-t megcsinaltam, tobbek kozt rengetegszer alaztam be a bandat ilyen kill streak-ekkel, pedig en szar vagyok multiban, de ez vmiert anno nagyon ment.

Istenem 1 honapra is lemondanek a szexrol, ha jonne egy uj resz, ami ezt tovabbviszi amit eddig letettek.
14.
14.
Sznfctm
Megnéztem a modot, óriási! :) Sokkal jobban néz ki az egész játék, a fények/árnyékok, az egész látvány sötétebb és hangulatosabb! A szörnyek gyorsabbak, az animációjuk simább, és okosabbak is. (Bevallom, az első küldetésig jutottam, ott volt, hogy amíg az egyik szörnyet próbáltam eltalálni, a másik a szomszédos szobán keresztül mögém került.) Nem tudom, a társak AI-ja jobb lett-e, de már a legelején van pár helyzet, ahol az irritáló shotgunos cimbi is elég jól írtja a dögöket. (Pl. mikor már egy centire van az idegen az arcodtól és épp újra töltesz.)

Sajnos a filmbeli realitás átjön a játékmenetben is, ha túl közel érnek a szörnyek, és nem ütsz oda nekik idejében (kb fél másodperc áll rendelkezésre ehhez), akkor azonnal meghalsz. Ennek köszönhetően már az első pályán is sikerült vagy 10x elvérezni "soldier" nehézségen, a mod V2-es verziójában 3-4 alien támadását már elég nehéz túlélni. Még ahol több NPC van melletted, ott is secperc alatt padlóra kerül az egész banda, még ha a sztori miatt meg nem is halnak.

Szóval a mod sokkal szebbé és nehezebbé teszi a játékot, egy próbára mindenkinek ajánlom. Most már csak a harmadosztályú fan fiction sztorival kellene valamit kezdeni. ;)
13.
13.
Thomasfrill
Azt a bő 200 forintot amibe G2A-n került bőven megérte! Egy délutáni lanpartyra még a horda mód is jó! :)
12.
12.
KőbányaKispest
#9: A Flame cunami miatt adtak itt 8 pontot rá. Hozta a kattot rendesen a GK-nak, mással nem hiszem h lehet megmagyarázni. Mert szakmai hozzáértő szemmel is jóindulattal 4 pontos játék max.
11.
11.
KőbányaKispest
Modder ide, modderek oda, szarból várat nem lehet csinálni. De ha ezt élvezik, hajrá. Annyi jó játék van a piacon, inkább azzal játszanának, mint ezzel.
10.
10.
l4cyk4
#7: A Predator- és a Marine-kampányt is háromszor játszottam végig, nem a levegőbe beszélek. Szóval én is kérdezhetném ilyen tuskó módon, hogy "Te hol elsz"!? Bevallom az Alien-kampányba csak belekezdtem, de míg régebben a korábbi részekben igen, most jó néhány évvel később már nem vette be gyomrom ezt a falon és fejtetőn futkosós játékmenetet, de feltételeztem, hogy nem marad el játékidőben a másik kettő mögött.
7.
7.
dcba
#6: Te hol elsz h 8 oras benne 1 kampany? Az egesz volt max 8 oras a 3 fajjal. Az Alien-t kb masfel ora alatt lehet abszolvalni Hard-on, a Predator kb 2-3 ora es az embernek van kb egy 3-4 oras kampanya. Nightmare fokozaton talan ki lehet tolni tovabb, mert ott ugye nagyon esznel kell lenni, de Hard-on nem tart a 3 kampany egyutt 8 oranal tobbe. Erdemes megnezni a legelso AVP-t amit meg 98-ban adtak ki, na ott el tudtal bogyozni mind3 fajjal joideig.
6.
6.
l4cyk4
#4: Átlag nyolc órás egy kampány benne, ha a játékos nem rohan fejvesztve előre, és ebből van három. Nem mondom, hogy nem játszottam volna tovább a Perdator-ral vagy a Marine-nal, de FPS műfajon belül azért hosszban is felveszi a versenyt a konkurens alkotásokkal, sőt...
5.
5.
dcba
#2: Onamagaban olyan elment kategoria volt, de anno csapatmunkat igertek, ahol minden jatekosnak mas lett volna a feladata es raadasul az egesz jatek sokkal jobban nezett ki a bemutatokon mint ami megjelent. Nem siman szebb volt, hanem egy teljesen mas jatekot mutattak be mint amit kaptunk. Ja es mi Pcsek azert kaptunk torodest, de volt szerencsem 1x vegig tolni xboxon is es hatalmas kulonbseg a 2 verzio. Konzolon meg ordasabb nagyobb hibak es bajok vannak a jatekkal. Ja es az alienek szimplan gazosak, mert lenyegeben csak szepen odacsoszognak hozzad, h legyszi lojj le.

Ezzel egyutt nekem is 80oram van benne es 2 achievemnetem hianyzik csak, mert a hangulat azert nem volt rossz es hat hianypotlo volt, tehat ezzel kellett beerni, mert az Alien nem olyan mint a bergyilkos es a modern hadviseles, h evente jojjon, igy szegeny ember azzal eri be, amit kap.
4.
4.
dcba
#3: A 2010es Avpt ossze sem lehet hasonlitani ezzel. Az Avp egyetlen baja a baromi rovid kapmany, igaz ezt ellensulyozando, a nightmare fokoza viszont vetekszik a Dark Souls nehezsegevel.
3.
3.
crytek
A 2010-es rész 76x jobb volt.
2.
2.
Binder
Mi 5x nyomtuk végig 2 és 4-es coop-ban...xD
1.
1.
PaprikaJancsi
Nekem nem volt csalódás, gyenge játék volt, kevés tartalommal, de legalább élveztem ameddig végigvittem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...