Nintendo NX - támogatni fogja a 4K-t is?

  • Írta: Shifty
  • 2016. április 8.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb Nintendo NX-pletyka ütötte fel a fejét. A gép állítólag támogatni fogja a 4K-s felbontást és nagy valószínűséggel az AMD fogja gyártani a GPU-ját. Ez utóbbi azért is érdekes, mert legutóbb pont egy AMD-konferencián volt szó róla.

Pár nappal ezelőtt arról írtunk, hogy a Nintendo NX jó eséllyel nem marad alul majd a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal szemben, legalábbis ami a teljesítményét illeti. Ezt most ismét meg tudjuk erősíteni, az Untypedhero nevű Reddit-felhasználótól származó információk ugyanis egyre biztosabbá teszik, hogy a kiotóiak új konzoljában bőven lesz szufla.

A most kiszivárgott hírek szerint a fejlesztők még mindig nem tudják, mi lesz az NX végleges neve, az viszont már körvonalazódni látszik, hogy az AMD fogja gyártani a grafikus chipet, aminek jóvoltából akár 4K-s felbontás megjelenítésére is alkalmas lesz a 6-8 GB memóriával szerelt konzol. Megmarad az Amiibo-támogatás is, és a forrás azt sem tartja kizártnak, hogy már ebben a hónapban leleplezik a masinát.

76.
76.
myrte
körülbelül 2 naponta jönnek a pletykák: http://www.nintendolife.com/news/2016/04/rumour_nintendo_is_planning_a_series_of_wii_u_remasters_for_nx
75.
75.
kamgecam
#74: Nagyon el vagyok a WiiU-val.Most töltöttem le a Super Metroid-ot és kegyetlen jó,közben a párommal szoktunk a Mario Kart 8-al játszani.Utánozhatatlan.
SM után a Metroid Prime-ot akarom letölteni,meg még egy csomó klasszikust.Nemcsak új játékok vannak a WiiU-n hanem tök jó hogy nes,snes n64 stb játékok is vannak.Szóval elégedett vagyok.Kész nosztalgia faktor! :D
74.
74.
myrte
#65: Ne is törődj velük. Xbox topikokat is szétoffolják. Norbi nem győzz moderálni.

Megjelenés óta megvan mind a kettő. Anno egy kicsit én is becsapva éreztem magam, mikor a 3ds nem fogyott (1-1,5 év), túl sok játék nem volt rá. De aztán telt az idő és már annyi van, hogy szelektálnom kell. WiiU-ra is van szép számmal. Az NX se lesz másképp, várom a megjelenését. Kíváncsi vagyok, hogy mit alkotnak, ha már ilyen hatalmas a titkolózás körülötte.
73.
73.
myrte
#65: Nem fogsz csalódni a 3ds-ben, főleg, ha szereted az rpg-ket. Ebből is látszik, hogy nem minden a hardver. A kedvenceim: Monster Hunter, Zelda, Etrian Odyssey, Fire Emblem, Xenoblade Chronicles, Shin Megami Tensei és még sorolhatnám :D

#52: Akkor most mit csináltok? Szerintetek gyerekes és senki se nyúlna hozzájuk. Meg amúgy is, miért Pedig van egy masszív réteg, akik igen is megveszik és játszanak vele. Az meg nem mérvadó, hogy ezt milyen sokan veszik. Az emberek azt veszik, amire van pénzük.
65.
65.
unrealnoise
#42: Én csak arról beszéltem, hogy a Nintendo exek nagyon erősek. Ez szerintem nem vita tárgya. Ha ehhez az NX alatt hozzájön az erős vas, és a multiplat címek, akkor megvan az én platformom. A potenciálról beszélek. A Wii U nem lett világbajnok gép, de az NX-ben a fentiekből adódóan baromi jó gép lehet.

Közben PS4 vagy bármi más helyett megrendeltem életem első Nintendo konzolját, ami egy kézikonzol! :) Jöv hónapban jön hozzá a Wii U is.
64.
64.
unrealnoise
#38: Mondom még egyszer: _exkluzív_ címek...
59.
59.
Norbiii
Skacok ne személyeskedjetek és ne offoljatok, maradjunk inkább a témánál! Köszönöm!
58.
58.
kamgecam
55.
55.
greenmelon
#50: Már ne is haragudj, de a fanboykodás, amit te levágsz minden második cikk alatt, több ember szemét b*ssza mint szejko kommentjei. Ő legalább értelmes dolgokat szokott írni.
51.
51.
zozo76hun
50.
50.
kamgecam
#46: Ne foglalkozz vele,szinte mindenkivel úgy beszél mint a kutyával és még neki áll följebb.Mérhetetlen arrogancia és nagyképűség jellemzi a kommentjeit,azt hiszi az igazságot nyilatkoztatja ki bármit is mond.Előbb-utóbb bannolják az ilyeneket, hacsak nem tér észhez és nem fogja vissza magát...
47.
47.
Yanez
#46: Én arról dumálok, hogy önmagukban kevesek az exkluzívok ahhoz, hogy egy konzol sikeres legyen és népszerû. Ahhoz korunk legjobb multiplatform címei is kellenek, és ez anno a Nintendónál is így mûködött, már a NES óta. Most pedig nem kell bizonygatnom, hogy hiába 83 egyedi játék van a WiiU-n, te is látod mennyire bukta a konzol, ez nem a játékok minôsége miatt van (mivel az kimagasló), hanem az irányuk a ludas!

Ez annyit jelent, hogy sokkal több a platformer játék, de annyira, hogy az N hallattán mindenki a Mario-kat látja ma már. Egy sokkal szûkebb célközönséget céloztak meg, s ez itt a bibi!

A PC+WiiU valóban egy kíváló kombó, de ne feledd, hogy nem mindenki engedhet meg magának két platformot, vagy pénz, vagy idôhiánym miatt. Ha pedig csak egyet kell választania, akkor olyat szeretne, ahol minél több játék van, beleértve a legnépszerûbbeket is. Nagyon szubjektív vélemény az, hogy pl a W3-at és F4-et jobb PC-n játszani. Mondhatod azt, hogy szebb számítógépen... ennyi. Az eladások magukért beszélnek, ami ismét csak a lényeg: ha konzolt veszek, akkor én is tudjak játszani már a W3-al meg F4-el, és nehogy mégegy platformot kelljen emiatt vennem!
44.
44.
myrte
Nem én csináltam a táblázatot, de alá támasztja az állításom: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ha7KRnL_PYx9M_Ppv5UyOrDGZJqHqHI9vGOpm3S-nzM/edit#gid=0 és ha a pc játékokat be vonod a számításba, akkor én is írhatnám a több 100 Wii játékot, mert futnak rajta.
43.
43.
Seggeszkexkluzív
#42: +1 Csak annyit fűznék hozzá hogy a nagy választék ne a re-remasterdeket-jelentsen, ok legyenek elérhetőek a régi játékok, max letölthető formában Budget kategóriában.
42.
42.
Yanez
#41: Igen, de ne már! Egy konzol nem csak az exkluzívokról szól! Aki vesz egyet, az játszani akar, mégpedig minél több játékkal, vagy legalábbis igenis legyen választék! Mert ha nincs, az exkluzívok önmagukban nem sokat érnek, s erre tökéletes példa a WiiU. Ha már sorolunk, akkor ne csak a jokereket vegyük elő, hanem az egész paklit. Én csak azt mutattam meg, hogy a PS4/XO is tele van remek címekkel, és akkor még fel sem soroltam mindet! Aki pedig csak exkluzívok miatt vesz konzolt, az ne is számítson semmi jóra és hosszú élettartamúra, egyik konzolon sem!
41.
41.
myrte
#38: Csak egy minimális része exluzív.
Szerintem ilarra ertette, hogy kevés van, nem azt, hogy nincsen.
40.
40.
bema695
#38: "ilyen magas pontszámokkal rendelkező PS4 és X1 !exkluzívok!"
1 Ez tényleg az és szvsz a gen eddigi egyetlen tényleges system seller címe (pár wiiu gémet leszámítva, de az meg inkább 7,5. gen, mintesm 8), de majd az uncharted csak megoldja, hogy ne legyen ilyen magányos
2 multiplatform
3 meh
4-7 multi
8-9 ezek előző generációs címek, a zelda HD-t sem kéne idevenni
10-21 multi
39.
39.
Norbiii
#38: Szerintem ő az (Wii U) exkluzívokról beszélt! :)
38.
38.
Yanez
#20: "Ennyi, és ilyen magas pontszámokkal rendelkező PS4 és X1 exkluzívok sehol nincsenek. :) Van egy pár kiemelkedő cím náluk is, de nem ennyi."

1. Bloodborne - 92%
2. GTA V - 97%
3. Forza Motorsport 6 - 87%
4. Rocket League - 87%
5. Ori and the Blind Forest - 88%
6. Batman Arkham Knight - 87%
7. MGS V - 93%
8. The Last of Us Remastered - 95%
9. Journey - 92%
10. The Witcher 3 - 92%
11. The Witness - 87%
12. Dark Souls 3 - 90%
13. Gone Home - 87%
14. Shovel Knight - 90%
15. FEZ - 90%
16. Bastion - 89%
17. DI: Inquisition - 89%
18. Guacamelee - 87%
19. Fallout 4 - 87%
20. Destiny: The Taken King - 89%
21. Middle Earth: Shadow of Mordor - 87%
37.
37.
kamgecam
#36: Inkább csak ahhoz hasonlították de úgy hogy erősebb lesz nála.Szóval nem lepődök meg sőt szerintem biztos hogy a ps4-nél is erősebb lesz. :)
36.
36.
leviske
Érdekes, korábban arról volt szó, hogy a Xbox One környékére tervez besorolni teljesítményben.
33.
33.
myrte
Ezek a pletykák mindig mást mondanak. Erősebb lesz, ugyan ott lesz, gyengébb lesz, mint a ps4\xboxone stb.... nem érdekelnek.
Az NX-et azért fogom megvenni, mert játszani akarok a Nintendo játékaival. Imádom a Zeldát, Xenobladet, Mariot stb. Ráadásul nem hagyják a süllyesztőben a konzolt. A wiiu nem ugy szerepelt, mint az elődje és mégis több minőségi játékot termelt ki, mint a one, ps4 együttesen. Pedig nem ebből adtak el 30milliót. A 3dst se hagyták ott, mikor gyengén szerepelt. Vásárlói bizalom. (sajna már a Sonyból kiábrándultunk ilyen téren. A vitát dísznek tartjuk és itt a ps4.5 pletyka ami túl hihető...)
28.
28.
kamgecam
#20: Egyébként én egyedül ezért örülök hogy van WiiU-m,mert a generáció legjobb játékaival játszhattam ami egy csomó embernél kimaradt a WiiU gyengesége híre miatt.
Mario Kart 8,3D World,Super Smash Bros utánozhatatlan varázslatok!
A feleségem nem gamer, de ezekkel egyből játszik ha látja hogy a WiiU-t kapcsoltam be a Ps4 helyett! :)
26.
26.
kamgecam
#24: Így azért máshogy hangzik amit mondasz,azt én is támogatom hogy legyen minél több eredeti N játék mint a Splatoon például, de maradjanak meg a Zeldák (amelynek minden része más és más,nem rókabőr mint az ubi játékai...)és jöjjenek a Mario Galaxy többi részei.:)
Viszont a konzolnak bivalynak kell lennie ha versenyben akar maradni.
Ott és akkor a wii-nél jó volt a mozgásérzékelős cucc,újdonság volt,de ma nem érnének el ezzel a gimmick-el sikert.Nézd a WiiU is amiatt lett bukta mert túlkomplikálták és elbaszták az egészet mert nem tudták a nagy "innovációban" hogy tabletet akarnak-e vagy konzolt.Kreatív lett csak gagyi.Az igazi innováció (aminek nem vagyok ellensége)ma a vr!Semmire sem lehet használni a "tablet-kontrollert".Inkább megmosolyogtató mintsem igazi funkciója lenne.
WiiU tulajként mondom ezt.
Szóval néha nem szabad túlokoskodni a dolgot.Picit térjenek vissza az alapokhoz, nem lesz azzal baj és legyenek innovatívak a játékok terén,de olyan gép futtassa a legújabb Zeldákat és Splatoon-okat aminek a látványától, szagától, ízétől leszakad az állam!!!

24.
24.
dcba
#15: En arra gondolok, h vmi olyan ujitas kene mint amilyen anno a Wii volt es ott nem a huszmilliomodik Zeldaval vagy Marioval akartak sikert csinalni, hanem voltak ra egyedi mas cimek. Anno nekem volt Wii-m es rengeteg egyedi cim jott, akar ismert nevek kimondottan Wii-re keszitett verzioi. Nem azt mondom amugy, h eleg teljesen a Mariobol, csak ne az legyen meg Zelda, meg Donkey Kong es aztan oruljunk neki, hanem legyenek egyedi csak erre a konzolra keszult jatekok es vmi olyan ujitas, ami elkuloniti a pstol es a boxtol.

Nem tudom, lehet rosszul fogalmazom meg mert vhogy senkinek nem jon le mit szeretnek mondani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...