Miért csak márciusban jön a Nintendo NX?

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 2.
  • Hardver
Link másolása
Habár a legtöbben arra számítottak, hogy a Nintendo még az idei ünnepi szezonban előrukkol a legújabb konzoljával, a cég múlt heti bejelentése szerint csak jövő márciusban várható a debüt. De vajon miért?

A Nintendo a múlt héten jelentette be, hogy legújabb konzolja, az NX jövő márciusban kerül majd boltokba, méghozzá a korábban Wii U-exkluzívként bemutatott The Legend of Zelda társaságában. A dátum sokakat meglepett, a legtöbben arra számítottak, hogy a kiotóiak még idén előrukkolnak az új géppel.

Hogy miért márciusra időzítette a premiert a cég, annak nagyon egyszerű oka van, a Nintendo vezetője, Tatsumi Kimishima szerint azt szeretnék, ha a konzol akkor kerülne boltokba, amikor már elég minőségi nyitócím van a tarsolyukban. Természetesen számukra is egyértelműek az ünnepi szezon előnyei, a kapkodás helyett viszont a kivárást választották, elvégre hosszú távra terveznek a géppel.

Kimishima emellett egy másik érdekes kérdésre is válaszolt: úgy tűnik, a Nintendo NX-et már a kezdetektől fogva nyereségesen fogják árulni. Ez a Nintendótól tulajdonképpen nem meglepő, a kérdés mégis nyitott volt, a Wii U-nál ugyanis az erős jen miatt kénytelen bevállalni ezt a stratégiát a vállalat. Kimishima szerint ez most nem fog megismétlődni.

11.
11.
Mufika
#10: Egyeseknek nagyon szar napja lehet, ha nem tud felfogni egy ilyen egyszerű poént.
10.
10.
myrte
Nem tudni, hogy visszafelé kompatibilis lesz-e vagy sem. Gondolom nem, mert erősen azt hangoztatják, hogy nem akarják ezzel leváltani a Wii U-t. (Ha kompatibilis lenne, akkor már leváltották)

#6: Miért is jönne rá 1-2 év múlva a következő Nintendo konzol? Kérlek a kedélyeket ne bolygasd.... viselkedj moderátorként, ha már az vagy. Vagy ennyire unatkozol?
9.
9.
Death-Wanderer
Köszönöm a vàlaszokat.
8.
8.
lilbilly
#1: Szerintem mindenképp várd meg, hátha az jobban be fog jönni, és olvastam hogy vinni fogja az összes előző Wii-s játékot, plusz ha mégis a U mellett maradnál, valószínűleg az NX kijövetelével le fog menni az ára...
7.
7.
Csoki80
#1: Egyik se éri meg azt vedd amire vágysz!
6.
6.
Yanez
#4: Szerintem NX-et sem eri meg venni, mert 1-2 evre ra ugyis kijon a kovetkezo N konzol. :P
5.
5.
Norbiii
Hát esetleg van valami köze az új Ps4-hez?! :)
4.
4.
Norbiii
#1: Wii U-n sok jó cím van, amit ha kihagysz, akkor kevesebb lesz egy nagy élménnyel, + az NX valószínűleg jóval drágább lesz! Viszont ez már kevesebb, mint egy év, és lehet lehet az NX lejátssza majd a Wii U játékokat is, szóval ez necces helyzet...
3.
3.
aordog
most vettem wiiu-t.(régebben volt)
Megbánod ha kihagyod!!!!!!
2.
2.
#1: Én a helyedben megvárnám ezt a konzolt is akkor már. Semmit sem veszítesz, max. később veszel mást. A játékok megvárnak.
1.
1.
Death-Wanderer
Nagyon gondolkozok rajta hogy inkàbb nx et veszek. Bàr most vagyok abban a dilemmàban hogy megvegyem -e one mellé az U-t. Vagy tényleg megéri vàrni a konzolra.. Ötlet ???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...