Átnevezik az új Bosszúállók-filmeket

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 7.
  • Cooltúra
Link másolása
A rendezők bejelentették, hogy hamarosan átnevezik majd a két, még premier előtt álló Bosszúállók-filmet. Hogy mire, azt ők sem tudják, mindenesetre az elhatározás már megszületett.

Alig kezdődött el a Marvel filmes univerzumának harmadik fázisa, egyre többet lehet hallani a következő években esedékes mozikról. Nemrég ugye kiderült, hogy az Inhumans jó eséllyel kiesett a képből, a minap pedig megtudtuk, hogy megváltoztatják a következő két Bosszúállók-film címét.

A 2018-ra, illetve 2019-re ígért alkotás elnevezése ugyanis nem a legszerencsésebb: jelenleg Avengers: Infinity War - Part 1 és Avengers: Infinity War - Part 2 címmel futnak, ez a névválasztás pedig a rendező Russo-testvérek szerint nem tükrözi eléggé, hogy mennyire különbözik majd a két rész. Hogy mik lesznek az új címek, azt persze még ők sem tudják, de az elhatározás már megszületett, a váltás biztosan bekövetkezik.

29.
29.
Giggsy
#26: Vannak közös alapelemek, ennyi igaz. De igazából bármely két azonos zsánerű filmet veszel, lesz köztük ennyi hasonlóság.
De ha gondolod végigmegyek a linkelt képen:
Különleges gép ami portált nyit: Rendben, ez megegyezik. De, bőven kevés az összevetéshez. Fantasykban varázslattal, varázserejű tárgyakkal nyitják a portálokat, ilyen volt az Oblivionban és a Dragon Age: Inquisitionban is, de a koncepció ugyanaz azoknál is. A portál dolog a zsánerrel jön, nem kifejezetten olyan egyedi elem, ami már hasonlatossá is tesz két filmet.
Barátok a portál másik oldaláról: Ez igazából nem is stimmel, mert a Bosszúállókban próbált Loki sereget áthozni, a Transformersben Kibertront akarták átemelni, legjobb emlékeim szerint kurvára nem volt rajta senki élő.
Nagy lebegő harci dolog, ami pusztít egy nagyvárosban: szintén a zsánerrel jön. Minden hasonló jellegű filmben van valami nagy, ami beszabadul egy nagyvárosba és pusztít. Láttuk már Godzillát, King Kongot, Cloverfieldet, T-Rexeket, a tányérhajókat a Függetlenség napjában... ezek egytől egyig mind nagyok voltak, és pusztítottak egy városban.
A nagyerejű, mindent vivő tárgy: Igen, történetesen kocka mindkettő, de ezen kívül ez is a zsánerrel jön. A Gyűrűk urában az Egy gyűrű volt, a Harry Potterben a Halál pálcája és a Bölcsek köve, a Perzsia hercegében az időhomok meg a tőr...
Igazából a listából még az sem mondanám, hogy a megegyező dolog nagyrésze olyan különösebben alapelem lenne a történetben. Igen, klisék, de a klisé az csak rosszul használva rossz dolog.

És a tél katonája, meg Nick Fury dolog... Nos, örökigazság a filmekben és sorozatokban, hogy off-screen halál nincs. Klisés? Talán. Igazából egyiket sem próbálták meg hatalmas meglepetésként eladni, szóval ezen nem akadnék fenn.

És a színészek sem a legjobbak? Már bocs, de mégis mit nézel te, mikor filmet nézel? Azt mondod, hogy Samuel L. Jackson nem jó? Vagy Paul Rudd? Vagy Tom Hiddlestone? Azért sok mindent lehet mondani a Marvel filmekre, de azt, hogy rossz színészeket toboroznának, kurvára nem jellemző. Egyedül Scarlett Johanssonba lehet belekötni, ő meg csak biodíszletnek van ott, egyéb szerepe nemigen van. Igazából a karaktere is totál érdektelen (vagy ő teszi azzá), és más szerepe azon kívül, hogy kellőképp feszüljön a seggén a neoprén, nincs is. Hozzáteszem, én vele kapcsolatban sosem értettem azt a fene nagy rajongást, mert a testén kívül más erénye nemigen van, a feje is elég csúnyácska, színészkedni meg csak közepesen tud.
26.
26.
kastorhun
#25: Maga a történetük alapjai szinte teljesen ugyanazok.
Ne mond azt hogy nem volt klissés az hogy a tél katonája nem halt meg, se nick fury.
És még a színészek sem a legjobbak, Roberten és Ruffalon kívül nem sok érdemi színész van, thor és sólyom színészei elmennek, de AK és Fekete özvegy színésze vérlázítóan pocsék.
25.
25.
Giggsy
#23: Ez a kép egy nettó baromság. Ennyire leegyszerűsítve majd minden sci-fi ugyanaz. Nem az a baj a Tranformers-ekkel, hogy kategóriájukban maga a sztori gyenge lenne, hanem az, hogy rosszul vannak megírva. A főszerepet áttették az emberekre, a karakterek többsége totálisan érdektelen, a csavarokat mérföldelről előreláthatóan lövik el. Ehhez jött a negyedik résznél, hogy már nem szimplán sablonos, hanem hülyeség az egész, zéró fun-factorral. Megy a hősi pózolás, a filmek a néhány comic-relief karaktert leszámítva véresen komolyan veszik magukat.
A klisé akkor jelent gondot, ha a történetvezetés (ami NEM egyenlő magával a történettel) nem ránt be eléggé ahhoz, hogy átsiklódjunk felette. A Marvelnél tudják ezt, nincs túlzott komolykodás, így a humor sem ad idegesítő kontrasztot az akcióval. Működő recept, zéró kockázatvállalással. Emellé jön, hogy az ismert elemeket használva ügyesen építik fel a sztorit, megfelelő, de figyelmet nem elvonó keretet adva az akciónak. Na ezért dicséri mindenki a Marvelt, és kutyázza a Transformerst.
24.
24.
kastorhun
#21: https://www.youtube.com/watch?v=QZocvme6cYc
23.
23.
kastorhun
#21: Ezzel csak azt akartam mondani hogy a Transformersnek a gyenge történetét mindenki halálra szidja, de néhány Marvel filmnek sincs jobb története, de a Marvel filmek történetét dicsérik.
http://static1.comicvine.com/uploads/scale_super/14/141709/2711331-5879959_700b_v1__1_.jpg
21.
21.
delphijos
#19: "De akkor miért támadja mindenki a Transformers nem létező történetét?"

Igazából szó nem volt Transformers-ről, Te hoztad fel hogy a Marvel filmek szarok, mert nincs történet. Én sem értek egyet. Ha már akció adok-kapok filmekről van szó, akkor szinte még ezek a legjobbak. Pont annyi történet van benne hogy nem agyatlan akcióorgia van bennük, viszont nem is akarnak drámát csinálni belőlük.
Annyiban egyetértek viszont, hogy a példaként felhozott AK2 szerintem is gyengécske lett, de az AC3 telitalálat.

Amúgy meg ha akciófilm, és a legjobb, az a Rekkenő sorozat Tugg Speedman-el. :D :D
17.
17.
kastorhun
#16: Az amerika kapitány 2 óta nem nézek meg Marvel filmet, az annyira buta volt, kiszámítható, nevetséges mint egy Transformers.
16.
16.
Heldengeist
#15: Épp ez az, hogy teljesen egydimenziósan nézed az egészet. A Marvel filmeknek →VAN← története. Lehet, hogy nem Oscar-díjas forgatókönyv, de általában még mindig lefőz sok klasszikus akció- és látványfilmet. Amit it leírsz, az kb annyinak hat, hogy márpedig te akkor is utálod a Marvel filmeket. Nyilván ez az utálat a filmek népszerűségének szól, nem konkrétan a filmnek, de akkor is érdekli a fenét.
12.
12.
Heldengeist
#8: Nem kell minden filmnek irodalmi Nobel-díjas történet, még csak egy képregényadaptációnak sem kell mindig Watchmennek vagy V for vendettának lennie. A Marvel filmeknek többnyire megfelel a történetük arra a szórakoztatóipari szegmensre, ahol indulnak, akinek pedig ez nem elég, még mindig elmehet helyette megnézni példál a The Revenantot.

Nem kell filmsznobnak, sem hipsternek lenni, nem csak egyféle film a jó film, minden műfajban van jó és szar.
6.
6.
kastorhun
#1: A magadfajták miatt nincs a Marvel filmeknek története.
3.
3.
zimonyini
#2: Lehet hogy kicsit elvakult vagyok, de nekem az, hogy pókembert végre rendesen ábrázolták, és a kapitány-vasember közti szál olyan amilyen, maradandó élménnyé tette a filmet. :)
2.
2.
Ragnarox007
#1: Szerintem a tökéletestől messze áll, de ettől függetlenül tényleg jó lett :D
1.
1.
zimonyini
Nekem az Amerika Kapitány 3 után bármit adhatnak, vakon bemegyek a moziterembe. Tökéletes alkotás lett!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...