A Google Cardboarddal tért vissza a Virtual Boy

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 11.
  • Hardver
Link másolása
Ha a VR ellen kell érvelni, a Virtual Boy bukása szinte biztosan elhangzik, ennek ellenére miért ne vágyna valaki arra, hogy újra átélhesse, illetve kipróbálhassa a Nintendo kezdetleges VR-játékait?

A Virtual Boy a Nintendo-történelem második legnagyobb bukása volt (a 64DD után), 1995-ben dobták piacra, és bő fél évig kínozták vele az embereket a kiotóiak.

Egy nagyon kezdetleges VR-szemüveget tisztelhettünk benne, és érdekesség, hogy bár hordozható eszköznek szánták eredetileg, a különálló kontroller és a méretes, állvánnyal kitámasztható sisak miatt erre a szerepre tökéletesen alkalmatlan volt. A gépből végül alig 770 ezer példány talált gazdára, és mindössze 22 játék jelent meg rá, és nemcsak kényelmetlennek találták a játékosok, de a legtöbben szédültek is tőle.

Jó hír azonban, hogy ha valaki mégis nosztalgiázna, és kipróbálná a Virtual Boy-élményt, megteheti: egy Reddit-felhasználó projektje révén mindössze egy androidos telefonra, a RetroArch nevű emulátorra (és persze a játékok ROM-jaira), némi állítgatásra, illetve egy Google Cardboardra lesz szükséged a múltidézéshez.

Az úriember szerint harminc perc játék után sem érzett szédülést vagy fejfájást, amiben valószínűleg az is közrejátszik, hogy most már nem kell vörösben bámulni a képet, mint annak idején. A gameplayről egy videót is mellékeltünk, bár ennek nyilván minimális az élvezeti értéke jelen formájában.

1.
1.
Seggeszkexkluzív
Mostmár van harmadik legnagyobb bukása is. Kíváncsi vagyok ahoz is készül majd emulátor.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...