Mikrotranzakciók is lesznek a Battlefield 1-ben

  • Írta: zoenn
  • 2016. május 14.
  • Hír
Link másolása
Az EA nem titkolja, hogy valódi pénzért megvásárolható elemek is lesznek a Battlefield 1 ingame boltjában, továbbá a megjelenés után fizetős térképcsomagok is napvilágot látnak.

Az EA legutóbbi pénzügyi jelentésében kitért a Battlefield 1-gyel kapcsolatos terveire. A cég vezérigazgatója, Andrew Wilson szerint a játéktól "extra bevételszerzési lehetőséget" várnak. Magyarán a nagyobb térképcsomagok és DLC-k mellett kisebb kiegészítőket is vásárolhatunk a játék ingame boltjában.

Wilson a FIFA Ultimate Team és Madden Ultimate Team sikeres üzleti modelljét hozta fel példának a befektetők számára. Az EA-nek a legutóbbi üzleti évben 650 millió dollár folyt be mikrotranzakciókból, és a tapasztalatok azt mutatják, a játékosok szívesen fizetnek azért, hogy "kiterjesszék az élményt". Azt már most leszögezték, hogy nem pay-to-win rendszerről lesz szó.

Minden jel szerit Battlepack-szerű camókat, fegyver- és karakterskineket vásárolhatunk valódi pénzért a Battlefield 1-ben - legalábbis reméljük, hogy a kiadó itt húzza meg a határt.

43.
43.
Rezsidémon
#13: Pontosan lehet tudni előre, hogy mennyit fog a játék elkérni később a mikrotranzakciók során, az alkalmazás leírásában tételesen feltüntetik az összes opciót, ami szóba jöhet, így eldöntheti az ember, akarja-e ezt ebben a formában vagy sem.
41.
41.
Nem olvastam vegig a vitat, nem is lenyeges, ua. lesz a mikrotranzakcio mint ami a bf4-ben is van es abban vannam shortcutok, hogy adott fegyverbol az osszes meglegyen, de sztem ha hasznaltak is sokan nem tunt fel, attol meg nem lott pontosabban egyikuk se...
39.
39.
delphijos
#34: Nézd, én nem akarok vitatkozni. Az tény hogy ezek a fejlesztések igenis kevesebb pénzből gazdálkodnak. Azt hogy van köztük jó és komplex játékok nem vitatom. Sőt, ha befut, és hozza a pénzt a grafikai fejlesztés se marad el. De megjelenéskor, ha teljes árú játékként jönnének ki, tele lenne a net a minőségi kifogásokkal. A másik még hogy itt most fel van hozva 2-3 játék"ellenpéldának" ( amik pont abba a kategóriába esnek amit emlitettem ) , plusz ezek még akár jó kivételeknek is tekinthetők, de mellette meg van 100...... Természetesen azzal is egyetértek hogy a nagy költségvetés, és az AAA "minősités" sem jelent autómatikusan minőségi játékot.
38.
38.
Stranger
#33: De hogy készülhetnének JÓVAL ALACSONYABB költségvetéssel olyan f2p MMORPG játékok amik a legösszetettebb játéknak számítanak és minimum 4-5 éven keresztül heggesztik őket? Nem azért emeltem ki játékokat, hogy bebizonyítsam hogy jó játék, hanem hogy leessen végre: olyan összetettségű játék amit AAA címnél is nehezen lépnek meg, mert pár év fejlesztési idővel nem tudják összerakni, de ezeknek van pénzük, idejük, csapatuk megcsinálni.
Mondjuk egy War Thunder miért nem minőségi? Még a motort is frissítik évente vagy 3x. Ahogy mész a hóban besüpped a lánctalp, szétlőhetsz bármit, minden nagyon aprólékosan ki van dolgozva és még jól is van optimalizálva. Semmilyen minőségű hiányban nem szenved. Vagy ott van a Warframe amit a nagy AAAAA Destiny-hez lehetne sorolni és ezerszer összetettebb, átdolgozottabb játék.
37.
37.
_NMI_
#36: Ja igen, a War Thunder a kategóriájában gyakorlatilag híg fossá verné az összes AAA címet már ha lenne tankos játék, ami nem F2P. Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a WT-t, inkáb a WoT-ot nyúzom.
36.
36.
_NMI_
HUNRova hozta fel először az AAA-s címeket, de vajon van fogalma arról, hogy mit is jelent ez a cím?
Azt, hogy nagy stúdió/kiadó áll egy projekt mögött, pénz annyi van, hogy kávéba darált gyémántot isznak, és annyi időt szánnak a fejlesztésre, amennyit akarnak. Az AAA-s címek olyanok, mint Hollywood blockbusterei.

Csakhogy. A blockbuster (kasszasiker) filmek nem lehetnek minőségileg gyengék? Akár szarok? Hogy csak egy bbustert említsek, Taken 3. 48 millióba került és 326 milla volt a bevétele holott a legszarabb Taken film.

Tehát az, hogy egy cím AAA-s, ne azzal próbáljunk már megvédeni valamit, mert ez kurva szar érv. A Call of Duty-k mondanak valamit? AAA-s címek (nagy kiadó, pénz...), mégis köpködik őket, mert nem innovatívak, gyengék. És hány ilyet lehetne még mondani... Ubifost és AC sorozat? Dereng valami? Watch Dogs?

Úgyhogy HUNRova mielőtt nagyon kiabálni akarnál és lehordani másokat, miszerint a F2P játékok minőségileg nem érnek fel egy AAA-s címhez, leszel szíves utána nézni, hogy miről beszélsz, mert az AAA jelző nem feltétlenül egyenlő a minőséggel! Érted már?
35.
35.
pszihoapu
nagyon jo pelda a dirty bomb, pl. rengeteg farmolassal ket-harom karakternek osszehozod az ultimet loadoutot, ami tenyleg nem rossz, aztan bedobjak, hogy 15 dodojert megveheted az eddigi ismerteknel megjobb loadoutokat-bumm, szejjel b@sztak honapok keserves jatekat, aki megvette azonnal one shot kill-es karakterekkel jatszik.
evvel nincs semmi gond, de gy olyan jatekban ahol az alap is 60 dodoba kerul, na lof@szt a seggukbe.
34.
34.
Ooorky
#33: Szerintem írd le még párszor ezt a hülyeséget, talán magadat sikerül is meggyőzni vele.
33.
33.
delphijos
#25, #31:

Ti EGÉSZ másról beszéltek mint ami a vita tárgya volt. Senki a világon nem mondta hogy egy f2p játék szar, vagy nem lehet jó játék. De ettől még NEM AAA címek. JÓVAL ALCSONYABB költségvetéssel készülnek ( és azért ha őszinte az ember, azért látszik is ). Azt se vitatja senki hogy az évekig tartó támogatás pénzbe kerül. De ezt már a játékosok fizetik. Ha egy f2p cím "bejön a népnek" és főleg van aktív FIZETŐ játékos bázis (mert az ingyen játszók nem fogják eltartani ) akkor talpon marad, de ha nem, akkor pikk-pakk lehúzza a rolót. Ez az amit nehezen lőnek be sokszor. Ne legyen túl mohó, de azért minél több embert vegyen rá hogy fizessen.
21.
21.
delphijos
#10: Nem vagyok graf mániás, meg engem nem érdekel túlzottan, ráadásul egy ingyenes cucctól ez tényleg nem rossz, de ha egy AAA játék valami nagy kiadótól ilyen grafikával jönne ki, lenne itt parasztgyalázat. És joggal.
19.
19.
Inferno
Na akkor itt fog bejönni az amiket már olvastam más commentekbe mint a rózsaszín rózsás ló skin, páncél a lóra, a zeppelinre zombis skint a fegyverekre hello kittyt meg mylittleponyt, az alapkarakterekből bombakereső jug-ot, meg lovagpáncélt, jaaa és lesznek a retek DLC pályák és mellé plussz fizetős ezazz tapstaps EA! És a vicc h még csak egy retek trailer van kinn és már kb mindent tudunk a játékról és már szarrá van hypolva és mindeni azt mondja h évjátéka stb stb. Előtte ajánlanám az Uncharted 4et na az ami évjátéka nem ez a hypehalom :p
Ui: remélem itt is csak season passal lehet megszerezni a DLC-ket majd nem külön külön mert akkor jöhet majd megin a taps de az már a DICE-nak!
15.
15.
strike19
Szégyen ami a játék iparba folyik.
Régen minden sokkal jobb volt.
Az ilyen húzások veszik el a kedvemet a játéktól.
Régen is voltak kiegészitő tartalmak de azok tényleg kiegészítették a játékot.
Ma ott tartunk ,hogy hiányosan adják ki a játékot.
Régen egy kiegészitő lemez tartalma felért 3 season pass tartalmával.
14.
14.
Stranger
#13: Én nem igazán ilyen mobiljátékokra gondoltam, PC-n az ilyen játékok halálra vannak már ítélve, mindenki megunta 10 éve a P2W MMO-kat... A normális rendszerű játékokkal rengetegen játszanak, pl. War Thunder, Warframe, Planetside 2, Heroes and Generals, Path of Exile, LoL, Smite, stb, stb... Max annyit kell fizetned amennyit egy rendes játékért is fizetnél és tuti, hogy semmilyen hátrányban nem fogod magad érezni.
13.
13.
delphijos
#11: "egy ingyenes játékba pedig beleölsz pár ezer forintot"

Az ilyenekkel még nem is lenne gond. A gond az olyan cuccoknál van ahol apránként ugyan ( emiatt nem is annyira feltűnő ugye ) de több száz eurot ! is ráköltenek a játékosok. ( Tele van a net ilyen cikkekkel ) A személyes kedvencem, letöltöttem a gyerekeknek az Angry Birds Go ! játékot, és volt benne olyan autó amiért konkrétan 70 eurót kértek. És az a gond hogy sose tudhatod egy játéknál hogy mennyir "száll el" az áraival. És sok embert azzal szivatnak meg hogy játszik vele egy csomót mire a nagy lehúzás elkezdődik......
12.
12.
mestermagyar
#10: Ott az első fegyveren sem tudtam túljutni XDD.
9.
9.
#8: Pedig jól mondja. Kiválasztod az adott fegyvert / kasztot / járművet és pár óra alatt meg lehet hozzá szerezni szinte mindent. Közben meg úgyis a játékra koncentrálsz, jön az magától. Sokaknak az ilyen feloldható tartalmak jelentik az igazi szórakozást, nem egy embernek a legtöbb fegyver 500 killes :D Asszem annyi kell a csillaghoz.
6.
6.
#3: Ott ennyi volt: https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-bad-company-2/pc-download/addon/battlefield-bad-company2-specact-kit-upgrades

A BF3-ban jelent meg az unlock:
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-3/pc-download/addon/the-ultimate-shortcut-bundle
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-3/pc-download/addon/kit-shortcut-bundle
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-3/pc-download/addon/vehicle-shortcut-bundle
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-3/pc-download/addon/air-vehicle-shortcut
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/battlefield-3/pc-download/addon/ground-vehicle-shortcut

BF4-ben pedig a battlepack vásárlással együtt 24 unlock került bele.

De mint mondtam, ez csak egy lehetőség. Nem is értem, ki az aki ezeket megvette. Én legalábbis nem hallottam még ilyen emberről :D
5.
5.
Derivel
További híreink:
A tűz meleg, a madarak repülnek, és az esőtől vizesek leszünk...
4.
4.
mestermagyar
Ez indul azzal hogy csak pár kiegészítő. Najó még pár DLC is mellé. Najó a kiegészítő mostantól tartalmatlan önálló játék. Najó akkor mostantól még több DLC. Najó mostantól már a változatosság is DLC.

2033: "Nyugodj már le mestermagyar, ezek a DLC-k nem lennének benne a játékban, gondolj bele hogy mennyi extra munka van abban hogy ne csak egy fegyvere legyen minden kasztnak!"

A rinyálás addig tart amíg szép lassan elönt mindent az új, belenevelt generáció. Hiába a hőbörgés, mert az elégedetlenek helyét áveszi az androidos free to play gyerekserege.
3.
3.
Stranger
#2: Az ingyenes játékokat azért szoktak szidni, mert sokat kell grindelni a cuccok után. Ezek után szánalmas dolog mikrotranzakciót tenni egy 15-20 ezer forintos játékba. Nem is tudtam, hogy már a BC2-ben is volt ilyen. Ezek után tényleg nem értem a nagy f2p elleneseket, akik ki sem próbálják őket mert hurrdurr ingyenes.
2.
2.
#1: Tudtommal azok csak lehetőségek voltak a gyorsabb unlockolásra, mindent megszerezhettél magad is. BC2-ben meg talán valami skin pakk rémlik, minden más szintén unlockolható volt. Aztán lehet volt a BF4-ben extra skincsomag is, nekem nem rémlik.
1.
1.
lesik20
Hát ez nagyon jó. :D Amugy így is látszik a micro transaction folymata.

Még a Bad Company 2-ben meg lehetett csinálni hogy minden unlockolsz 5 euro-ért, majd a BF3-ban külön külön kellet fizetned ezért. A Battlefield 4-ben már szó szerint ott van a Micro tranzakció minden osztályhoz természetesen.

100% biztos vagyok hogy a BF1-ben is csak rosszab lesz, míg addig jutunk hogy Micro Tranzakcio nélkül szinte lehetetlen a tovább fejlődés
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...