Tarolt a Battlefront, jövőre érkezik a folytatás

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 11.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, melyből több érdekességre is fény derült. A Star Wars: Battlefront például óriásit ment, aligha meglepő, hogy jövőre jön is a folytatása.

Az Electronic Arts 4,566 milliárd dollár árbevétellel és 1,018 milliárd dollár nyereséggel zárta a március 31-én véget ért üzleti évét, vagyis a cég egyáltalán nem panaszkodhat; a teljesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy tavaly 4,319 milliárd dolláros forgalmat és 806 millió dolláros profitot könyvelhetett el a kiadó. Az árbevétel 55 százaléka származott a digitális csatornákból.

A jelentés szerint a nyugati piacokon az EA az első számú cég, ha PS4-es és Xbox One-os játékokról van szó, de a mobilszegmens is jól megy, az App Annie statisztikái szerint a 2015-ös naptári évben az ő játékait töltötték le a legtöbbször. Szuperül teljesítenek az EA Sports-játékok, ezek csak az elmúlt egy évben 54 millió játékost "mozgattak meg", ami 65 százalékos növekedés éves szinten, de kétharmadával nőtt a The Sims 4 játékostábora, és rengetegen voltak a Battlefield-játékosok is - 9,4 millióan csak az elmúlt negyedévben.

A Star Wars: Battlefront remekül teljesített, úgy látszik, a kritikák ellenére is eladta a név a játékot. Az EA szerint az elmúlt üzleti évben 14 millió példányt szállítottak ki belőle a boltoknak, a sikert pedig jól mutatja az is, hogy a játék 15 százalékkal bővítette az EA teljes játékostáborát.

Jön a folytatás

Úgyhogy annyira nem meglepő, hogy a kiadó már be is tárazta a folytatást, amely 2017-ben fog megjelenni - valószínűleg csak a következő üzleti évben, vagyis április után. Habár az EA szerint a következő három-négy évre évi egy Star Wars-játékkal készülnek, az még kérdéses, hogy idén mire számíthatunk: az biztos, hogy a Battlefront támogatása nem áll le, és ugye egy PlayStation VR-változatot is kapunk a multiplayer lövöldéből.

Akárhogy is, a cég már azt is megerősítette, hogy a Visceral-féle Star Wars-cím 2018-ban várható, és az is biztos, hogy előbb-utóbb az új filmekből is átvesznek bizonyos elemeket - a Battlefront folytatásánál ez például triviális lehet. Az már nem derült ki, hogy a Respawn-féle Star Wars mikor érkezik, de erre valószínűleg még többet kell várni.

Merthogy a Respawnnál most a Titanfall 2 élvez prioritást, ez az FPS már az idei év negyedik negyedében boltokba kerülhet. Ez azt jelenti egyébként, hogy a játék nagyjából egyszerre debütál majd az eddigiek alapján kifejezetten ígéretes Battlefield 1-gyel, az EA viszont kizártnak tartja, hogy a két játék kannibalizálni fogja egymás eladásait, elvégre "az FPS-ek piaca óriási".

Ahogy azt már megírtuk, idén nem kapunk Need for Speedet, az új rész jövőre érkezik, továbbá a cég újra megerősítette, hogy a Mass Effect: Andromeda csak 2017 elején fog debütálni. Meglepő, hogy az új NBA Live-játék is kihagyja 2016-ot: az NBA Live 17 az EA Sports szokásos őszi megjelenéstervét felrúgva csak a jövő év elején mutatkozik be, valószínűleg azért is, mert az NBA 2K-sorozat mellett az EA kosárlabdás játéka már nem tud labdába rúgni. A cég egy mobiljátékkal tölti ki az űrt idén.

Végül egy új IP-ről is említést tettek, ez szintén jövőre készülhet el, viszont a bemutatására már nem kell sokat várni.

19.
19.
Eddie Krueger
#9: Nyilván nem játszanak vele, mert majd hülyék lesznek kiadni $120-at egyetlen játékért. A Battlefieldek sem érik azt a pénzt, nemhogy a Battlefield Light SW Edition. És ez szól a Doom-ot megvásárlóknak is. Igaz, az "csak" $100. Bethesda is jó úton halad afelé, hogy csatlakozzon ötödik tagnak az EA, Activision, Ubisoft, Sega kvartetthez, akiknek nem vagyok hajlandó egy petákot sem fizetni, legfeljebb amikor a teljes pakkot adják maximum $10-ért. Jó, EA-val egyszer kivételt tettem, a Dead Space 2-nél, mert azt hittem kezdenek jó útra térni... Háááát, nem.
18.
18.
Tereus
#17: Jó lenne, ha úgy lenne, én nagyon azt vártam. Sajna Battlefieldnél jóval egyszerűbb játék lett. Szép, sw hangulatú, de egyszerűen nem tudja úgy lekötni az embert, mint egy bf :( A legjobban eltalált része a base command...

Korábbi hozzászólóhoz: DLC politikával nincs semmi baj, ha jól csinálják, Bf4-ben pl. alapjátékban is van elég pálya, játékmód. Battlefront ehhez képest négy bolygó??? És azon is kicsi pályák.

A 11 éves battlefront 2-höz képest visszalépés, a bf4-hez képest is. Pedig tényleg elég lett volna ráhúzni bf4 motorjára, azt ami már megvolt battlefront 1-2-ben, és istenkirály játék lenne. Sajnos sw-t mindenkinek el akarják adni (ezért egyszerűsíteni kellett), míg bfek esetében egy szűkebb kör a célközönség (így ott maradhat az összetettség).
17.
17.
adamsfamily
Nem játszottam ezzel az újjal,de a videók alapján gyönyörű játéknak tűnt,de szerintem ez nem igazi Battlefront,inkább csak egy Battlefield,amire ráhúztak egy Star Wars köntös.Az előző Star Wars Battlefront pont azért volt érdekes és változatos,mert benne voltak a klón háborúk és rengeteg pálya volt benne és rengeteg hős.Sokan fikázzák a az előzmény trilógiát,de ha azt nézzük egy játékhoz gazdagabb alapot kínál,mint a régi trilógia.
16.
16.
PaprikaJancsi
#15: Én most nemrég szereztem be (kb. egy hónapja) 12 ezer Ft-ért, megvettem hozzá az Outer Rimet, és így tényleg meglehetősen változatos. Mi lesz ha még a Bespint is kiadják. ;)
15.
15.
strike19
Nekem meg van Battlefront.Nem rossz játék.
Én az EA helyébe nem 2 részt csinálnék hanem egy kiegészítő lemezt.A SW 7 és 8 tartalmával.
A legnagyobb baja a Battlefrontnak a kevés pálya és kevés hős.
A legnagyobb baj a DLC politikával van.Ha már megjelenéskor ennyi tartalom lett volna mint ami most van senkinek egy szava nem lehetett volna.
14.
14.
Galdech
Nem a stílussal és grafikával volt a problémám, amiért még mindig nem vettem meg. Szokjanak már rá, hogy rendes és hosszú egyjátékos módot is aláraknak a játékaiknak és ne DLC-vel, hanem megjelenésre.
13.
13.
10 rugóért vesztegetik PS4-re de már minek vegyem meg, mindjárt jön a második rész...
12.
12.
Cipo3
#7: Közben kiderült, hogy Rogue One és ez EP 8 alapján készül a BF 2.
11.
11.
ADMlN
#2: A Battlefronttal nem játszottam, de elmondom mi az ami engem megfogott az Overwatchban. Az egész játék alapvetően csapatközpontú. Nem a killekre hanem az objektívák hatékony teljesítésére megy rá. 21 teljesen egyedi hőst tartalmaz, mely mind sajátos játékmódot nyújt, amit még maga a csapat összeállítása is befolyásol, amiből ha kiszámolod több mint 85 millió van. Szerintem az, hogy nincs benne valódi player progress kifejezetten előny, sose értettem ezt a marhaságot kompetitív játékokban, hogy egy játékos csak azért jobb cuccokat kap mert n órával többet játszott mint a másik... Ez csak a balance-t rontja el. Valamint szerintem azt is érdemes megemlíteni, hogy nemcsak season pass-t nem kell az Overwatch-hoz venni, de míg a Battlefront teljesárú 60 eurós játékként jelent meg, addig az Overwatch csak 40 eurót kóstál, ha nem kellenek az Origins Edition skinjei.
10.
10.
Gykrizsi
Nem rossz játék, csak mint mondták előttem tartalom kell bele. És a fizetős dlc nem az. De mindenesetre ha az EA ezt belátja, még jó kis játék lehet belőle.

#2 Az overwatchhoz azért nincs szezonbérlet, mert ingyen jön hozzá a további content.

#4 Én kimondottan örülnék neki. Mint film, nem vagyok oda értük, de a klónok és droidok, azzal a rengeteg játművel igazán potenciális alany lenne a játéknak. Nézd meg a sorozatot, ahol megy a csata, azokat a részeket imádtam, vagy a republic commandot, a klónok nagyon pöpecek. A 7. meg eddig egy rész, nem egy trilógia, nincs elég jármű, egység, hogy ráhúzzanak egy frakciót, és az ellenállás is kevesek még.
9.
9.
exonic
#5: Olvastam, ezért írtam szidás helyett alacsonyítást. Egyébként nem konkrétan neki írtam, egyet is értek vele részben, jó ha az ember látja a "közhate"-től a játék pozitívumait is. Amit írtam az elkövetkező 20-30 kommentelőnek szólt akik többsége sose játszott vele.
8.
8.
Fronter
Battlefront... tényleg a legjobb szó rá, hogy család-barát játék, mert komolyan nem vehető.
7.
7.
roli33
#4: Nem értem miért kellene ennyire ragaszkodni a régi trilógiához. Már kezd unalmas lenni.
6.
6.
Raam989
Szerintem ezt a csaladbarat swbf-et nem adjak el megegyszer...
5.
5.
Cipo3
#2: Szerintem nem szidta a BF-et, mondott 2 pozitívumot és 2 negatívumot.
4.
4.
Cipo3
Én inkább attól félek, hogy kilépnek a 4-5-6. részből és jön jar-jar meg a droid sereg. Vagy ami még rosszabb a 7-részre alapoznának.
3.
3.
Rendesen kezdem unni ezeket a címeket / cikkeket. Ráadásul még évekig jönni fognak ezek a szarok és mindenki úgy veszi, mintha ingyen lenne :D Kíváncsi vagyok, hova lehet még letaszítani a SW címet is. Tömeggyártás mindenhol <3
2.
2.
exonic
#1: És már jönnek is a Battlefrontot alacsonyító kommentek...
Az egyetlen gond a játekkal hogy a season passt nem tartalmazza az alapjátékért kiadott pénzünk. Játszott valaki az Overwatchal? Az mennyiben több a játék tartalmát tekintve? Ja hogy ott mégcsak progress sincs (a levelinged ne tekintsük annak, 1 szint = 1 láda). Az egyetlen ok amiért egy szavunk nem lehet hogy az élvezetes (csak úgy mint a bf) de nincs szezonbérlet hozzá .
( ezt a következtetést a bétából vontam le, tudom hogy tehetnek bele még bele tartalmat, ez majd kiderül... Amennyiben tévedek, Bocsánat!)
1.
1.
ollie92
Remélem lesz idejük fejleszteni és nem nyomják ki már 2017 végén !
Foglalkozzanak csak a BF1-el. Battlefront II-t pedig már jó lenne igényesebben összerakni, hogy az emberek ne csak a grafika miatt emlegessék. Nagyon király az atmoszféra, de maga a játék egy üres csőshooter. Kell bele a plusz tartalom, űrcsaták, stb...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...