A Microsoft lelőtte a Project Sparkot

  • Írta: zoenn
  • 2016. május 15.
  • Gyászhír
Link másolása
A "játékkészítő játék" augusztustól végleg bezárja a kapuit, miután a Microsoft és Team Dakota elkaszálta az anyagot Xbox One-on és PC-n. Ma már nem is érhető el a Project Spark kliense.

Vélhetőleg az érdeklődés hiánya vezetett oda, hogy a Microsoft leállítsa a Project Sparkot. A játék kliensét már nem is tudjuk letölteni az Xbox és a Windows Store-ból. Az online szolgáltatások, illetve a felhasználók által generált tartalmak fel- és letöltésének lehetősége augusztus 12. után elérhetetlenné válik.

A Team Dakota közösség menedzsere a Project Spark hivatalos fórumán azt írja, hogy "rendkívül nehéz döntés volt ez a csapat számára, amit nem is vesznek félvállról". Az aktív fejlesztés már tavaly ősszel megbicsaklott, a fejlesztők közül sokan a Microsoft más projektjeinél helyezkedtek el, és igen, voltak elbocsátások is. Így egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy a stúdió tovább támogassa a játékot.

Ha a Project Spark dobozos példányához járó krediteket még nem használtad fel, a Windows vagy az Xbox Store-ban még megteheted.

Sajnáljuk.

1.
1.
respectpele10
1000 G-t kiszedtem belőle, arra jó volt. :D

Egyébként vicc, hogy néhány ember mennyire nincs tisztában a dolgokkal, múltkor láttam egy használt dobozos Project Spark-ot 10 000-ért árulta valaki, miközben ingyenes a játék. :"D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...