The Last Guardian - egyre biztosabb az idei premier

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 26.
  • Megjelenés
Link másolása
Hiába bizonytalan a Horizon: Zero Dawn idei megjelenése, örülhetnek más exkluzívoknak az év végén a PS4-tulajok. Meglepő módon a The Last Guardian tűnik az egyik legszilárdabb befutónak.

Amikor a tavalyi E3-on újra bemutatkozott a The Last Guardian, nehezen hittük el, hogy 2016-ban valóban megjelenhet a játék, pedig most úgy tűnik, éppen ez a helyzet: az Edge magazin munkatársainak volt szerencséjük kipróbálni a várva-várt alkotást, és még Fumito Uedából is kikényszerítettek egy interjút. Ebben a dizájner konkrétan megerősíti, hogy a korábbi terveknek megfelelően, még idén boltokba küldenék a játékot.

A beszámoló szerint a The Last Guardian fura lénye, Trico az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb videojáték-szereplője, és az Edge szerint legalább annyira megosztó lesz, mint az ICO Yordája. Tricót eleinte tökéletesen hidegen hagyja majd, hogy a főszereplő kisfiú mit integet neki, mindent akkor és úgy csinál, ahogy a kedve tartja. Ueda maga is aggódik, hogy ez bosszanthatja majd a játékosokat, elmondása szerint azonban így legalább nem lesz unalmas a játék - olyan kísérőnk elvégre már számos alkalommal volt, aki minden parancsunkat teljesíti.

A The Last Guardian története épp a fiú és a Trico közötti kapcsolat erősödését dolgozza fel, és ahogy haladunk előre, úgy válik belőle egyre hasznosabb partner, és gyorsabban reagál majd a kéréseinkre. Trico nem háziállat és nem is egy szövetséges, a játék lényege, hogy megküzdjünk a természetével, a viselkedésével és az igényeivel. Az ezt szabályozó mesterséges intelligencia jóval fejlettebb, mint a szokásos NPC AI, és érdekesség, hogy Trico nemcsak animációkkal, de a szeme színével is ki tudja fejezni magát: ha például rózsaszínesre vált, tudni fogjuk, hogy mérges.

Eddig még nem látott játékmeneti elem, hogy a főszereplő kisfiúnak egy tükrös pajzsa is lesz, ezt mozgatva tud célozni, a kijelölt helyre pedig Trico fog lőni, méghozzá egy villámot a farkából. A különböző fejtörőknél, ahol például kőfalakat kell lebontani, ez biztosan jól jön, de azt még nem tudjuk, hogy harcban bevethető lesz-e.

Akárhogy is, kíváncsian várjuk az E3-at, ahol jó eséllyel ismét megmutatja magát a The Last Guardian.

12.
12.
KopyAti
Én az Ico miatt várom nagyon ezt a játékot! Az nagyon emlékezetes, és különleges élményt adott.
11.
11.
dcba
#6: Az viszont becsulendo, h elismerted, h nem volt az igazi a megfogalmazas, nekem is vannak rosszabb napjaim, olyankor belolem is ki tud jonni neha a troll, aztan en is hasonloan tudok bocsanatokat kerni. :D
10.
10.
dcba
#5: En nem azon huztam fel magam, h specifikusan ezt a jatekot huztad le, hanem azon, h altalaban egy jatek amirol kb semmit nem tudunk, szted tuti fos lesz, csak azert mert sokat halasztottak. Nincs kizarva, h rossz lesz, de akkor is elore legagyizni vmit, foleg olyat amirol alig tudunk vmit es aminek az elodei mind mestermuvek voltak.

A Day One purchase meg nevezzuk rajongasnak. Ez olyan, h sokan ha mondjuk szeretnek egy enekest, mindenfele elohallgatas nelkul rohannak megvenni a CD-t, aztan kitudja, lehet, h nem lett olyan jo. Ha a jatek meg nem jo, akkor is par nap alatt a megjelenestol siman tul tudok adni rajta, akar minimalis vagy talan veszteseg nelkul. Nagyon jo pelda itt az Uncharted, amit ha akarnek eladhatnek tobbert mint amennyiert alapbol vettem. De igy voltam az Until Dawn-val. Megvettem Day One, kijatszottam, nem tetszett es 2 font veszteseggel tuladtam rajta, mert 1 napos jatek volt.
9.
9.
DarkLord
Nekem mindenképp kell, ez is azok közé a címek közé tartozott, ami miatt megvettem a ps4-et.
7.
7.
azureknight0715
Legalább beismerte :D Nem lesz ez fos játék ahogy az ICO és a Shadow of the colossus sem volt az. Merem állítani hogy egy olyat fog ezis letenni az asztalra ami példaértékű lesz más játékoknak. Már csak meg kell jelennie :D
6.
6.
mnmn1
#5: Viszont fejezhettem volna ki magam egy kicsit normálisabban. Hosszú volt a napom na :D
5.
5.
mnmn1
#3: Nyugi van nem kell rögtön a caps lock :D nem mondtam hogy nem stílusom mivel annak idején az ico és a shadow of the colossus is bejött. Csak nézd meg azért a trendet..ennyi ideig halasztani egy játékot sajnos nem jó jel.

Azonkívül te meg a másik oldala vagy..day one? Honnan tudod hogy jó lesz? Vagy mi garantálja?
4.
4.
dcba
#1: Day One purchase lesz es vegre be lesz kapcsolva a kis poros ps4-em is.
3.
3.
dcba
#2: Istenem megszolalt az intelligencia. HONNAN A FRANCBOL TUDOD, H FOSS? HONNAN? Jaaaa mert neked nem stilusod az ilyen, akkor az fos? Sztem meg a COD meg az Assassin ilyeten alapon fos, de nem az mert, sokan imadjak, csak en utalom, attol meg nem fos, csak neked nem valo. Gondolkozz mar el egy kicsit magadon kerlek!!!
2.
2.
mnmn1
Ez az erőltetett fos még ingyen sem kéne. Nem véletlenül jegelték egy jó ideig.
1.
1.
Seggeszkexkluzív
Nagyon vártam ezt a játékot amikor bejelentették, de ha megjelenik akkor behódolok a Sonynak egy ps4 vásárlással, najó mégse, majd valahonan használtan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...