DRM-mentesíthetők a steames játékaid

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 2.
  • Hír
Link másolása
Méghozzá a GOG új kezdeményezésének hála. Ha korábban megvetted a Steamen a GOG Connect programban résztvevő címek valamelyikét, pár kattintás, és ingyen megkapod a DRM-mentes GOG-os verziót.

Új kezdeményezéssel bővítette ki a CD Projekt a GOG repertoárját, a GOG Connecttel DRM-mentesíthetők bizonyos steames játékaid. Ehhez nincs más teendőd, mint ellátogatni a GOG oldalára, belépni a fiókodba (vagy készíteni egyet), majd becsatornázni a Steam-profilodat. Utána egy gombnyomással importálhatók a programban résztvevő címek.

Habár kétségtelen, hogy a GOG népszerűsége így (tovább) nőhet, az természetesen annyira nem lenne jó biznisz neki, hogy minden steames vásárlásod után adjon egy ingyenes GOG-verziót. Éppen ezért inkább egyfajta akciósorozatként érdemes tekinteni az újdonságra, ezt bizonyítja, hogy az épp GOG Connect-kompatibilis címek kínálata folyamatosan rotálódik, legközelebb például négy nap múlva várható frissítés ezen a fronton.

Addig is több mint 20 címet importálhattok a GOG-fiókotok alá, köztük a Braidet, a Shadowrun Returnst és a magyar fejlesztésű Van Helsing-játékokat is.

Akad még két megkötés, amivel érdemes lehet számolni: az importálás során csak maga a játék kerül át a GOG-fiókba, a mentések már nem, továbbá csak egy Steam-hozzáférést kapcsolhatunk rá a GOG-ra, a választásunk pedig végleges, azon később sem variálhatunk.

A Steam-könyvtárad természetesen érintetlen marad a folyamat során.

34.
34.
crytek
#33: A kiadók láthatóan soha nem fogják megérteni ,hogy a "harcore" warezosokat nem tudják megszívatni.
Ők mit csinálnak? Ha van védelem ,ha nincs, ha 5 ft ,ha 20 ezer akkor se vesznek semmit az égegyadta világon. Ha nincs törés ,hát nem játszanak az adott címmel.
Ez ezzel egy kiadó se tud és soha nem is fog tudni semmit csinálni bármennyire is akarják.
Anno a Splinter Cell 3-ra is kivártuk azt a sok időt talán 3 év volt mire kijött hozzá egy olyan patch ami leszedte a starforce-ot és tudtuk játszani.
Most itt a denuvo sok game nincs feltörve ,hát sokan nem is játsszák őket a warez hiánya miatt. De ahogy a mai tendencia kinéz olyan hamar bundleba kerül ,minden hogy eszméletlen.
33.
33.
sisxgame
#32: Sajnos de a kalózkodás miatt van védelem a játékokon alapvetően.
És nyilvánvalóan a witcher 3 ból is több fogyott volna ha már évek óta feltörhetetlen védelem lett volna rajta (ami sajnos még nincsen).
És ha nagy rakás szart csinálnak akkor jogos nem kell megvenni, de akkor minek töltik le ez emberek? Megvenni drága de azért ellopni még jó lesz egy végigjátszásra? Ez az elv egy kicsit ellent mond magának nem de?
Az hogy megveszed a játékokat az pedig tiszteletre méltó, és bocsánat az előző hsz ban írt hangnemért. Nem kellet volna így fogalmaznom akár megveszed a játékokat akár nem. Csak azt nem értettem hogy miért szidtad a gog ot pont egy alázatos é szimpatikus lépés után ami neked lehet hogy nem de másoknak sokat jelenthet és ráadásul a gognak sem hozz semmilyen közvetlen nyereséget , csupán egy megismertetés egy másik webáruházzal és egy bizalom építő dolog.
32.
32.
crytek
#22: Nem vagyok a barátod isten mentsen meg engem attól.

Kis kalóz baráaimnak semmi köze nincs az eladásokhoz meg a védelmekhez.Nem kell beállnod neked se a bullshit kiadók sorába akik olyan gyökerek azt se tudják mi az a warez. Witcher 3 hogy jött ki? Védelem nélkül mégis hány millát adtak el pc-re? Már bőven 3 milla felett jár. Ja hogy nem rakás szart kell készíteni és veszik is a népek.....

Nem állok le semmit bizonyítani ,főleg nem neked. Aki ismer tudja az 1175 steam game-et nem a szél fújta össze a fiókomra. Számomra a Gog nem ér semmit se. Steam-en a már megvett játékaimból visszajön csomo pénz (kártyák) lehet kereskedni itemekkel stb. Ezért számomra a gog egy nulla. Ha meg nem tetszik neked a véleményem róla az engem hol érdekeljen? Szerencsére mások vagyunk.
31.
31.
Heldengeist
#26: Azért, hogy egy hétre lemenjen a net, az elég életszerűtlen :D
Ilyen leállásról amúgy is küldenek tájékoztatót, szóval lehet vele tervezni. Ha meg alutazol a szabi alatt, akkor gondolon nem játszani mész, azt a pár üres órát meg egy telefonon is el lehet pötyögni (vannak normális játékok arra is, nem csak fruit ninja).
30.
30.
29.
29.
godach
#27: Szoktál dolgozni, szabit kivenni?
28.
28.
pszihoapu
utobbi nehany hozzaszolonak, akik szerint meg az is sci-fi, ha egy-ket orara leall a net. ahol en elek van hogy napokra leall, de az utobbi ket hetben szinte alig ferek barmihez is, annyira szar.
mindettol fuggetlenul a steam remekul mukodik offline is.
amugy meg szerintem egyaltalan nem rossz dolog ez az osszefesulesi akcio. baj nem lehet ha tobb forrasod van. nekem mindket szolgaltatonal egy rakat jatekom van, attol vagyok rosszul mikor elokotrok vmi ubis jatekot amihez a steamen kivul meg kulon kell kliens meg bejelentkezes.(meg a gta-k, meg a win jatekok, meg az origin) valahol megertem, hogy minden ceg sajat klienst akar, mert a steam ota tudjak, hogy az a nagy biznisz, de basszus, akkor epitsenek ki hozza rendes rendszert ami mukodik es legyen kinalat! a gog es a steam kivetelevel ezt egyik sem tudja a fentiek kozul.
27.
27.
#26: 6-7 éve álltam át steamre, egyszer sem volt ilyen. Régen volt, hogy egy-egy órára behalt, de ennyi.
Ki a franc tervez be egy hét játékot? Lol :D
26.
26.
godach
#25: Kibír. Csak akkor kellemetlen, ha az ember az egész napot vagy rosszabb esetben hetet pont erre az időintervallumba tervezi. Lássunk már tovább az orrunknál ;)
25.
25.
Heldengeist
#21: Azért 2 órát még kigír az ember játék, sőt áram nélkül.

#23: Jól látod, nem érték kiírni, mert hát minek is lenne az? Évek óta nem írtam lemezt és nem is akarok, mert minek? Így is itt hányódik egy halom lemez, többet használok poháralátétnek, mint amire gyártották. Még ami eredeti játék dobozosan van meg, az is csak a port fogja, mert azóta kényelmi okokból megvettem digitálisan is. Nem hiányzik, hogy hengerekben feltornyozva álljanak itthon a DVD-k
24.
24.
DON GONDOCS
Remélem így már több régi játékhoz is hozzájut a gog amit még mindig kerek a star trek elite force-ot már nem tudom működésre bírni win 7 alatt
23.
23.
sisxgame
#10: Pl azért jó mert ki tudod írni és minden szarság nélkül az internettől elszigetelve is futtatni a játékot. de ezek a manapság nem érték az embernek mert ugye mindenhol ott a jó kis internet. Na mindegy
22.
22.
sisxgame
#2: drága barátom , pont az ilyen seggfejek miatt tart ott a pc s eladás ahol tart. mert hogyha a kis kalóz barátaiddal megvetted volna a játékokat akkor nem kéne semelyik játékra sem védelem (és most ne kezd el bizonygatni hogy te igenis megveszed őket mer úgysem hiszem el). egyébként nem a torrentezésen vagyok felháborodva azon már rég túltettem magam hogy az emberek nem értik meg hogy ha nem akarnak pénzt kiadni valamiért akkor azt nem lophatják el. Csak azon húztam fel magam hogy a legszimpatikusabb és legjobb online áruházat becsmérled. Ezen nem megsértődni hanem egy kicsit belátni és újragondolni a dolgot.
21.
21.
Stranger
#19: Mi van ha leáll a szerver? Mi van ha szép nyári viharban otthon ülsz és elmegy 2 órára a net? Azt pedig nem tudjuk, hogy mennyit eszik pontosan a védelem, lehet érdekességeket olvasni.

Batman Arkham Knight uses the latest Denuvo DRM, which has been known to create some rather serious issues in the past, both with performance in games, and even being accused of being the cause of some supposed hardware damaging. The Denuvo DRM protection has been previously used in titles including FIFA 15, Lords of the Fallen and Dragon Age: Inquisition. Certain reports of performance issues in Lords of the Fallen were allegedly been caused by the DRM, while certain users stated that the protection caused damage on their SSDs.

Read more: http://wccftech.com/batman-arkham-knight-denuvo-drm-culprit-performance-issues-pc/#ixzz4ASJUVfYO
20.
20.
Heldengeist
#18: A Uplay már így is kötelező a Steames Ubisoft játékokhoz, az EA meg biztos nem fog kötözködni. Mondjuk biztos több EA játékot vennék PC-re (a nullánál), ha Steamen is elérhetők lennének.
19.
19.
Heldengeist
#17: Ha a DRM által lefoglalt teljesítmény hiányzik egy játéknál, ott a gép már eleve csereérett és DRM nélkül is lowon 30fps körül vegetálhatsz vele, az internetkapcsolatom meg enélkül is állandó, meg is cseszném a szolgáltatót, ha nem lenne az.

Na jó, esetleg laptop játéknál (amit amúgy nem szoktam) jó lehet, ha offline is fut.
18.
18.
godach
#16: Ahogy Stranger is írta, tökéletes lenne idővel, ha több cég is (Uplay, Origin) csatlakozna a kezdeményezéshez. Több helyen meglennének a játékaid, és ha szerencsénk lenne, akkor talán a szerverek sem lennének olyan túlterheltek 1-2 megjelenés/letöltésnél.
Persze tudom, hogy kicsit naiv gondolkodásra enged következtetni az "álmom" de ha most a GoG-ra nemet mondok, és ennek valahol statisztikája is van, akkor még kevesebb az esély, hogy ez az egész egy nagy rendszer legyen.
(Egyébként ritkán járok a GoG-on, a Galaxy-t meg még csak kép erejéig sem láttam, de mégis örülök neki)
17.
17.
Stranger
#11: Akár megjelenhet olyan játék ami állandó internetkapcsolatot kér, kivéve egy DRM free verziót. De van aki azt mondja, hogy a komolyabb védelmek folyamatosan futnak a háttérben és ronthatnak a teljesítményen.
16.
16.
Heldengeist
#15: Sehol nem írtam, hogy negatívum, mindössze megjegyeztem, hogy túl sok értelmét nem látom, vagyis mekem totál semleges.
15.
15.
godach
#11: Mint írtam, egy Achi átfedésnek én is örülnék, mert ÉN is csak azért szoktam többet kiadni egy játékért, hogy Steam-es legyen. Viszont, ebben hol a negatívum?
Ha használod, hát használod. Ha nem, akkor nem.
Akinek nem tetszik, annak semmi kára nem származik belőle, míg akinek van erre igénye, az csak örülsz.
Ha meg te nem örülsz ennek, örülj annak, hogy van aki ennek örül ;)
14.
14.
markoci555
Nekem 9 lett, shadowrun-t meg most nézem még nem szereztem be, pedig tök az volt a fejemben, hogy valami nagy akciókor zsebrevágtam és vár rám a könyvtárban.
13.
13.
#11: Jó, akkor egyre gondolunk. Sok értelmét nem látom.
11.
11.
Heldengeist
Már csak az a kérdés, hogy miért jó ez nekem? Maximum redundanciát látok benne, hogyha feltörik a steam profilomat (és esetleg nem kapom vissza), nem száll el minden játékom. A DRM nem izgat, steames játéknál még sosem szivatott meg, ilyen kliensekből szeretek olyan keveset futtatni, amennyit csak lehetséges és statisztikabuzi vagyok, és kétlem, hogy a gog accból ki többet ki lehetne nyerni, mint a steam-ből.
10.
10.
ADMlN
#7: Nekem az FTL-t és a The Witcher: Enahnced Edition-t is átpakolta, és azt ígérték folyamatosan bővítik a listát, szóval én elégedett vagyok.
9.
9.
ADMlN
#4: Sose volt normális, csak az ember eleinte még szórakoztatónak találja, mert azt hiszi, hogy viccel... pedig nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...