Game of Thrones - gyorsan lezavarnák a végét

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 5.
  • Cooltúra
Link másolása
Habár az HBO még mindig nem erősítette ezt meg, nagyon úgy néz ki, hogy már csak két évadot terveznek a Game of Throneshoz, ezek az évadok ráadásul viszonylag rövidek lesznek.

Az HBO már az új Trónok harca-évad előtt bejelentette, hogy jövőre is folytatódik a sorozat, és míg ez nem ért senkit meglepetésként, arra annál inkább felkapták a fejüket a rajongók, hogy már csak két viszonylag rövid szezonnal számol a cég. Hogy egész pontosak legyünk: a hétfő hajnalban érkező epizódot is beleszámolva mindössze 17 résszel kalkulálnak az HBO-nál, vagyis ennyi idő alatt dől majd el Westeros sorsa.

Erről először David Benioff beszélt, ő körülbelül másfél hónappal ezelőtt nyilatkozta azt, hogy az HBO 13 epizódot szán a két hátralévő évadra, vagyis a következő két szezon a normálisnál rövidebb lehet - 7, illetve 6 felvonásból állhat majd csupán. És bár az HBO nem sokkal később igyekezett cáfolni ezeket a híreket, az eléggé beszédes, hogy a minap az elmúlt két részt rendező Jack Bender is megerősítette azokat.

Nála a Vanity Fair érdeklődött, a lap azt szerette volna megtudni, hogy Bender visszatér-e a következő évadban: "Erre én sem tudom a választ. Csak hét epizódot terveznek, és megvannak a jól bejáratott embereik."

Szóval tessék felkészülni: sokat kell várni a folytatásra, és hamar el is repül majd a vele töltött idő...

39.
39.
#35: Oké, akkor téged is félreismertelek. Könyörgöm, annyira utálom, amikor valaki csak idióta módon fikázik, aztán kiderül, hogy van esze. Miért nem tudod elsőre is így kifejezni magad? :)

Szerintem amúgy az ötödik rész idén elég húbazdmeg volt. Az egyik legrégibb kérdésre kaptunk választ.
33.
33.
Caleon
Hodor. Hodor, hodor, hodor. Hodor, hodor... Hodor-hodor, hodor hodor hodor.
27.
27.
KőbányaKispest
Jaj pár embernél látom tetszett a véleményem.

Nem tudom ki kinozza magát, nézem az első évad első része óta, amik totál másak voltak mint ez az uccsó 2-3 évad, amit kiadtak. Lehet itt páran csorognak egyes jeleneteken meg katarzisban vannak, de én ( és szerintem kurva sokan) két évad óta azt várják, hogy valami történjen és ne a fő veréb bohóckodását keljen néznem.

Én nem könyvezek, nincs rá időm, se energiám, se türelmem, mint hobbi sorozatnéző mondom SZUBJEKTIVAN, hogy szerintem másról nem szól az egész, csak időhúzásról meg pénzről.
26.
26.
#17: Stannis* halálát azért nem láttuk tavaly, mert a könyvben nem tudjuk még egyértelműen, hogy meghalt-e. Azzal, hogy az írók nem mutatták meg a halálát, azzal félre tudták tenni a karaktert, hátha mégis kellene majd még a történetbe. Ha időközben megjött volna a hatodik könyv, és Stannis még pályán van, fogták volna a fejüket, hogy kihúzták.

A kiszámíthatósággal egyébként egyet tudok érteni, már nagyon rég úgy csavarják a dolgokat, hogy részekre előre tudni lehet, mi fog történni. És akkor ehhez nem is kell zseninek lenni, hiszen az arcunkba tolják.

Ennek ellenére szerintem akkor is lehetett volna rosszabb az évad. Hiányolom én is az intrikákat de nagyon, de azt is sejthetjük, hogy azért a sztori végére illetve afelé haladva valami monumentálisat kapunk, ahol már nincs helye annak, hogy tróntermekben fenyegessék egymást a népek. Persze ez sem mentség, hiszen még nem tartunk ott. Én azért az évadod még meggnézem, aztán a menet közben remélhetőleg megjelenő Winds of Winter majd eldönti, hogy olvasom vagy nézem majd a végjátékot.
25.
25.
#14: Ha azt mondom, hogy már az előző évad végén műveltek olyat egy karakterrel, ami egyébként a hatodik, még meg nem jelent könyvben történik, akkor abbahagyod a hülyeségek összehordását?
24.
24.
mestermagyar
#23: Még csak a 2. könyvnél tartok, de az HBO sorozatában észrevettem a korruptságot a másként továbbvitt történetben. Kicsit úgy érzem mintha ilyen közönség-demokrácia alapján dőlne el mi fog történni. Nem érződik kiszámíthatatlannak, inkább az őrjöngő fanok tömegének a kérése érvényesül. Legyen belőle tündérmese ahol a legkedvesebb szereplők megmenekülnek, aki pedig rosszat ártott nekik, az dögöljön meg. Na ez pont az ellentéte annak ami miatt népszerű lett a könyv/film.

Nagyon remélem hogy a következő részben nyársra húznak minden férget akiket csodával vagy azzal határos módon mentettek meg a sorozat kezdete óta. Az első évadban ezt még meg is tették volna.
23.
23.
felegyi
Mondjuk úgy hogy mindkét tábornak igaza van valamiben. Érezhetően más ez az évad, de az a forgatókönyv hibája... történetileg a feszültségkeltés Martin által elindított alapban van elrejtve, amit a rendezők szarnak felszínre hozni rendesen. Igazából az egyetlen szál ami érdekes volt az Bran Starké, de magában ez nem viszi el a sorozatot... igen egy sorozatot nézünk, igen olvastam a könyveket, és ezt bizony sokkal jobban is fel lehetett volna vezetni, kiegészíteni és nem kivágni komplett cselekményeket... "csak hogy ne olyan legyen mint a könyv" - könyörgök, akkor ez miért is Trónok harca? Eredetileg a címe "Tűz és Jég dala" lenne, ezeket sem értem...
22.
22.
Mortis
#14: Egy dologra tudok gondolni, ami alapján ezt írhattad s arra válaszolok: Martin nyilatkozta már elég régen, hogy több mint 1500 oldala van kész. Persze abból ki is vághat, hogy a következő könyvben szerepeljenek -ahogy például a Battle of Ice-szal történt a Sárkányok Táncánál- vagy hozzá is csaphat, de így se becsülöm kevesebbre, mint 1300 oldal, ami az eddigi leghosszabb.

Azokhoz, akik nem értik miért nézem: mert ez a kedvenc fantasy-m s hiába szakad meg a szívem a sorozat miatt, látni akarom mit csinálnak vele, hiszen akár akarom, akár nem: némely karakter hozzám nőtt. A Lannister-eket nem casting-olhatták volna jobban véleményem szerint, mert hiába a mostani évad vékony s egyenlőre érdektelen alapanyaga, még most is az ő szereplésüket élvezem a legjobban.
21.
21.
bodortamas1
#11: Pontosan ugyanezt éreztem én is ezen az évadon. A készítők azt mondták, hogy ez lesz a legjobb, na hát én ennek az ellenkezőjét érzem. Hiányolom belőle a minőségi tartalmat, ami eddig mind az eddigi 5 évadban benne volt, amiket Mortis kiemelt, ebben egyszerűen semmi nincs hatásvadászaton kívül. A történet lassabban halad, mint egy szappanoperában, és ez azért már nem semmi. Egy szappanoperában 6 rész elteltével azért történni szokott valami... Hát ebben az évadban eddig semmi nem történt, ami emlékeztetne arra, hogy trónok harcát nézek. Ostoba, átgondolatlan történések sora, tényleg már csak a hatásvadászatról szól az egész. Csak a hülye nem veszi észre a különbséget az eddigi évadok, és a mostani évad között. Eddig is sok karaktert mozgattak, arra nem lehet fogni, hogy nincs elég idejük.
18.
18.
ollie92
Mivel sok szálon fut a történet, 1 rész alatt kitérnek például 4-5 szereplőre is.
Ezáltal az egész belassul, egy évad alatt alig történik valami.
17.
17.
Shannaro
Hát engem csak Arya Stark tart a képernyő előtt, kíváncsi vagyok a sorsára, de tényleg egy szenvedés az egész, és én csak örülni tudok hogy gyorsan lezavarják. Amúgy szeretek olvasni, de nincs az az isten, hogy én megvegyem ezeket a könyveket egyetlen szimpatikus karakterért. Mortis-szal egyet értek, a sorozat elment nagyon a trágárság irányába, és a látványos halálnemek megmutatása is kimaradt mostanra a jelenetek sorából SPOILER


(Stenis, Hodor, a Véreb, egyiket se mutatták, ahogy kileheli a lelkét)

16.
16.
grieves13
#14: Időutazók vagyunk, nem tudtad? :P
15.
15.
zsoze
#1: Így vagoyk én a TWD el annyira unalmas és lapos az egész ,hgy befejeztem tedd te is ugyan ezt ami nem megy ne erolkodj rajta.

Mellesleg a sorinak véget kell vetni kifujtak a sztorival a Könyvet meg dobhatná kifele Martin mert már rohadtul idegesítő ,hogy csak várja a jó nép és semmi : @@@
14.
14.
Lorthirash
#4: Egyéébként a 6. és 7. könyvet ti hogy olvastátok?
13.
13.
Lorthirash
#11: Azt meg hogy nem lesznek jók a könyvek azt te így előre sosem fogod megmondani.
Az összes rész eddig kiváló volt.
Egyszerűen arról van szó hogy nem nektek való a sorozat, és a könyv, de azt én se értem hogy akkor miért nézed meg?
12.
12.
Lorthirash
#1: Én pont azért szeretem mert részletes a karakterek nagyon jól kivannak dolgozva.
És bár nem pont ugyanaz minta könyvben, nagyon hasonló az egész.
Szerintem a mostani évad kivételesen jó lett egyáltalán nem unalmas.
A könyvet persze most nem is ismerjük mert még a 6. könyv ki se jött....
11.
11.
Mortis
#1: Biza unalmas sajnos. Az a legnagyobb baj, hogy már az előző évadban is előtérbe került a totojázás és a tinglitangli, mint a szappanoperákban: érthető, hiszen a 4.-5. könyv nagy része szintén lassabban halad, mint az előzőek; de van egy lényeges különbség a sorozat és könyvek között: a sorozat írói borzasztóak s már régen nincs intrika, átgondolt diplomatikai csatározás vagy ideológiák összecsapása. Fing és pöcs vicc, káromkodás, logikátlanságok meg mesterséges izgalom/konfliktuskeltés annál inkább. Ezt már nem lehet magyarázni azzal, hogy ki kellett vágni szereplőket és történéseket ahhoz, hogy működjön a forgatókönyv: ez már hanyagság, arra építve, hogy a hírneve elviszi a sorozatot a végéig. Nem hiába fejezik be ilyen hamar, hiszen a hátralévő két könyvek lesznek az eddigi leghosszabbak, amikből simán kijöhetne 3 szokásos hosszúságú évad, de a készítők is érzik, hogy ég a fejük felett a plafon.
9.
9.
grieves13
#5: Egyrészt maximalizmus. Én se nagyon szeretek félbehagyni dolgokat... A Girlst például valahol a második évadnál untam meg, de zavar, hogy a TVShowFavs mindig feldobja, hogy vannak meg nem nézett részek... :D
Ajánlom figyelmedbe az Intim részek c. filmet. Abban szépen kitérnek erre a jelenségre :D

#4: Én is könyves vagyok, s bár a olvasás közben annyira nem szerettem a Dorne-i szálat, de még így is felháborítónak tartom amit azzal a szállal műveltek a sorozatban...
Az meg, hogy Martin már nem szól bele, bennem vegyes érzések ébreszt. Vannak ugyan jó húzásaik, de eléggé kiszámítható az évad szerintem... :(
6.
6.
princeps27
Ha azok minőségi részek lesznek, akkor nem gond, hogy befejezik. 8 évad, szép kort megélt a sorozat.
5.
5.
Ra1D3n
#1: Sosem értettem az azokat az embereket, akik önmagukat sanyargatják azáltal, hogy olyan filmeket és sorozatokat néznek amik nem tetszenek nekik. Érdekes egy alfaját képezed az emberiségnek, csak tudnám mi a fenének kínzod magad, hogy ha a sorozat nem tetszik... Én is hagytam már abba sorozatot, és valószínűleg a jövőben lesz is így, csak bátorítani tudlak, hogy tedd meg te is :)
4.
4.
Slowpoke GK.. :D

#1: Persze, mert ha épp nem mészárolják vagy dugják egymást, akkor az már unalmas, ugye?

Könyvesként amúgy nagyon-nagyon felidegesített számos dolog, amit a sorozatírók műveltek a karakterekkel az idei évad során, de ennek ellenére jó húzásaik is voltak. Nagyon érezni, hogy már nincs benne Martin keze, de egyelőre szerintem simán vállalható, amit letettek az asztalra.
2.
2.
roli33
Nem is kell túlhúzni, nem szappanopera ez. A világ meg nagy, szóval egy előzménysorozat meg akár jöhetne egyszer majd. Bár arra annyira én nem lennék kíváncsi.
1.
1.
KőbányaKispest
Az a baj, hogy annyira unalmas szar már az egész, hogy nem csodálom a gyors lezárást. Konkrétan unom megnézni. Nulla húsz semmi már egy rész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...