Csúnyább a felújított Hard Reset, mint az eredeti?

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 6.
  • Videó
Link másolása
A Redditen kipattant topik szerint igen, és már egy összehasonlító videó is készült, amely bizonyítja a különbségeket. A fejlesztők szerint ugyanakkor mindenre van magyarázat: vagy szándékos változtatás, vagy bug áll a háttérben.

A Hard Reset Redux pénteken jelent meg PC-re és Xbox One-ra, holnapután pedig PS4-en is megvásárolhatóvá válik. Habár a felújított változat hozott magával tartalmi kiegészítéseket is, nem meglepő módon a legtöbben a játék grafikájára voltak kíváncsiak, ebben a tekintetben pedig hagy némi kívánnivalót maga után a cím.

Ahogy azt a fenti videó is bizonyítja, a Redux-verzió esetében az ambient occlusion, a fény- és részecskeeffektek és a textúrák is elmaradnak az eredeti játéktól a minőségüket tekintve, a Redditen már meg is jelent egy beszélgetés, amiben a különbségeket ecsetelik.

Azonban a teljes kép kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Flying Wild Hog közleményben reagált az összehasonlításokra, és igyekezett megmagyarázni a butítások (vagy legalábbis butításoknak vélt változtatások) okát. Mint írják, hogy a Hard Reset Redux a motorjuk legújabb változatát használja, amiben már SSAO-t (screen space ambient occlusiont) alkalmaznak, és az utólagos élesítést is levették a textúrákról.

Elmondásuk szerint így mozgásban sokkal jobban néz ki a játék, és összességében javul a teljesítmény is, más kérdés, hogy a statikus képeken, illetve állóhelyzetben rosszabbnak tűnik az élmény. Azt is megjegyezték, hogy a fény- és részecskeeffekteket nem szándékosan variálták meg, ott bugról lehet szó.

5.
5.
Ooorky
#3: Nekem megvan az eredeti így kemény 3€ volt a redux upgrade Steam-en...
Nagyon látszik a játékon, hogy egy kicsi, pénztelen csapat heggesztette anno, szerencsére a Shadow Warrior már minőségi ugrás volt.
4.
4.
Dreadlox
Manapság ez most divat? Mmint visszahúzni egy 2011.es címet 2007re.
3.
3.
Extol
Ezért újra kiadni egy játékot, meg hozzácsaptak egy két fegyvert. Nemhogy ingyen frissítették volna a már meglévő játékot mint az Oddworld: Strager's wrath esetében. Gusztustalan pénzhajhászás a redux, 2-3x eladni egy játékot, ahelyett hogy újat készítenének
2.
2.
dcba
Sztem kb tokmind1, mert baromi szar ez a jatek. 3 palyat megcsinaltam es kb asitoztam kozben. Baromi unalmas es semmilyen.
1.
1.
elgeri
Huuu, ez egy nagyon érdekes összehasonlítás volt!
Sajnos manapság mindenhol ezt látom, hogy rosszabbul néz ki a felújított mint az eredeti. Ezt szörnyűnek tartom, de legalább itt meg volt jelenítve az is, hogy viszont kb. kétszer olyan gyorsan fut tőle a játék.
A valamit valamiért elvet értem, csak kár, hogy übererős gépeken nem lehet visszatenni a maximális látványt :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...