E3 2016: Januárban jön a Resident Evil 7

  • Írta: Shifty
  • 2016. június 14.
  • Videó
Link másolása
Nagy meglepetés nem ért minket, hiszen jó ideje lehetett hallani arról, hogy jön az új Resident Evil. Az viszont már kellemes meglepetés, hogy PlayStation VR-támogatást kap a januárban boltokba kerülő új felvonás.

A Resident Evil 7 szakít az előző iterációk megszokott játékmenetével és inkább az Outlast-féle vonalat követi. Az új rész egy belső nézetes, kicsit nyomozós kaland lesz, ahol a megújult RE Engine lesz a felelős a fotorealisztikus látványvilágért. A játék január 24-én jelenik meg, PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Utóbbin PlayStation VR-támogatás is elérhető lesz.

Jó hír azoknak, akik PlayStation Plus-előfizetők, hogy ők már tölthetik a Beginning Hour címre keresztelt demót.

37.
37.
DON GONDOCS
Ez a legjobb dolog ami a sorozatal történhetett, akármilyen élesváltásnak is tűnjön.
36.
36.
McDuff
#34: Nekem semmi bajom nem volt a szériával eddig se, a Revelations 2-ben csavartak egyet a játékmeneten, több újdonság is volt benne, mégis Resident Evil maradt. Talán azt az utat kellett volna inkább folytatni...
35.
35.
McDuff
#16: És te ismered azt a mondást, hogy "átestek a ló túl oldalára vagy hogy "a kevesebb néha több"?

Az FPS nézettel nekem konkrétan még nincs is bajom, sőt, de ilyet akármelyik indie cég tud csinálni.
Pár kérdés ami megfogalmazódott bennem a videó nézése közben: Vajon lesz benne az évek során megkedvelt karakterek közül legalább egy is? Az eddigi részekkel "felépített katyvasz"-al most mi van? Felejtsük el? Most akkor lesznek benne zombik? Melyik vírus idejében járunk? C? T?
Ez nem Resi, csak a címében. Az is lehetne a címe, hogy "egy újabb sötét házban bolyongós lófasz"
Még azzal sincs mondjuk baj, hogy Resident Evil, de ne számozza már be 7-nek, mert gyanús hogy kurvára semmi köze nem lesz nem hogy a 6-hoz, a többihez se. Ez egy VR-s spin-off, ezt mindenki látja, ehhez mérten kellett volna kezelnie a Capcomnak is.
De látszik rajtuk, hogy annyira meg akartak már felelni, annyira újítani akartak a Resident Evilen, hogy ne hívják őket sorozat- meg remasteredgyárnak, hogy ez lett a vége, tisztára azaz érzésem hogy ez nem is ennek indult, utólag nevezték el Resident Evilnek, amúgy meg Silent Hills lett volna.
34.
34.
DON GONDOCS
Végre valami újjal rukkolnak elő, Nem a jól bevált receptet és karaktereket ismétlik xedjére. De ahogy előttem is írták ha alig változik valami az a baj, ha jön az újdonság nem bírnak lépést tartani vele az emberek.
33.
33.
Nothing
Első blikkre vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Nem gond a first person (már ha végül tényleg így marad), ha opcionális lesz a "normál" nézet mellé. Talán maradi vagyok, de a Resident-ben - legyen oldschool vagy nextgen - nekem KELL, hogy ott álljon előttem a hős, akit irányítok. Lássam, ahogy lehajol a lőszerért, ahogy újratölt, ahogy támad, menekül, vonszolja magát, ha dögrováson van, stb.
Ez persze még csak a legelső falat, szóval kár minden szóért - meglátjuk, mi lesz belőle.
Januárig van idő összehozni egy PS4-re valót..

u.i.: ez a mainstream-szagú popzene remélem csak a trailer mellé jár, mert valami iszonyat (negatív értelemben)!
32.
32.
crytek
Resi 7 LIVE demo

https://www.youtube.com/watch?v=ST8KaOZS5GY
31.
31.
PS4jacksony
Ez a belső nézet merész húzás volt mint Resident Evil ha így marad engem annyira nem nyűgöz le...
Horror játékoknál különösen fontos szerintem ,hogy lássam a szereplőmet amint bemerészkedik egy erdőbe,vagy a félelmet az arcán és még megannyi + információt amit egy belső nézet nem fog tudni visszaadni.
Hogy milyen jó dolog a Third Person ?

Lásd Fatal Frame !!!
30.
30.
DarkLord
Kitoltam a demot azt hittem 10 percnél azért tovább fog tartani :D Amúgy nem lesz ez annyira rossz én jobban szeretem ezt, amikor mászkálni kell és nem ömlik ránk a sok ellenfél, persze tuti az is lesz benne, majd idővel. Látványra elég jól sikerült, a játékról meg ez alapján a 10 perc alapján semmit nem lehet írni, mondjuk nekem nem jött be ez a belső nézet azt leszögezem!
29.
29.
Yanez
A végleges verzióban tuti, hogy lesz külső nlzet is, de ha nem, engem em fog zavarni. Végre ismét a túlélő horror lesz a téma, nem pedig az akció! VR-ban pedig kitolni egy ilyen játékot, csakis bilivel a fenekünk alatt! :)
28.
28.
PaprikaJancsi
#26: Ennek a kommentnek semmi értelme nincs.
27.
27.
bodortamas1
Elvetették az akciót, ok, az egy dolog, bár az akció alapvető része a RE univerzumnak, na mindegy. Csináltak belőle egy jump scarekre építkező horrort. PS VR-ra, ami csak annyit jelent, hogy semmi nagy durranás nem lesz benne, csak annyi, amennyit a PS VR meg tud jeleníteni nekünk. Hát nálam a resident evil most halt meg hivatalosan. Még a 6. rész is megtartotta az alapvető RE vonásokat, ebben egyet sem látok. Nem a gyökerekhez tértek vissza, hanem csináltak egy új játékot, egy VR horrort, nem resident evilt. Az más kérdés, hogy lehet más platformokon is játszani, mégiscsak egy resident evil, ki kell adni másra is, akkor is csak annyi lesz benne, amennyit a VR-ra tudtak fejleszteni. Viszlát, resident evil.
26.
26.
kamgecam
Hú de sokaknak fáj hogy nem tudnak játszani vele!Én már töltöm a demót és magam fogok meggyőződni arról hogy tényleg olyan fasza a hangulata mint a trailerben.
Mennyi kibszott irigy ember van itt Mo-on. Szánalom.
24.
24.
kopic
Szerintem fasza lesz !
23.
23.
Hydro
Ez a kedvcsináló unalmas, érdektelen és nyilvánvaló Silent Hill nyúlás. Szomorú látni, hogy ez a patinás sorozat mennyire szenved az ötlettelenségtől. Ahelyett, hogy az alkotók végre belátnák, a remekül sikerült 4. epizód nyomvonalán kellett volna haladni. Azt a stílust lehetne finomítani és kiegészíteni. Elhagyhatnák a fix kétemberes mód erőltetését is. Ha egy másik karakter állandóan ott van az ember mellett/mögött, az teljesen megöli a hangulatot és aláássa a horrort. Kár érte, így nagyon nem várós, kuka mint a gagyi hatos.
22.
22.
Gorrister
Belenéztem a demo közvetítésébe. Hát nem győzött meg.
A steam-en tucatszám lehet ilyen indie horrorokat találni.
21.
21.
FreeKatana
Élőben megy a demo, ha valakit érdekel:
https://www.youtube.com/watch?v=UrKvzjdWyfU

Próbáltam elvonatkoztatni egy kicsit, de az csak a kisebbik baj, hogy nem Resident Evil, viszont nézni is unalmas. Sajna indie horrorból már van elég.
19.
19.
Uborka2
#18: Pont ezt akartam írni. Pedig fordítva kellene lenni.
18.
18.
PaprikaJancsi
Egy indie cég szintjére süllyedtek :'(
17.
17.
Tokodboy
#15: Szerintem senki ne vegyen mérget az fps nézetre.
Egyébként meg a bemutató kurva jó volt, már vagy 10 éve nem éreztem ilyet horror játéknál. Remélem nem cseszik el.
16.
16.
godach
Akik itt elégedetlenkednek, azoknak ismerős az a pár szó, hogy : Ugyanaz...sorozatgyártás... Nem változott.... Unalmas... Évről évre.... Nincs újdonság... ?
15.
15.
lokutus
Most komolyan belső nézetes szarral jön ez a régi klasszikus?? Miért nem opcionális, vagy legyen VR-ra belső nézetes és maradjon meg a TPS is.
kezd átmenni ez is már codba..
14.
14.
Gykrizsi
#11: Hát túlélő horror, de nem ez a elsétálnak az ajtó előtt, majd befosok cím. Meg akkoriban talán, de azért elég nehéz ezeket a játékokat horrornak mondani. Nekem ez nem jött be, mellékszálnak elmenne, de mint fő iránynak ez túlságosan más. Elég erősen a Silent Hill és az Outlast sikerét akarja meglovagolni.
13.
13.
DarkLord
#11: Jó, hogy írod az Alone in the Dark-ot már régóta várnák egy új ütős részt belőle!
12.
12.
DarkLord
Na én szedem is a demo-t, majd írok róla valamit, ha érdemes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...