E3 2016: God of War - fontos lesz az apa-fiú kapocs

  • Írta: Shifty
  • 2016. június 15.
  • Hír
Az új God of War egyelőre alaposan megosztja a rajongókat, hiszen több fronton is változtatott a Sony Santa Monica a recepten. A játék kreatív igazgatója, Cory Barlog éppen ezért elhintett pár érdekes és hasznos információt a játékról.

A Sony konferenciájának nyitányaként mutatkozott be a korábban sokat pletykált új God of War, ami a korábbi szóbeszédekkel szemben nem mutatott be új főszereplőt, ellenben azt világossá tette, hogy Kratos maga mögött hagyta az ókori mitológiát, és most már a skandináv mendemondák legendás teremtményeit küldi át a túlvilágra.

A bemutatott demóból az is kiderült, hogy Kratos elég sokat öregedett, látszólag új életet kezdett és már nem csak dühöngő félistenként aprít, hanem apaként is igyekszik helytállni. Ez az új helyzet azt is magával hozta, hogy bár a történet folytonossága nem szakad meg, ez az új rész teljesen a nulláról lett újraépítve, aminek nem csak az apa-fiú vonal behozása az egyetlen hozadéka, hanem a teljesen újragondolt játékmeneté is.

Ha már az apa-fiú kapcsolatnál tartunk, akkor fontos azt is megjegyezni, hogy az ígéretek szerint ez alkotja majd a lelkét a sztorimesélésnek, így nem meglepő módon Kratos fia szerves része lesz a cselekménynek. Barlog elárulta, hogy a Charlie néven emlegetett fiúval (nem ez lesz a végső neve) való interakció külön gombot kap majd a DualShock kontrolleren. Amikor például a demóban Kratos ráparancsol fiára, hogy használja az íjat, akkor az a dedikált gomb megnyomásával történik, de a feladványok és egyéb jelenetekben is szükségünk lesz majd egymás segítségére. Charlie azért is fontos majd a történetben, mert annak megértésében is szerep jut neki, hiszen ő az egyetlen, aki érti a helyi nyelvet. Kratos mindössze egy idegen egy számára idegen világban, így amikor a trollok ősi északi nyelven beszélnek, akkor a fiú érti, miről van szó, ez pedig segít majd elmélyíteni a kapcsolatot kettejük között, ami kezdetben mindkét fél számára nehezen indul. Kratos nehezen birkózik meg az apaszereppel, fia pedig az állandó megfelelési kényszer miatt érzi magát kellemetlenül. Útjuk során viszont állandóan változik majd kapcsolatuk dinamikája, így a sztori során igazi érzelmi hullámvasutazásban lesz részünk.

Barlog éppen ezért kihangsúlyozta, nem egy új Kratost kapunk, hanem ugyanazt a régi, meggyötört, bosszúra szomjas harcost, akit megismertünk, csak ezúttal már jóval idősebb. Éppen ezért teljesen máshogy látja már a világot és máshogy is viszonyul ahhoz. Ezért az egyik legnagyobb kihívás számára pont az az új helyzetben, hogy apaként már másért is felelősséget kell vállalnia, türelmesnek kell lennie a fiával szemben, miközben élettapasztalatát átadva tanítja őt. És miután sose volt előtte követendő példa, egyedül kell megbirkóznia ezzel a feladattal. Ez jól látszott a bemutatott demó utolsó jelenetében is, ahol eléggé egyértelmű volt, hogy nem állt még készen arra, hogy igazi apaként viselkedjen, ami nem is csoda, hiszen úgy nevelkedett, hogy a legkegyetlenebb katonai kiképzés alatt edződött, és ott bizony nem volt helye a finomkodásnak.

Kapunk majd valamiféle RPG-vonalat, némi fejlődési lehetőséggel, de Barlog nem akart még belemenni a részletekbe, így nem tudni, hogyan zajlik majd ez. Azt viszont elmondta, hogy a demóban látható méretes fejszének története van, így majd kiderül, mi a kapcsolat közte és Kratos között. Természetesen más fegyvereink is lesznek, teljesen újak, amelyek használata a DualShock 4 nyújtotta új lehetőségek miatt egészen új szintre emeli majd az akciót.

A számozás nélküli új God of War egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal. Az viszont biztos, hogy kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni.

36.
keiji maeda
#29: köszi Popcorn Johnny :D szerencsére engem hidegen hagynak a beszólások :)
32.
Mekee85
#31: Hát ha megnézed akkor ebben nemlesz semmifele komborendszer. Pont ezertis hanyagolom, ez nem gow. Egy assasins creed kratos apukával.
31.
Buggy
Szerintem, ha beletesznek egy jó kombó rendszert, és ugyanazt a brutalítást nem lehet gond a játék menettel, lehessen belezni, szemezni, ahogy a bemutatón és mind a négy gomb különböző támadás legyen.
26.
Mekee85
Szep játék volt, szerettem, ez viszont nem gow. Ez egy lagymatag press x to kill mélységü lassu random tps.
Biztos van akiknek bejön, én nem mindom hogy hülyék, de amit én szerettem a szériában azt kiirtották belőle.
Birtam a pörgős játékmenetet, a variálhato kombokat, az epikusságát, ami ugy jo volt.
Szóval számomra nincs uj gow.
24.
KopyAti
Ez nagyon komoly lesz!!! Kell és kész!
23.
suresz
god of war + dark souls + the last of us
meg van az új kedvencem! ;)
22.
rossitibi
#19: De nem arról szólt a dolog
21.
keiji maeda
Rohadtul csalódott lettem, csináltak egy Last of Us 2-t ebből a sorozatból, könyörgöm ha ebben nem kratos lenne akkor talán jó lenne, de gyerekek , mondjatok még egy játékot ami olyan stílust és élvezetet képvisel mint a god of war ..... nincs kit érdekelt a rögzitett kamera ? imádtam !!! a kombórendszer is állat volt ! imádtam !!!! erre kapunk egy last of us kameranézetes rpg játékot , jézusom !!! mondhatjátok hogy úúúúh mertek változtatni , jaj de bátrak , nincs igazatok !!! pont hogy gyávák mert nem mertek új főszereplőt kitalálni beleraktak egy kratost akit millióan szeretnek , miért nem lehetett god of war címmel más főszereplőt bemutatni ? ! gyávák kész
20.
redsovi
Valakinek kis TW3 Skellige szagú kicsengés?
19.
Arbor
#18: Öhm.. a God of War-ban az első játéktól kezdve voltak RPG elemek.
18.
rossitibi
Persze rpg vonal nagyon kell még,más sincs csak rpg...szinte nincs is már hentelős játék,most ami volt azt is elcseszik. Lehet jó lesz meg minden de én évek óta várok már egy hack n slash bejelentésre!
17.
roli33
#15: Igen, új szinkront kapott, tényleg Christopher Judge, ezt megerősítették. Nehéz volt eldönteni a demóban. Kicsit hasonló a hangszínük (szerencsére).
16.
akifourteen
#15: Én úgy tudom Terrence C. Carson Kratos hangja de ha tévedek javitsatok ki.
15.
Wierzbowski
Lehet érik egy PS4 vétel? :) Régebben szerencsém volt hébe hóba a God of Warhoz. De ez az új északi irány teljesen megfogott. A grafika/játékmenet/hangulat meg egyenesen pazar! Am lehet tudni ki Kratos hangja? Nekem úgy hangzik mint Christopher Judge (Teal'c az SG-1 sorozatból).
14.
kopic
Látni, hogy a legjobb irányba viszik el a sorozatot, ami nagyon dicséretre méltó dolog.
De ez már közel sem mondható el a GeoW4-ról, az egy erőltetett és fölösleges valami lesz.
UI: azért hoztam fel, mert mindkét játékot tökéletesen lezárták, viszont előbbinél érzi az ember, hogy korrektül folytatják.
13.
Scotus
#12: Igen ez így van. Csak a teljességre törekedve jegyeztem meg, mivel a cikket olvasva az jött le, mintha ők nem is léteztek volna.
12.
Mortis
#10: SPOILER
Mármint ő ölte meg őket.

Valószínűleg rájöttek a fejlesztők, hogy ideje karaktert írni Kratosnak egy 1 dimenziós archetípus helyett.
11.
poseidon17
Ez a kameranézet nem illik hozzá se a balta.. A baltával a harc sztem nagyon gyenge lett nyomába se érhet a régebbi god of waroknak a látottak alapján. 10éve játszok rajta mindén része tetszett a kedvenc játékom volt de ez nagy csalódás számomra..
10.
Scotus
A cikkhez csak annyit, hogy:
"hogy nem állt még készen arra, hogy igazi apaként viselkedjen, ami nem is csoda, hiszen úgy nevelkedett, hogy a legkegyetlenebb katonai kiképzés alatt edződött, és ott bizony nem volt helye a finomkodásnak."
Kratos-nak volt családja, azon belül egy lánya, szóval volt már apa, csak megölték a szeretteit.
9.
roli33
Először kicsit furcsa egy GoW-tól ez a Last of Us-os kameranézet, de nekem nagyon tetszik, nemcsak azért, mert így a 2 kedvencemet ötvözik, hanem mert biztos vagyok benne, hogy megkívánja a játék. Nem véletlen reklámozzák úgy, hogy "a new beginning". Kratos pedig itt már egy "öreg", tapasztalt, megfáradt személyiség lesz, egy igazi veterán, aki véghezvitte a bosszúját, és mostmár teljesen máshogy látja a világot. Nemcsak azért, mert valahogy északra került, hanem mert újra van gyereke, akit immár ő maga taníthat. A lehető legjobb irányba viszik el a címet. Teljesen megreformálják a játékmenetet, miközben mindenki kedvenc Kratosa is visszatér, egy új mitológiába csöppenve. Király lesz! Ha egy kaszaboldát hoztak volna el újra, szerintem több lenne a fanyalgó.
8.
Yanez
Tetszik nem tetszik, most még korai biztos kijelentéseket tenni. Nekem nagyon bejön ez a kameranézet! A játékmenet meg tisztára olyan, mintha keverték volna a TLoU-t a GoW-al. Várom ezerrel!
7.
Jhonyy
Biztos vétel ...amugy ha karácsonyra jönne az biztos megvetne az eladosokat...de ha nem hibazok valamikor marciusban fog jönni.
6.
hoki00
Nekem ez 1 csalódás magam részéről imámat a játékot az őszes reszt meg vetem de így kétséges ez nekem nem god of war valami csalódás
5.
"Balrog elárulta, hogy a..." "Balrog éppen ezért kihangsúlyozta..." "Balrog nem akart még belemenni a részletekbe..." Lel. Gandalf nem végzett alapos munkát.

Nehéz lesz majd átállni az új koncepcióra, a GoW tényleg nem az érzelmekről volt híres. Viszont ez valóban újragondolása egy franchise-nak, ellentétben sok olyan címmel, akiknek van pofájuk rebootnak nevezni magukat. Kíváncsian várom.
4.
mdr88
#3: Kérlek tisztázd magadban a Reboot fogalmát, mivel ez NEM az.
Attól, hogy a játékmenet/harcmodor változik az előző részekhez képest nem lesz egy játék reboot.
Nem kapunk egy Új, ifjú Kratost, teljesen más történettel, így ez nem reboot.
Kratos öreg... valószínűleg meg lesz magyarázva, hogy hogyan került ésazkra - tehát megtartják az előző részek történéseit - így csak ismételni tudom magamat:
EZ NEM REBOOT! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...