Oktatási célokra használják majd a Civilizationt

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Minecrafthez hasonlóan a Civilization ötödik része is kap majd egy oktatási célokra átalakított kiadást, a CivilizationEDU jövő ősszel veheti be a középiskolákat és más oktatási intézményeket.

Tonnányi tanulmány és vélemény született már arról, hogy mennyire hasznosak lehetnek a videojátékok az oktatásban - és lám, az elmélet lassacskán gyakorlattá válik.

A Firaxis csaptát vezető Sid Meier a New York-i Games for Change rendezvényen jelentette be, hogy megállapodtak az oktatási szoftvereket fejlesztő GlassLab Gamesszel, így közösen készítik majd el a CivilizationEDU-t, amely a Civilization V oktatási célokra átalakított változata lesz. A GlassLabnek köszönhetjük a MinecraftEDU-t is.

A 2017 őszére elkészülő CivilizationEDU-ból még nem mutattak semmit a készítők, egyelőre csupán azt vázolták fel, hogy milyen módon lehet hasznos a körökre osztott stratégia az iskolában: a fejlesztők szerint a játék megtanítja kritikusan, valamint rendszerekben gondolkodni a diákokat, akik történelmi csatákat élhetnek át újra, tanulmányozhatják a gazdasági és technológiai döntéseik földrajzi hatásait, továbbá kísérletezhetnek a katonai, technológiai, politikai és gazdasági fejlesztésekkel, illetve azok kapcsolatával.

3.
3.
Viccnek elmegy, de ennyire nem hülyék. Biztos átalakítják a játékot, nem az eredeti fog visszaköszönni a történelemórán.
2.
2.
Necreon
Azért államvizsgán majd próbáljatok ne arra alapozni, hogy Washington és Kairó szomszédos városok, meg hogy a mezopotámiai űrprogram keretein belül látni lehet a távoli kínai piramisokat.
1.
1.
BrockSamson
"...es latjatok gyerekek igy gyozte le a tankhadosztaly a landzsas barbarokat..." :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...