Így szövetkezett volna a Microsoft a Nintendóval

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 26.
  • Hír
Link másolása
Habár ismert tény, viszonylag keveset tudunk arról, hogy a Microsoft eredetileg nem egyedül, hanem a Nintendo, majd a Sony oldalán szeretett volna belépni a konzolpiacra.

Ed Fries, az eredeti Xbox egyik atyja az IGN-nek adott interjújában árulta el, hogy a redmondiak milyen üzletet ajánlottak a Nintendónak, majd a Sonynak. A cél az lett volna, hogy a Microsoft minél fájdalommentesebben léphessen be az új piacra, és úgy tűnik, a kockázatminimalizálás jegyében szívesen átadta volna a hardvertervezés feladatát az alapvetően szoftverben utazó cég.

"Amikor elkezdtünk gondolkodni az Xboxon, találkoztunk a Nintendóval" - mondta Fries, és hozzátette, a javaslatuk az volt, hogy ők viszik a szoftverrel és a hálózattal kapcsolatos teendőket, míg a Nintendo a hardvert. "Leültünk Satoru Iwatával és azt mondtuk, ezt szeretnénk csinálni, lehetünk partnerek? Azt mondták, nem."

Később az akkori vezérigazgató, Bill Gates bepróbálkozott ezzel az ötlettel, de ők is nemet mondtak. 2001-ben végül a Microsoft egymaga rukkolt elő az Xboxszal, részint azért, hogy kirobbantsa a Sonyt a nappalikból. Mint ismert, a konzol óriási pénznyelő lett a Microsoft számára, és nagyjából 5 milliárdos veszteséget jelentett neki - az sem meglepő, hogy többen is próbálták megtorpedózni a cégnél az üzletágat.

Egyébként nemcsak a Microsoft gondolta logikus lépésnek az együttműködés lehetőségét, eredetileg a Sony a Nintendóval kooperált volna. Talán épp ez az eset hagyott bennük olyan mély nyomot, hogy gyorsan nemet mondtak az Xbox ötletére.

40.
40.
DON GONDOCS
Talán az MS most azzal járna jól ha alapítana vagy 2-3 új stúdiót ami csinál neki 1-1 új húzócímet. Nem tudom mennyivel lenne gazdaságosabb mint a win 10-el való cooperálás ami szintén jót tesz a profitnak. A Scalebound és Recoreon, Sea of Thieves kívül csak a folytatások jönnek.
39.
39.
delphijos
#4: Egyetértek. Talán csak az árnylja a kérdést hogy mennyire lenne gördülékeny a közös munka, nem lenne-e "ki a főnök" játék köztük. ( Annak idején a Sony és az Ericsson között is sok surlódás volt, és nem tett jót a termékfejlesztésnek ) De ha egy egészséges kapcsolta összejönne azzal sokat nyernénk....
37.
37.
Freed
Nekem amúgy a mostani húzás nem igazán tetszik.Tudom,tudom hogy nem kötelező lecserélni ez miatt a konzolokar de akkor is.Mi ez már hogy 3éve megvettem a konzolokat aztán most ha egy hangyafasznyival szebb képminőséget szeretnék,vegyek PS4K-t meg XBOXO Skorpio-t...na ez nem oké.Anno azért váltottam PCről konzolra mert meguntam hogy amit a suliból gyakorlat után kaptam pénz (ezelőtt 15 évvel ;-( ) akkor azt költhettem a PCre mert jött a Riddick pl.Ott a videokari nem stimmelt.Akkor jött a Doom 3 na ott meg már szinte semmi nem stimmelt :-D...na akkor úntam bele és vettem egy PS2-t...és idáig ez így is ment.Megvolt a konzolod és játszottál...Majd még az hiányzik hogy itt is rászokjanak erre az alkatrész csere berére :-/
36.
36.
Freed
#26: Kojima a Capcom miatt kínlódott az idővel,nem azért mert Ő,akarta húzni...ez köztudott :-/
31.
31.
Freed
Az meg ha anno összeállt volna az MS a Sonyval...hááát az jó is lett volna meg rossz is.Jó lett volna mert nem kellett volna 2 konzollal kínlódni és két eszes cégről beszélünk,szóval jöttek volna az újítások ezerrel.Amiben rossz lett volna az meg pont a konkurencia és a cégek közti rivalizálás.Az hogy most nem egy cég a kettő,azt eredményezi, ha jön valami újítás az MS felől,akkor azt a Sony megpróbálja lereagálni valami mégjobbal vagy hasonlóval...úgyhogy nem hiszem én sem hogy jó ötlet lett volna ez a társítás.Aztán lehet tévedek.
30.
30.
Freed
Ez a 3.gen. amit átélek...és hogy mindig vannak ilyen viták?! :-D...Mi régen örültünk mind a két konzol sikerének.Mindenkinek meg volt mind a két masina és hurrá!Ha a Sonynak ha pedig a MSnek ment jobban a szekér,tök mindegy volt.Csak a játék érdekelt.mindebkit.Nem tudom hogy az miatt van-e a széthúzás mert már sajnos nem filléres téma két gép fenntartása (soha nem volt az) vagy mert gyökerek vagytok és valamiben muszáj látni a rosszat meg valamelyik gyártót muszáj köpködni?!
17.
17.
zozo76hun
16.
16.
godach
#13: De akkor regéld el nekem, miért is jó a Sony OS-e és Netkódja?
Tényleg türelmesen, figyelmesen várom és okulok úgy....
úgy... hogy nekem van tapasztalatom mindkettőből, és nem csak márka meg dombornyomás után vonom le a következtetéseimet :)
13.
13.
Caleon
#4: Isten őrizz, hogy az MS valaha is összeálljon a SONY-val. MS OS? Rémálmomba se!!!
12.
12.
ADMlN
#11: Nem mondtam, hogy ez valószínű végkimenetel, a Sony-nak jól megy a szekér, az Ms meg még így is nagyobb cég, ők sem fogják a segítségük kérni.
11.
11.
Norbiii
#10: Értem ADMIN! Amúgy nem, dehogy, ezzel nem a cég érdekeit néztem, csupán leírtam a meglátásom, miszerint a Sony a Ps-el önállóan is elég sikeres, mind a cég, mind a játékosok tekintetében sikeresnek mondható az eddigi összes konzoljuk.
10.
10.
ADMlN
#9: Én a játékosok szempontjából néztem a dolgot, meglep, hogy pont te a cég érdekeit nézed.
9.
9.
Norbiii
#4: Nem tudom mi lenne, ha ez megvalósulna, de azt tudom, hogy a Sony eddig minden konzolja sikeres volt, arattak rendesen, szerintem nincs szükségük társra, mert önállóan is jók! :)
5.
5.
PaprikaJancsi
Minnél kevesebb konzol van jelen a generációban annál jobb a játékosoknak. Kevesebb konzol között osztodnak el az exkluzív címek. Persze minimum két konzol kell, mert az se jó ha nincs konkurencia. Persze jelenleg is csak két konzol van a piacon. ....és ez szerintem az NX-el sem fog változni. Persze ott vannak a PC-sek is, ami nem elhanyagolható az MS lépéseiből kiindulva.
4.
4.
ADMlN
Szerintem ma egy sokkal egészségesebb konzolgenerációnk lenne ha az Ms és a Sony összeáll. Lássuk be a Sony nem szoftvercég és ezt nyögi az OS-ük és az online szolgáltatásaik, az Ms meg nem hardware cég és ez igencsak meglátszik a konzoljain. Ha csak elképzelek egy olyan konzolt ami Sony hardware-re épül és az Xbox Live szolgáltatásra támaszkodik, összefut a nyál a számban.
2.
2.
Norbiii
Túlzással vagy nem túlzással, ha nem is közvetlen, de a Nintendonak nagy szerepe van a a Playstation és az Xbox csúcsra emelésében! A nagy N mind a két lehetőséget visszautasította. Ha a 90s évek elején a Nintendo nem kosarazza ki a Sony-t, akkor nincs Playstation, ha meg összeáll az MS-el, akkor nincs különálló Xbox.
Érdekes.
1.
1.
DON GONDOCS
Szerintem azóta is nyögi a nintendo azt a nemet, legalább lett volna egy kis nyereségük hardware után, de talánn jobb is hogy így történt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...