HWSW: Nougat néven rajtol az Android 7.0

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 1.
  • Hardver
Link másolása
Az eddig csak Andorid N-ként ismert rendszer átesett a keresztelőn, és Nougat néven érkezik majd. A stabil változat még nyáron megjelenhet - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Végre hivatalos nevet kapott az Android N, a Google mobil operációs rendszereitől megismert édességek sora ezúttal a Nougattal bővül. A keresőóriás idei fejlesztői konferenciáján jelentette be, szavazásra bocsátja a rendszer idei verziójának elnevezését - legalábbis részben, a cég ugyanis a voksoktól függetlenül fenntartotta magának a jogot az eltérő névválasztásra, a "Namey McNameface" kaliberű, könnyen internetes mémlavinát indító kezdeményezések elkerülése végett.

A vállalat egyébként valószínűleg élt is ezzel a joggal, a közösségi oldalakon ugyanis a Nutella tűnt népszerűbb választásnak, ez ugyanakkor vélhetően jogi oldalon túl sok plusz feladat elé állította a céget - igaz, ezekkel a 4.4-es KitKatnél is megbirkózott. A Nougat győzelmét a Google Twitteren jelentette be. A rendszer továbbá végre verziószámot is kapott, immár hivatalosan is Android 7.0-ról beszélhetünk.

Oké, de mi jót ígér az új oprendszer? A HWSW cikkéből ez is kiderül!

10.
10.
gel00
#8: Remélem informatikus vagy és remélem minden állásinterjún azzal nyitsz, hogy a linux az nem egy oprendszer, csak egy kernel. XD
9.
9.
Lorthirash
#4: Én úgy tudom ezt még megkapja N5 is.
8.
8.
mestermagyar
#7: A linux az NEM egy operációs rendszer. A linux egy kernel ami irányítja a hardvert és ezt összeköti a programokkal. Hallottál arról a szóról, hogy disztribúció? A Chrome OS, a Chromium, az android, az ubuntu touch mind egy disztró. Magyarul a linux kernel( valamelyest módosítva) + userspace (nagyon alapprogramok és c könyvtárak. vannak eltérések, de továbbra sem annyira hogy ne lehetne futtatni máshol található programokat megfelelő változtatásokkal avagy egy komplett más disztrót párhuzamosan) + a frontend/"GUI" programok amit az átlaguser használ (na ez tér el nagyon). A nem túlrészletezés kedvéért pontatlanul, leegyszerűsítve így néz ki.

Értem már hogy mire gondolsz chromium os vs chrome os téren. :)
7.
7.
gel00
#6: Szóval a linux meg az android egy kutya, de chrome os meg a chromium már két külön dolog? Cromiumot felrakhatsz te is a gépedre, azért irtam azt. A windows mobil szó szerint lehúzta a rolót. A potenciális ellenfél inkább a chromium a windowsnak. Chrome os nem lesz pc-re, amíg vannak chromeboxok meg chromebookok.
6.
6.
mestermagyar
#5: Jó, lehet hogy a windows phonet túlértékeltem, az ubuntu phone meg nem biztos hogy el fog terjedni, ezért mondtam persze hogy csak potenciális. Bár előbbi addig addig nyomja a termékeit amíg a végén megtörténik.

Azért hadd javítsam ki a hsz-ed súlyos hibáid:

1. Az android, a chrome OS, és az ubuntu touch is linux rendszer. Tulajdonképpen ha valami nem microsoftos a piacon, az majdnem biztos hogy linux avagy BSD kernelre épül (utóbbi az apple termékeire vonatkozik).

2. A chromium a google chrome-nak a nyílt forráskódú megoldása, egy böngésző. A Chrome OS-nek meg a nyílt forráskódú megoldása a Chromium OS. Mind a négyet a Google fejleszti.

Tehát végsősorban azt akartad mondani, hogy a linuxon kívül minden más viccnek is rossz? ;)

Én még nem nagyon érzékeltem hogy a Chrome/Chromium OS-t nagyon használgatnák az emberek, de lehet hogy csak én járok ritkán ki. Ha van mégegy versenyképes konkurencia a piacon, annál jobb.
5.
5.
gel00
#1: Te valalmi alternatív világban élsz. A wondows phonet most húzták le a budin. A linux teló meg még viccnek is rossz. A chromium a google rohamosan terjedő asztali oprendszere, ami most natív android támogatást kapott és egyre több gépre fel lehet rakni. Azonnal bootol, kicsi gépigényű és pofon egyszerű használni. Most kapott korszerű videorender támogatást és még hosszú a sor. Az ios meg a windows már fél lábbal a sírban van, ezt mutatják egy pénzügyi adatok is. Az apple egyenlőre csak idén került a lejtőre, de a saját piacán kívül máshol nincs mozgástere, így arra is az iPhone előtti ínséges idő várnak.
4.
4.
zozo76hun
asszem ennel mar a nexus 5 kiesett, ugyhogy nekem marad a 6-os rendszer.
2.
2.
Effecta
Nalam a droid sosem fogja megutni egy IOS szintjet, de teny hogy komoly utat bejart.
1.
1.
mestermagyar
Nincs semmi komoly kihívója androidéknak. Viszont azért már elkezdtek mutatkozni a potenciális jövőbeli "kihívók" (most pl a windows phone és az ubuntu phone), és már most vannak előnyeik. Mint például az hogy tulajdonképpen egy működő desktop felülettel és hozzá tartozó GUI alkalmazásokkal bírnak.

Ez az egyetlen versenyző akinek nincs egy jól bejáratott asztali oprendszere.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...