Játék készült Franz Kafka klasszikusából

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Ismeritek Franz Kafka Az átváltozás című művét? Irodalomórán oktatják, ráadásul a magyar Mito Studio nemrégiben elkészítette a novella játékváltozatát. Egy egyedi szöveges kalandjátékról van szó.

Oké, abban egyetérthetünk, hogy diákok figyelmét nem mindegyik tanagyag tudja lekötni az irodalomórán - főleg, ha egy meglehetősen bizarr novelláról van szó. Ha viszont egy játékban ismerhetitek meg a sztorit, az más tészta.

Egy szép napon Gregor Samsa arra ébredt, hogy undorító bogárrá változott. A Mito Studio most egy játékot készített, hogy újraélhesd a történetét. Az egész anyag böngészőben futtatható.

Kafka Átváltozása 101 éve, 1915-ben jelent meg, és kultúránk azóta sem tudta kiheverni elementáris hatását. Kultikus filmek, regények, festmények sorát inspirálta, és iskoláink is tesznek róla, nehogy megmeneküljünk előle. A Mito Studio néhány kreatív agya és fejlesztője pedig úgy gondolta, a világ nem létezhet tovább egy olyan játék nélkül, ami hitelesen visszaadja Gregor Samsa nyomasztó történetét.

Játék Kafka Átváltozásából? Egy novellából, ami borzalmasan indul, kilátástalanul folytatódik és szörnyű véget ér? Persze. Ki mondta, hogy egy játék nem lehet sötét és szorongató?

A játékmenet egyszerű: a képernyőn olvasható maga a novella, míg a bal felső sarokban karakterünket láthatjuk - a cél az, hogy a hősünk átjusson a szövegen, mégpedig úgy, hogy beírjuk a megfelelő szót, ami ez után platformként jelenik meg. Ha leérünk az oldal aljára, nyert ügyünk van.

Jó szórakozást!

3.
3.
Olaf
#1: Na ezen most nagyot kacagtam :D
2.
2.
Nothing
A Resident Evil-nek egész jól állt a Kafka-ráhatás a Revelations 2.-ben, de ez így simán napi WTF. :)
1.
1.
Heldengeist
Először azt gondoltam, mekkora hülye ötlet már ebből játékot csinálni. Rosszabb alapanyagot keresve sem találhattak volna hozzá, aztán amikor a bejegyzésben megláttam, miről is van szó, be kellett látnom, hogy ez már koncepció szintjén is hülyeség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...