Ilyen lett volna a Call of Duty: Roman Wars

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Talán hihetetlenül hangzik, de az Activision egyik fejlesztőcsapata komolyan elgondolkodott azon, hogy az ókori Rómában kellett volna folytatni a Call of Duty-sorozatot. A kezdetleges demóból is tudunk mutatni egy-két jelenetet.

Az egy dolog, hogy mostanság jobban vágyunk a múltba, mint a jövőbe (lásd a Call of Duty: Infinite Warfare és a Battlefield 1 esetét), a Call of Duty: Roman Wars ötlete azért eléggé meglepett minket. A mindössze pitch szintjén létező projektet a Guitar Hero- és a Skylanders-sorozat mögött álló Vicarious Visions rakta össze 2008-ban, azzal a szándékkal, hogy az ókori Rómába viszik el a népszerű lövöldözős sorozatot.

A GamesRadar beszámolója szerint a Roman Wars Julius Caesar tizedik légiójára fókuszált volna, és lényegében Caesar Feljegyzések a gall háborúról című művét vette alapul. A videón is látható demópálya a Kr. e. 52-ben történt alesiai csatát dolgozza fel, ahol játékosok azt kapták feladatul, hogy katapultok, ostromtornyok, illetve elefántok segítségével kivonják a forgalomból az ellenséges íjászokat.

A játékmenet ennek megfelelően ötvözte volna a belső és a külső nézetű jeleneteket, a közelharcnál nyilván az előbbi kapta a főszerepet. A történetet a Call of Duty-sorozat korábbi részeihez hasonlóan több főszereplő szemszögéből élhettük volna át, többek között Caesar is játszható karakter volt.

Habár néhány tag kivált a fejlesztőcsapatból, akik megpróbálták eladni a demót a Ubisoftnak is, az ötletből végül nem lett semmi.

10.
10.
Thor Vath
#9: Igen, és a Ryse eredetileg egy belső nézetes, Kinnectes kardozós cucc lett volna. Én arra gyanakszom, hogy fogtak egy képanyagot a Ryse korai stádiumáról és poénból bekamuzták, hogy ez egy meg nem jelent Call of Duty terv.
9.
9.
kastorhun
Lehetetlen hogy köze legyen a Rysehoz, a Ryset már 2006-ban elkezdték.
8.
8.
Drazhar
#6: +1, tök ugyanerre gondoltam.
7.
7.
Thor Vath
Ezek a képsorok engem gyanúsan a Ryse-ra emlékeztetnek, egy korai stádiumában. Szerintem ez kacsa.
6.
6.
Necreon
Én azt hittem ez megjelent és RYSE-nak hívják.
3.
3.
Rakottkrumpli
Csak úgy kérdezem... Biztos, hogy nem kellene ezeknek utánajárni, mielőtt kiteszitek?
2.
2.
McDuff
Mondjuk nekem gyanús, ez sztem soha nem volt CoD...egy cím terv vagy vmi? mi a bizonyíték?
1.
1.
McDuff
2008-ban? 1 évvel az MW1 után? Akkor még kár lett volna, most már azért aktuális lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...