HWSW: Jól teljesített az AMD

  • Írta: Shifty
  • 2016. július 26.
  • Biznisz
Link másolása
Hosszú idő után újra profitot jelentett az AMD. A vállalat szerint a következő hónapokban érkező új termékeknek hála tartható lesz a felemelkedés, az új konzolok és GPU-k mellett továbbra is a Zentől vár áttörést a cég vezetése.

Jól teljesített idei második pénzügyi negyedévében az AMD, legalábbis önmagához képest. A bevétel 9 százalékkal, 942-ről 1027 millió dollárra nőtt, ami nagyjából 7 százalékkal jelent többet az előző negyedév végén várt 957 milliónál. Ennél fontosabb, hogy a vállalat nagyjából két év után ismét profitot termelt.

Bár az üzemi eredmény továbbra is negatívban maradt, annak összege mínusz 137-ről mínusz 8 millió dollárra mérséklődött. Ez már elég volt ahhoz, hogy a nettó eredmény pozitívba forduljon, a tavalyi 181 milliós veszteség helyett 69 millió dolláros (vékony) profitot jelentett az AMD. A vállalat vezetése továbbra is optimista, az elkövetkező egy évre nagyjából egy tucat vadiúj terméket ígér a cég.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

23.
23.
Stranger
#19: Nincs gond a stabilitással. Instabil géming az utoljára kb. Radeon 9000-es történet volt az XP-s időkből. Ma már sokkal optimalizáltabb a szoftveres háttér, azért is jött az MS a WDDM-el és most az UWP-vel (de tényleg az utóbbi már nem is kell, mert a nélkül is stabil minden). Na meg azért a driverek is jobbak. Az, hogy valakinek ma még instabilitási problémája van az max hardveres hibára vezethető vissza vagy valamit nagyon elcseszett (takarító programok használata, DDU, össze-vissza driver telepítés, stb). Persze azért becsúszhatnak hibák is, de semmi komoly, lásd "Known issues" listákat...

Én ma W10-el simán futtatok egy Jazz Jackrabit 2-t, Battlefield 1942-4-t, egyszerűen tökmind1 mit teszek a HD6870-es rendszer alá. Még a lesajnált Win8.1 is tökéletesen működött. Az is annyira volt "rossz" mint a videokártya driverek. Én a csatornám miatt rengeteg játékot kipróbálok és még sohasem volt problémám. És ez a természetes. Még1x, ha komolyabb hibák vannak az user error vagy hardveres hiba. pl. Láttam már olyan bios frissítés is ami új GPU széria támogatásról írt, de ez is ilyen 2007-es történet.
22.
22.
lesik20
#21 bocs de jelenleg nincs olyan intel iGPU ami hozna az AMD APU szintet.

Csak amit példát küldtem és összevetettem ezt egy HD530 iGPU-val. Én csak az APU-k felhasznalosagat emeltem ki. Mivel irodai gépnek szinte tok mindegy mit hasznalsz.

Nem is mondtam hogy amit az AMD csinált nem volt hülyeség. Elkurtak az elmult éveket igaz de a 480 sikeres, jobb a teljesitmény/forint rátája... Csak az a baj hogy nem itt hon
20.
20.
#19: Évekkel ezelőtt az 5670-em low beállításon egész jól vitte a bf3-at, neked meg a 5770 nem vitte rendesen a Mirror's Edge-t? Elég érdekes, mivel semmi bajom nem volt a kártyával, csak eljárt az idő felette.
19.
19.
user101
#10, 12, 17, 18:)

A HD 5770 amikor kaptam ( ingyen volt :) akkor volt boltban 50 körül és legalább két-három évig nem volt játék amit ne vitt volna full beállításon, hd-ban. Nem állítottam, hogy felső-kategóriás, csak azt mondtam, hogy a 6+ év alatt bár teljesítménnyel nagyon meg voltam elégedve, rengeteg problémám volt vele 5 különböző op-rendszeren ( xp, vista, slackware14, 7, 10 ) és ez mind megszűnt a 970-el... Programozóként ( bár 3d-t csak hobbiból ) sem tartom egy túl jól támogatott valaminek az AMD termékeit. Ár / értékben verhetetlen volt ( és akkor az nVidiának nem volt dx11-es kártyája a piacon, amikor kaptam :).
Apámnak pont ilyen megfontolásból volt egy 6670 a gépében, amivel ugyanannyit szívtam. Ő meg hatalmas szimulátor fan ( 74 évesen ezekkel játszik napi szinten : Euro Truck, Aerofly, Ms Flight 2004, 10, Virtual Tennis... stb. :)

A 970-et amikor kaptam ( ez is ingyen volt, repi :) akkor volt 112e boltban és erre sem mondtam, hogy felső kategóriás és nem is a teljesítmény volt a lényeg. Egyszerűen nincs olyan játék a Steam fiókomban jelenleg, amivel gondom volt a Radeonnal és ne szűnt volna meg az nVidiával. Ez támogatottsági és játékélmény kérdés, nem pedig teljesítményi !!! Nagy különbség!

A legdurvább "élmény" a Fallout3 és a Mirrors Edge volt, előbbi ( már ha elindult 5770-en ) 5-10 perc után valahol biztos befagyott, DE ha jött egy Steam üzenet játék közben akkor is !:-( Ellenben a 970-el 67+ órát játszottam hiba nélkül !!! Utóbbi játék pedig 25 indításból egyszer eljutott a menüig a radeonnal és ezért buktam a refundot, mert meg se tudtam nézni, hogy tetszik-e :))) Aztán kiderült, hogy nem, de akkor már késő volt...

Ha csak minden harmadik játékos ilyen tapasztalatokat szerez, akkor az AMD elveszti minden harmadik játékosát. Ilyen egyszerű. Engem tuti nem fognak bevonzani még egyszer, mert baromi rossz nálam a renoméjuk. Ez pedig tény és ezért részesednek a CPU és GPU piacból csak ~25%-ban.

Akkor pedig visszakanyarodtunk a tapasztalati / tanulság részhez: Tök mindegy mit ígér az AMD teljesítményben és árban, ha nem javít a stabilitáson ( a felhasználó élményen ), sosem lesz konkurenciája az nVidiának ( akik viszont rá is játszanak egy kicsit erre a helyzetre ).
18.
18.
Heldengeist
#17: Nem volt felső-közép. 160$-os kártya az sosem volt felső-közép. A 240$-os HD5830 sem igazán még. A 300$-os HD5850 volt a felső-közép.
14.
14.
Stranger
#13: Szerintem az APU-s témát csak tech guruk hájpolták szét. Egyébként valamiért az AMD-től mindenki egy robbanásszerű csodát vár, nem értem miért. Ha kijönnek egy normál versenyképes termékkel levannak sajnálva, most miért csak akkor kellene AMD-t venni amikor csúcstermékkel jönnek elő?
Szerintem az első Zen procikból nem lesz semmi, ennyi évet nem lehet bepótolni hirtelen egy új architektúrával. Levannak maradva mint a szar. Most néztem az alaplapom amit több mint 4 éve vettem 22ezerért... Ma újonnan 26ezer ft. Asus M5A97
10.
10.
lesik20
#9: Bocsi de a 5770 már a GTX 970 megjelenése elött 1 ével elavult volt.

Azt értem hogy a GTX 970 jó kártya. Biztos szinte minden játékot elvisz 1080p 60FPS mellet.

Viszont itt megint a cégröl van szó, akik úgy reklámozták hogy gyorsabb.

A legjobb hasonlat amit tudnék erre mondani amikor azt mondja az autó elado hogy tud ez menni 220-is, és kiderül hogy a Max sebesség alig 170-180.

Persze az is elegendő minden úthoz, mégis cinkes tudni hogy a cég hazudott ez ügyben.
9.
9.
user101
Nem bántásképp, csak poénból összeszámoltam, hogy a Steam fiókomban 107 játékból 18 nem indult el, vagy játszhatatlanul fagyott a régi amd 5770-es kártyámmal, pedig szerettem azt a vga-t mert ár / teljesítményben nagyon jó volt. Aztán lett egy kamu 4gb-os 970-em és azóta minden gond nélkül megy. Azért ez erősen elgondolkoztatja az embert...

Teljesen mindegy, hogy ez most kinek a hibája, engem végeredményben a játékélmény érdekel és akár tetszik, akár nem, azt ma az intel+nvidia garantálja leginkább. Márpedig a piacot ez határozza meg... Steam hws: 67% nvidia és csak 25% ati ( még az intel is 18% ) processzor fronton még durvább a különbség : 77% az intel javára.

Értem én, hogy az AMD pozitívan nyilatkozik, de 22% -os CPU és 25% GPU részesedéssel kvázi a kutyát nem érdekli :) Kicsit szarkasztikusan fogalmazva, már elnézést...
2.
2.
lesik20
Ja, kamuáradat mint amikor azt mondták hogy igazi 4GB van a GTX 970 és nem 3.5 normál+0.5 lassúb Ram

Vagy amikor azt mondták hogy a Maxwell+Kepler (És a Pascalnak) igazi DX12 támogatása van.

Erre kiderült hogy Vulkan-ban a a R7 370 ami volt egy 120 dolláros GPU tavalyról kenderbe veri a 760-tól a 780 TI-ig minden kártyát.

Meg a a 390 ami már 3 éves kártya, de mégis jobban teljesít a 980-nál.

Ja bocs, ezek Nvidikát.

Mikor hol hazudott AMD?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...