Nintendo NX - egyre biztosabb, hogy hibrid lesz

Link másolása
Az Eurogamer forrásai szerint tényleg hibrid konzol lesz a Nintendo NX, azaz használhatjuk hagyományos otthoni és kézikonzolként is. A titkos forrás azt is megerősítette, hogy kazettákkal fog működni a gép.

Több ismeretlen forrásra hivatkozva az Eurogamer új információkat szivárogtatott ki a Nintendo NX-szel kapcsolatban. A portál értesülései szerint egy hibrid konzolról van szó, melyet hagyományos otthoni játékgépként és kézikonzolként is használhatunk majd. A masinának saját kijelzője lesz, melynek két oldalán leszedhető kontrollerek kaptak helyet. Otthon egy dokkoló segítségével köthetjük majd a TV-re, miután leválasztottuk az irányítókat.

Újból felröppentek azok a pletykák is, miszerint a konzol kazettákkal fog működni - erre állítólag a kézikonzolos alapok miatt van szükség. Az Eurogamer már azt is tudni véli, hogy ezek 32 GB-osak lesznek. A portál informátorai azt is elárulták, hogy mi lesz a motorháztető alatt: állítólag a Nintendo az NVIDIA mellett tette le voksát, és a bivalyerős Tegra processzort fogja használni az NX.

A konzolt egyelőre még nem mutatták be, de a korábbi pletykák szerint erre a szeptemberben kerülhet sor, a Tokyo Game Shown.

34.
34.
daenath
#26: Az idaig is lejott hogy, N imado vagy, de az elvakulkt fanatizmusod mar nalam is kiveri a biztositekot! "de japánban a kézi konzolt veszik játékra, asztali konzolt meg alig." Ja azert kelendo a PS is, lassan mar nem latod az erdot a fatol....
33.
33.
Tokodboy
Na adnak megegy pofont a szarnak.
32.
32.
xSHx
#24: Én csak az SSD kontra Pendrive ról beszélek. Nekem az RGH s Xboxom 2.0 ás USB ről ment, és semmi akadás nem vol. Továbbá ez nem vita, csak simpla beszélgetés, okfejtés.
31.
31.
zozo76hun
szoval akkor ez lenne a nagy innovacio, otthoni konzolkent is hasznalhato kezikonzol... :)
30.
30.
Norbiii
#28: Igen, sajnos manapság itt tartunk! :( Azonban az NX hardveréről még nem tudni sokat, sőt szinte semmit....
28.
28.
Vigohouse
Konzolok eladásával foglalkozom. Sajnos ezzel a hardwerral NX halálra van itélve. Hiába jön most nekem azzal valaki,hogy nem a grafika a lényeg (megsúgom nekem sem),mai vásárlók azzal kezdenek melyik a legerősebb,mert azt szeretnék megvenni. Anno a Wii a mozgásérzékelővel vette meg az embereket. Forradalmi volt. Nem hiába adtak el belőle több mint 100 millió-t (ebbe beletartozom én is. Büszke tulajdonosa vagyok egy példánynak mai napig). De sajnos 2016-ban már ott tartunk hogy minden fórumon azt olvasom így a grafika,úgy a grafika,miért nincs 60fps stb. Na ezek után kiváncsi leszek lesz-e Third party támogatás. Amúgy ez volt a Wii U halála is. Hiába volt jó gép ha nem érte el azt a hardwer szintet amit a mai játékos társadalom elvár (Volt Wii U-m,szerettem de játékok hiánya miatt eladtam) Pedig akartam újra Nintendo terméket otthonra de így nem lesz. Ennek ellenére hajrá Nintendo! Lepj meg mindenkit!!! :)
27.
27.
Derivel
#5, #20:
A tavaly májusi Tegra X1 már 1 TFLOP-os volt, és már az is képes volt 4k60fps videólejátszásra és ugyanilyen minőségű gamestream-re, na meg persze kevésbé megterhelő játékokra is. mindezt egy tabletbe való SOC-ként.
Viszont a pletykák szerint a még készülő új X2-es lesz benne Pascal GPU-val, és szerintem simán várható 50-60%-os teljesítmény növekedés, tehát könnyen lehet 1,5TFLOP is. Azért ez nem kevés egy tabletnél.
26.
26.
myrte
#25: Lehet, hogy úgy érzed, hogy nincs szükség kézi konzolra, de japánban a kézi konzolt veszik játékra, asztali konzolt meg alig. PC-re meg egyáltalán nem tekintenek olyan eszközként, amin játszani lehet. Vagyis pontosan fordítva van nyugati világban. A hybrid konzol ezt a gátat átszabhatja. Arról nem is beszélve, hogy a mobilok ellenére szép számmal fogyott a 3ds-ből, 60 milliót elhagyta http://www.ign.com/articles/2016/06/10/nintendo-3ds-sales-pass-60-million-units-worldwide
25.
25.
dodzylla
Eddigi hírek és szivárogtatások alapján ez a konzol teljesen halálra van ítélve. Most kihoznak egy kézi konzolt amire ma már semmi szükség nincs a mobilok miatt. Ráadásul egy olyan chippel amire senki se akar majd fejleszteni. A kazettás rendszernek tökre örültem, de attól félek túl drága lesz és túl kicsi lesz a kapacitása. Úgy vártam ezt az NX-et mint az állat, de egyre rosszabb a kép ami jön erről az egészről. Annyira inkompetens baromnak látszik most már a nintendo, hogy kimondani sem lehet. Továbbra is bízom benne ,hogy lesz értelme ennek a konzolnak és nem pusztul bele a nintendo teljesen.
24.
24.
delphijos
#21: Mi a "nem drága" ? Egy USB 3-as 32 G kb. 4e forint, senki se több tízezres költségről beszélt ( én biztos nem ) de még ez is jóval egy BR lemez ára felett van, nem beszélve a sokszorosítás költségéről. És egy ilyen drive nem lassú, de azért nem SSD.

Amúgy olyanról "vitázunk", ami elöbb-utóbb kiderül.
23.
23.
Remélem nem olyan lesz, mint a pletykákban, abszolút nem ötletes szerintem egy szétszedhető cucc, leveszed az oldaláról a kontrollert? mivan? Az ilyenek mennek tönkre hamar, a ki-be kattintgatástól meg akkor csatlakoznia is kell valahogy és ha nem lesz rajta védőtok összekoszolódhat, meg erről ezek a gameboy nagyító szerű baromságok jutnak eszembe...műanyag szarok! Remélem nem ilyen lesz :(
22.
22.
#13: Nos a blu ray toltesi idovel nem ertek egyet,mivel nem is arrol olvas a ps4, elso behelyezeskor install, ami kozben, van h par perc mulva mar lehet tolni, utana meg csak gepben kell lennie a lemeznek, nulla varakozas. Meg aztan nagy resze store-bol vett letoltott jatekom ott meg nincs lemez.
21.
21.
xSHx
Viszont a 32gb os Pendrive ok nem drágák. Abból egy 3.0ás vagy 3.1es és jók is vagyunk.
20.
20.
user101
Azon nem gondolkodott el senki, hogy a Tegraval agyoncsapják a fejlesztőket, nem lesz egyetlen third party címük és seni nem fogja támogatni? Vagy java lesz a platform és akkor nincs több kérdésem !;-)

Nemár, ez megint olyan zsákutca, mint a prémium áras, de nevetséges kiszerelésű wii-u. Könyörgöm, nincs egy épp eszű mérnök, aki nek lett volna annyi esze, hogy tetet bele egy x64 alapú intel procit meg valami nvidia kártyát és erre jöhet az innováció. Nem bakker, ezek a zsenik Tegrával akarják megváltani a világot... hát nem fog sikerülni... rip-off n. ;(
18.
18.
Edgar26
Érdekes a nagy N, de én szurkolok nekik, főként azért mert rajtuk nőttem fel(Nes, Snes, N64, Gameboy). Kazetták vagy SSD, nem tudom mi lenne a jó, de 32 GB kevés lenne az új játékoknak. Már most 50 körül vannak, szóval 100 kellene amin kényelmesen elfér majd egy játék. A hordozhatóság óriási előny lenne, ha minőségi megoldás lesz, azzal kilóra meg tudják venni az embereket szerintem.
13.
13.
aordog
Egy olyan cégnél dolgozom, ahol szervereket kell gyártani. Itt semmi lemez nincs csak a Linux istall miatt. A gèp többek között kártyákból áll, de hívhatjuk kazettának. Sokkal gyorsabb, mint egy lemezes beolvasás, lásd N64. Semmi töltési / várakozási idô. Igazából ez a jövô, illetve az SSD, mivel ott sincs forgó alkatrész!
A Nintendo ezzel nagyon tarolni fog és számomra a kazetta sokkal nagyobb értékkel is bìr. Persze, ha ez igaz, akkor szerintem egy játék 18-20 ezerbe fog kerûlni! A 32 GB nem kevés, de szerintem ha nagyobb hely kell, akkor gondolom nem gond!
Kezd izgalmas lenni a dolog. PS4 van betervezve, de ahogy jelenleg alakul az NX...azt mondom, hogy biztos idôvel nekem is kelleni fog! Egy Metroid Prime vagy egy 3D Donkey Kong és engem meg is vettek!
9.
9.
Norbiii
Várom az infókat az NX-ről.
Ps3 grafikája szerintem szép, a Ps4 grafja meg egyenesen brutál szép lehet (Beyond, ami ugye Ps3-as hardveren futott, véleményem szerint, látványban simán megállná a helyét a mai generációban egy ps4-en) az NX nem tudom hol helyezkedik majd el, de remélem, hogy kafa lesz a látványa, de ami még ennél is fontosabb, hogy jó sok remek játék legyen rá! :)
7.
7.
dante92
A hibrisdéget már a Wii U-val kellett volna ellőni, akkor nem ott tartana, ahol... Mennyire király lenne az utcán tolni a Watch Dogs-ot, vagy bármit, amit lehet "csak" a táblagépen járszani.
5.
5.
elderath
#2: az a marha erős jelenleg úgy néz ki hogy egy ócska tegra mobil gpu 0.3 TF teljesítménnyel. Csak hogy legyen mihez viszonyítani a PS4 1.3 TFes. Szóval ja...
2.
2.
Norbiii
Kazetta? Király! Remélem a Nintendo NX kap egy bitang erős hardvert, de ezen kívül nem szeretném, ha csak erről szólna minden. A Nintendoban az ötletesség a kreativitás az igazi, nehogy arról szóljon majd minden hír, hogy ilyen proci, olyan videokártya, ilyen grafika stb...
Ez a hardvermánia Ps és Xbox-nál és főleg a pcnél túlzottan jelen van, de itt ezt így nem akarom. Kapjon egy erős vasat, és legyenek rá jó játékok, szóval amit szerettem volna mondani, hogy a Nintendo maradjon meg Nintendonak! :)
1.
1.
strike19
Már megint megy a különcködés.
Nem úgy volt ,hogy AMD APU fog használni mint a többi konzol?
Már látom előre ,hogy az EA és az Ubi bojkottálni fogja.
De ne legyen igazam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...