Fukusimába csábít a Pokémon Go

Link másolása
Egyre veszélyesebb helyekre csalogatja játékosait a Niantic által fejlesztett Pokémon Go. A fukusimai lezárt terület mellett a kanadai Hells Angel motorosbanda klubháza is szerepet kap a játékban.

Óriási népszerűségnek örvend világszerte a Pokémon Go, azonban a bugok mellett komolyabb problémák is előkerültek. A játék olyan területekre csalogatja a játékosokat, ahol nem illik, sőt egyenesen veszélyes a telefonunkkal szöszölni.

Tegnap a Tokyo Electric Power Company Holdings Co. közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy játékosok ne vadásszanak Pokémonokra az általuk üzemeltetett atomerőművek közelében. Különösen veszélyes a 2011-es földrengésben megsérült fukusimai erőmű környékén játszani, ugyanis a terület súlyosan sugárszennyezett. Bár rengeteg tábla figyelmeztet a veszélyre, a játékosok mégis belógnak. A vállalat arra kérte a Nianticet, hogy zárja ki a veszélyes területet a játékból.

Szintén veszélyekre hívja fel a figyelmet a kanadai rendőrség, ugyanis az egyik Pokémon-edzőterem éppen a vancouveri Hells Angel motorosbanda klubházánál kapott helyet. A Sons of Anarchy óta tudjuk, hogy ezek a bandák nem éppen barátságosak, így nem kell részletezni milyen veszélyes lehet a környéken mászkálni. A banda "szóvivője" szerint egyébként a hely "alkalmatlan" a játékra.

A játék megjelenése óta több múzeum és emlékhely üzemeltetője is jelezte, hogy nem szeretnék, ha a játékosok Pokémonokra vadásznának a környéken. A probléma onnan ered, hogy a Pokémon Go fontos helyszíneit a fejlesztők előző játékából, az Ingressből emelték át. Ezeket azonban nem a Niantic, hanem a játékosok helyezték el és úgy tűnik, hogy a Pokémon Go megjelenése előtt nem igazán ellenőrizte ezeket.

A Niantic egyelőre csak annyit mondott, hogy átalakítják a játékot, ha problémák merülnének fel, de komolyabb lépéseket még nem tettek. Titokban azonban már kiszedtek pár problémás helyet, például a szeptember 11-i terrortámadás emlékhelyénél lévőt.

67.
67.
s4jtqkac
#52: http://www.pcguru.hu/hirek/a-muncheni-lovoldozesert-a-counter-strike-a-felelos/37808
Bocsesz, nem reklámozni akarom de nagyon on topic.
66.
66.
SkyHun
#65: írány a Bermuda háromszög! (Gumicsónakkal!) xD
65.
65.
markoci555
Készítők a legjobbakat ilyen helyekre dugják, irány Csernobil :D
64.
64.
Málnaszörp
#60: A demokrácia akkor működne, ha az oktatási, politikai, gazdasági rendszer az ország érdekeit tartaná szem előtt. De mivel nem kell felelniük szinte senkinek, öncélúvá válnak. Innentől értelmét veszti az egész.
60.
60.
Norbiii
#56: "A lényeg a szabadelvűség, a szabadság. Mindenki hadd döntse el maga mi az ami neki jó, és mi az ami nem."

Ezzel egyetértek, ezért is vagyok a demokrácia híve, azonban vannak szabályok és korlátok, ahol valamilyen szinten az állam is beleszól, hiszen ha mindent lehetne, és semmilyen korlát és törvény nem lenne, akkor nagyon elfajulhatnának a dolgok... ! Persze a cigiről dönthetünk, van lehetőségünk eldönteni, de például hiába lenne kedvünk pisztolyt tartani, nem lehet, csak engedéllyel mert veszélyes lehet...Igaz Amerika ilyen téren úgymond szabadabb, de hallhatjuk a hírekben, hogy sokszor ez a mindent szabad és lehet dolgok hova vezethetnek...Szabadság és demokrácia terén, inkább közép és nyugat-Európa a jobb szerintem!
56.
56.
Málnaszörp
#54: Azt hiszem, hogy ez nem igazán így működik.
Ha csak megnézzük a cigit, mint példát. Tisztában van vele az ember, hogy káros, hogy bele is halhat, mégis szívja. És teljesen legális, ha mást nem zavar vele.
Minél inkább elmegy a világ liberalizmus irányába, annál több ilyen dolog felvetődik.
A lényeg a szabadelvűség, a szabadság. Mindenki hadd döntse el maga mi az ami neki jó, és mi az ami nem. Lassan ha valaki úgy dönt, hogy meg akar halni, szíve-joga, nem szólhat bele senki, csak másra ne legyen hatással.
Hiába síkhülye az illető, megvannak a jogai.
Hogy ez jó dolog-e vagy sem... mindenki döntse el maga, abba sem szólhat bele senki.
A kiskorúért pedig apja-anyja, gyámja a felelős. Ha a gyerek tesz valamit, a gyámé a felelősség. Ő az aki így nevelte a gyereket. Ebbe szintén nem szólhat bele senki. Bár lehet, hogy még a 8 általános sincs meg neki, és 16 évesen szülte meg a gyerekét.
Persze itt a helyzet még nem ilyen drasztikus, de nyugatabbra egyre durvább dolgok fordulnak elő.
54.
54.
Norbiii
Összességében szejko jól mondja, hogy nem a tárgy a hibás, egyetértek, de azt Yanez mondja jól, ha emberek (sorra) haláloznának el a Pokémon go használata miatt akkor igen, talán be kéne szüntetni (és ne adj Isten, hogy ilyen legyen, egy ember halála is szörnyű veszteség)! A víznél hiába fulladna bele valaki,a víz létszükséglet, azt nem lehet úgymond megszüntetni, ezt is jól mondja Yanez, az nyomot hagyna, szóval egy játékot összemosni egy létszükséglettel, butaság, a kettő nem ugyanaz!

És ami FONTOS, hogy gyerekek vagy felnőttek használnak valamit. Gyermek kezébe ne kerüljön mondjuk kés vagy puska, de egy felnőtt azért érettebb, és tud vigyázni!

A Pokémon GO-t sok-sok gyermek, kiskorú használja, talán ők vannak a legtöbben, egy érett felnőtt asszony, vagy férfi, nyilván nem menne ÉLETVESZÉLYES helyre egy pokémon miatt, de egy gyermekre vigyázni kell, mert még tapasztalatlan!

Régen volt valami játék stukker, amit beszüntettek, remélem jól mondom, gyerekek használták, de ha valaki autó-balesetben meghal, az autót nem fogják nem gyártani, szóval itt is igaza van Yaneznek!

Persze lehet mondani, hogy akkor az utcára se menjünk ki, mert elüt a kocsi, de azért ezt vegyük komolyabban! Mindenesetre MEGFELELŐ óvatossággal és figyelemmel játszható a Pokémon Go! :)
49.
49.
SLi
#47: ja hát képzelem micsoda szenvedés lehetett Obama elnöksége, itt meg a Fénylő Csillag vezeti padlógázzal az országot a szakadékba :D
46.
46.
Málnaszörp
#41: a pokemonnal is ugyanúgy nyer az emberiség, vagy nem?
tény, hogy vannak balesetek, de ha nem nyerne vele az emberiség, óriási lenne az áldozatok száma, valószínűleg nem is létezne.
ilyen alapon ha betiltanák a pokemont, az emberiség veszítene vele.
a pokemon is fontos az embereknek és ha kivonnák a pokemont, az is ugyanúgy hagyna nyomot ergo ezt is lehetetlen meglépni. (a felfogásod szerint)
40.
40.
Málnaszörp
#39: vagyis zombik, akik a hírek hallatára azért felelősségtudatosabban kezdik használni
28.
28.
Málnaszörp
#25: és ez jó dolog? vagy nem ezt hívjuk elkényelmesedésnek? ez kinek a hibája?Talán erős neveléssel kiküszöbölhető. Úgy ahogy az itteni probléma is (hogy ne csak off legyen). Teló normális használata.
Akkor a szülőkkel van a baj?
az oktatással? inkább
de túl komplex az egész....
26.
26.
delphijos
#23: Értem Yanez mire gondolsz, de ez hova vezet? Oké, ez csak egy játék, ha "betiltanák" nem rengetné meg a világot. De van millió dolog ami felelőtlen emberek "kezében" veszélyes lehet akár másokra is. Mindet tiltsuk be? Mondjuk 100 ember halálát okozta ez a játék ( remélem nem csak példa,de rugaszkodjunk el még durvábban, legyen 1000) ami borzasztó lenne, de a Föld lakossága mellet semmi, bármennyire érzéketlennek hangzik. És hány embert ölnek meg NAPONTA ! késsel? Tiltsuk be? Értem hogy jót akarsz, de állandó tiltással nem lehet megvédeni az embereket maguktól.
25.
25.
delphijos
#19: "A kérdés inkább az hogy az, aki viszonylag jó környezetben (rendes nevelés, nem üldözik a nézetei miatt, nem kell háborúba mennie, nem-elvált szülők, kaja mindig az asztalon) nő fel, mi a búbánatért nem képes hálás lenni, értelmesen viselkedni, és egy normális életet leélni, ahelyett hogy elütteti magát, vagy holtra issza magát"

Egyszerűen fogalma sincs hogy milyen jó dolga van, mert neki ez a természetes. Ha valamit sosem kellett nélkülöznünk, el nem tudjuk képzelni hogy milyen lenne nélküle. Söt, még azt se hogy lehet élni is úgy.
22.
22.
s4jtqkac
#15: Edukáció mint opció nem jöhetne szóba esetleg?
19.
19.
Málnaszörp
Na-na-na azért az ilyen kijelentésekkel óvatosan.
Magától értetődő (vagyis annak kéne lenni 18 év után), hogy felelősséget vállalsz a tetteidért DE rengeteg (akár egész életet megváltoztató) dolog történik az életben, amiről a személy nem tehet, mégis neki kell hordozni a következményeit, neki kell vállalni érte a felelősséget.
Rossz nevelésre gondolok elsősorban (aminek valószínűleg szintén megvan a maga oka). De lehetne sok más példát is felhozni.
Ezt hívjuk igazságtalanságnak, és tény, hogy a világ nem igazságos (ez az amit kevesen értenek meg igazán), és ezért nem hibáztathatunk senkit (vagyis igen, de nem tudsz ellene semmit se tenni, és senkit nem érdekel. (a világ vezetőiig lehetne talán visszavezetni, akik mértéktelenül önzőek, de nem tartoznak senkinek felelőséggel))
A kérdés inkább az hogy az, aki viszonylag jó környezetben (rendes nevelés, nem üldözik a nézetei miatt, nem kell háborúba mennie, nem-elvált szülők, kaja mindig az asztalon) nő fel, mi a búbánatért nem képes hálás lenni, értelmesen viselkedni, és egy normális életet leélni, ahelyett hogy elütteti magát, vagy holtra issza magát
Talán egy megosztó vélemény, de szerintem valószínűbb, hogy a világ egyre igazságtalanabb, ezért van egyre több (hogy egy korábbi szóval éljek) "selejt" az utcákon.
16.
16.
Necreon
Ez mekkora, mennyire kell betegnek lenni hogy sugárfertőzött területre menj be a nyomorult pokemonért.
12.
12.
Yanez
#8: "Persze ez még mindig nem a program, hanem a felhasználó hibája."

Ja. Ahogyan pl az alkoholistak, ahol nem az alkohol a hibas, hanem aki iszik? Viszont ha nem lenne alkohol.... Szoval lehetne ezen vitatkozni.
11.
11.
DarkLord
#10: Az is baj, hogy láttam neten pár videót és elég agyhalott volt szinte mindenki, aki nyilatkozott a játékkal kapcsolatban. Most vagy pár forintot kaptak, hogy tegyenek úgy mintha hülyék lennének vagy tényleg hülyék (mondjuk inkább a másodikra tippelnék , mert soknak még a kinézete se volt normális). Ez kb. olyan, mint ezek a hitesek , annyi szép fiatal lány van köztük meg értelmes srácoknak néznek ki és agymosott az összes egyszerűen nem lehet tudni, de mi motiválja ezeket is ebben... az első , mikor leállsz velük, hogy kb. 10 percig erőszakosan rád akarja erőltetni a nézeteit, mejd mikor először udvariasan elutasítod azt még észre se veszi, hogy te ezt leszarod, majd meg kell nekik mondani a szemükbe, hogy ez téged abszolút nem érdekel, akkor abbahagyják ezt és nem állnak többet veled szóba :D

Kb. a pokemonosokat is ezekhez a hitesekhez tudom hasonlítani azért írtam példának őket.
10.
10.
azureknight0715
#9: Az a baj hogy ezzel a játékkal nem gyerekek játszanak hanem 20+ korosztály, magyarán akik a pokémonon nőttek fel. Amúgy attól függ meddig fog mennni hogy mennyi frissités lesz rá és hogy mi.
9.
9.
DarkLord
Amúgy meddig fog ez menni, mennyi kraft van benne? pár hónap azt lecseng vagy kitart évekig is esetleg? Én tuti hamar begyűjteném ezeket a férgeket, mert rengeteget biciklizek és így elég hamar begyűjthetném őket.

Abból jó tényleg ez a játék, hogy a lusta gyerekeket is legalább mozgásra kényszeríti , ha akarja a férgeket, mert azért a mai gyerekek valljuk be elég lusta népség. Mikor kb. 10-en pár éves kis csajnak mondja az anyja, hogy megyünk holnap biciklizni, az meg telóval a kezébe mellette leordítja a fejét, hogy "mit képzelsz, majd én tekerek mi?" és ezt a fülem hallatára...persze az anyuka is inkább visszahúzódott, ahelyett, hogy lekevert volna neki egy taslit vagy helyére rakta volna a kis pöffeteg királylányt.
8.
8.
elgeri
#6: Amíg csak magukat veszélyeztetik, addig nincs is semmi baj :)

Viszont pl. ha másnak mennek neki, akkor azért már nem olyan vicces. Persze ez még mindig nem a program, hanem a felhasználó hibája.

Az viszont már a program "hibája", hogy az én magánterületemre helyez el ilyen pontot.
(Nem próbáltam a játékot, nem tudom van-e erre példa, de felbőszítene, ha a kertem előtt nyüzsögnének a "vadászok".)
7.
7.
azureknight0715
#4: Erre most mit mondjak?:D Aki hülye az hülye. Nem kell játék ehez, ez csak mondhatni kimutatja aki életképtelen, így legalább van min röhögni :D Ettől független jó kis game és tény hogy többet mozdulok ki a játék miatt, szal valamit sikerült elérnie. Mellesleg akárhányszor kimentem környékemre játszani mindig találkoztam aki tolta szal ismerkedni is könnyű vele, bár tény vannak ilyen balfasz lenéző emberek, bár azt nem tom mire fel iylenek :D Másik dolog visszatérve mondja majd meg az unokahugod a barátnőjének hogy legközelebb áljon meg biztonságos helyen mielőtt akciózna nem fog elmenni az a pokémon :D
6.
6.
mdr88
#4: Ezekre csak annyit mondanék, hogy: "Az emberi hülyeség határtalan!"
Én is látok szép számmal walking dead feelingben embrkéket Pokémonokat gyűjten, de nyilván lehet ezt normálisan is játszni.
És ahogy mondották előttem... "Aki hülye..."
5.
5.
ADMlN
Nem tudom mi ezzel a probléma, ezt hívják természetes szelekciónak.
4.
4.
Yanez
2 napja a munkahelyem elott rohant bele verdajaval a csavo egy rendorautoba. Mint utolag kiderult, a Pokemon Go-t jatszotta vezetes kozben. Most se Pokemon, se jogsi.

A masik az unokahugom baratnoje, aki bicajozas kozben "vadaszott" ezekre az aranyos kis pokemonokra. Csak annyi tortent, hogy gyonyoruen belehajtott egy faba. A bicaj komoly kart szenvedett, a kiscsajnak pedig eltort a karja es majdnem elveszitette az egyik szemet. Sajnos o sem szerezte meg a kis dogot. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...