Bezárnak a BioWare fórumai

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 1.
  • Gyászhír
Link másolása
A legtöbb fórumát augusztus végén bezárja a népszerű fejlesztőstúdió - köztük a Mass Effecthez, a Dragon Age-hez és más sorozatokhoz tartozó topikokat is. A BioWare szerint más közösségi csatornákon beszélgethetnek a rajongók.

A hír váratlanul érte a játékosokat, de végül is logikus döntést hozott a BioWare. Augusztus 26-tól a legtöbb hivatalos fórum lehúzza a rolót - köztük a Dragon Age- és a Mass Effect-sorozathoz tartozó topikok is.

A csapat közösségi vezetője, Conal Pierse szerint ez "nem volt könnyű döntés", hiszen ezek a fórumok azért jöttek létre anno, hogy legyen egy hely, ahol a fejlesztők közvetlenül beszélhetnek a rajongókkal. Ám napjaink trendjei úgy diktálták, hogy a jövőben más közösségi platformokat kell igénybe vennünk. A BioWare továbbra is jelen lesz a Facebookon, a Twitteren, a Tumblren és a Redditen, így ha kérdésed vagy észrevételed lesz a csapat játékaival kapcsolatban, ott tudod megosztani velük.

Pierse megjegyezte, hogy ők már sokkal több időt töltenek más közösségi csatornákon, mint a saját, hagyományos fórumaikon, ahol az elmúlt évek során több mint 20 millió hozzászólás született. A tagok száma átlépte félmilliót is. Az archívum október 25-ig még olvasható lesz, de új bejegyzéseket már nem tudunk írni.

Mindössze egyetlen fórum marad aktív: a Star Wars: The Old Republicé, amely egy külön honlapon üzemel.

10.
10.
vmiki88
#2: Én nem írók forumokba, de basszus annyival könnyebb egy fórumban kutakodni egy probléma megoldására, mint a kicseszett facebookon.
9.
9.
vmiki88
"A hír váratlanul érte a játékosokat, de végül is logikus döntést hozott a BioWare. "
Miről beszélsz?
8.
8.
E mögött is az a szopadék EA áll. Könyörgöm, mikor váltja fel a Facebook vagy a Twitter a tematikus, játékonként rendezett fórumot?

Ne nézzenek már hülyének!
7.
7.
leviske
A Blizzard képes fenntartani egy saját fórumot. A CDProjekt képes fenntartani egy saját fórumot. A Bioware azonban a piac legnagyobb kiadójával a háta mögött erre nem képes.

Nyilván nem a játékosok igényeinek teljesülése fogja eladni a játékot, hanem az LGBTQ vonal még agresszívabb erőltetése (no offense).
6.
6.
#3: Sok csapat a FB-on is elég jól kommunikál, ha ott nem találom, akkor megyek a steam fórumokba.
5.
5.
Stranger
#1: Már nem kell texmodot használni. Nexuson fent van az "ALOT" textúra pakk, azt használd.
4.
4.
user101
Mi van ? Nem bírják a kritikát ?
Kezdek félni az Andromédától ! :D
3.
3.
eszem
Én nem is tudom mikor látogattam utoljára kiadók által üzemeltetett fórumot. Általában redditen gyorsabban megtalálom a kérdésemre a választ. Valószínű - mint nagyon sok másik kiadó - ők is arra térnek át. FB/Twitter meg marad a reklám...stb helye.
2.
2.
Old school felhasználóként annyira borzalom ez a mai trend...egy fórum sokkal áttekinthetőbb, aki kezeli az VALÓBAN képes azt kezelni, áthelyezni témákat, moderálni, stb. Facebook mint fórum? Na ne röhögtessenek. Ráadásul ott aztán marha áttekinthető egy beszélgetés, minden hír alatt 50.000 szövegelés kezdődik, vissza se kereshető. Twitter ugyanez, ráadásul ne mondják már nekem, hogy ezeken szépen folyamatosan válaszolnak a kérdésekre. Akkora ocsmány spammelések vannak, hogy a rendes kérdés/választ nem lehet megtalálni. Minden jöttment beírja bárohvá, hogy "fos a játék" "nekem is megvan" "mi ez?" stb...undorító ez az egész közösségi média.
1.
1.
almaspite
Valószinűleg nem akarják tovább fentartani ezeket a csatornákat plussz pénzért. Azért nem örülök neki, mert ha végig akarom tolni újra pld a mass effect 3-mat, akkor nem fogom tudni letölteni onnan a HD textura packet, amit a rajongók raktak össze. Nagyon szép munkát csináltak velük a rajongók(fél ével megjelenés után), egyszerűen más érzés a játékkal játszani, csak sajnos előte fel kell tölteni a memóriába... Mert sajnos az EA nem támogatja az ilyen "modolást".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...