HWSW: A Lollipop és Kitkat uralja az Androidot

  • Írta: Shifty
  • 2016. augusztus 8.
  • Hardver
Link másolása
Alig több mint 15 százalékot szerzett eddig a piacból a lassan egy éves Android 6.0 Marshmallow, miközben már küszöbön a rendszer 7.0-s verziója is - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Közzétette a különböző Android-verziók piaci részesedésére vonatkozó adatait a Google: annak ellenére, hogy már a küszöbön van a rendszer új, 7.0-s verziója, a jelenleg elérhető legfrissebb változat, a 6.0-s Marshmallow még mindig csupán a Google Play szolgáltatásokat használó androidos eszközök 15,2 százalékán fut. Bár a rendszer térnyerése stabil, tempósnak semmiképp sem mondható, egy hónap alatt alig 1,9 százalékkal sikerült növelnie a részesedését.

A platform hajnaláig visszanyúló fragmentációs problémákat valószínűleg senkinek nem kell ecsetelni, azok az augusztus elején közzétett számokból is kitűnően látszanak. A legnagyobb részesedése még mindig a Lollipop főverziónak van, legalábbis ha az 5.0-s és 5.1-es változatokat a Google-höz hasonlóan egy kalap alá vesszük - előbbi 14,1 százalékon, utóbbi pedig 21,4-en áll, összesen tehát 35,5 százalékos szeletet hasítanak ki az Andorid-tortából. A dobogó második fokán a 4.4-es KitKat áll, 29,2 százalékkal, a hároméves rendszer még mindig elképesztően sok készüléken van jelen.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

7.
7.
delphijos
#5: "Ha valaki jo Androidos telefont akar, akkor az messze kerulje a nem stock Androiddal jovo telefonokat. Ennyi."

Azért annyit megjegyeznék, hogy nem túl nagy ilyenben a választék. És most hagyjuk ki a "barkács" megoldásokat, nem mindenkinek van arra affinitása hogy a frissen vett telefonra stock Android-ot tegyen.....
6.
6.
KőbányaKispest
Azért haladnak ennyire az új rendeszerrel, mert a csúcs 180-200 ezres szarokat valamivel el kell adni.

Most kiadja a Samu Huawei LG a legerősebb telóját, nem adhatja ki 5.0ás Lollipoppal.
5.
5.
silkgoat
Azert tegyuk hozza, hogy a sebezhetoseg nem csak az androidot erinti, hanem ahogy mestermagyar mondta, mindent amiben qualcomm procik meghatarozott verzioja van. Azaz az osszes Lumia is erintett lehet, de egy 1% alatti platformmal nem foglalkoznak a szakemberek biztosnag szempontjabol. Azt meg tudjuk, hogy az iOS szinten egy atjarohaz. A gyartok szarnak bele, hogy friss es jo rendszereik legyenek, mikor ok telefongyartok. Rengeteg penzukbe kerulne, hogy a szetganyolt Androidukat (ami miatt szarnak hiszik legtobben az Androidot) ujra es ujra megcsinaljak rendesen.
Performanciaban pedig igenis van valtozas. Aki azt mondja nincs, az vagy nem olvas es nem hasznal Androidos keszuleket, vagy egyszeruen csak szeret tenyeket elhalgatni, neadjisten hazudni. :D
Ha valaki jo Androidos telefont akar, akkor az messze kerulje a nem stock Androiddal jovo telefonokat. Ennyi. Ez olyan, mintha valaki kiadna az iOS-t szetbarmolva egy dzsunka telefonra, majd sirnank, hogy de szar az iOS.
4.
4.
delphijos
Nem lenne ez a tempó baj. A gond az, hogy az Android "moddolhatósága" itt üt vissza. A gyártók minél jobban belenyúlnak az eredeti Androidba, annál nehezebb átállni az új verzióra. Ráadásul az már a gyártóknak nem is hoz közvetlen hasznot, hogy egy már kiadott készülékre megcsinálják a frissítést, ezért gondolom nem is "kapkodják el". Szerintem senkinek nem lenne ezzel gondja, ha egy új verziónál simán frissülne a készüléke ( már ha a hardver támogatott még ). Csak így gond ez, hogy mindenki a készülékgyártó kezében van. Rajta múlik hogy kiadja-e az új verziót, és ha igen, mikor.
1.
1.
mestermagyar
900 milla qualcomm procis telefonon találtak vulneralibityt, mindenki nézzen utánna a saját készüléke érintett-e benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...