200 millió dollárnál jár a Pokémon Go

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 9.
  • Biznisz
Link másolása
Bő egy hónapja annak, hogy elrajtolt a Pokémon Go, és ha csillapodott is a hype egy picit azóta, a diadalmenete még korántsem ért véget. A becslések szerint 200 millió dollárt hozott a készítőknek a játék ez idő alatt.

A Sensor Tower becslései szerint 200 millió dollárt termelt a Pokémon Go a bemutatkozása óta eltelt egy hónapban. Az elemzőcég az alábbi grafikon segítségével igyekezett kontextust adni az óriási számnak: ez alapján jól látható, hogy a Clash Royale és a Candy Crush Soda Saga első hónapját is sikerült felülmúlnia a játéknak.

Ha időarányosan figyeljük az eredményeket, a 2014-es Candy Crush Soda Sagától már viszonylag hamar ellépett a Niantic és a The Pokémon Company közös fejlesztése, és bár a Supercell legutóbbi projektje, a Clash Royale sokáig tartotta magát, a tizennyolcadik napon esedékes japán rajt után egyre jobban elmaradt tőle. A Supercellt amúgy is idegesítheti a Pokémon Go, a megjelenése után ugyanis egy másik címet is elcsípett előle: a Pokémon érte el a leggyorsabban a tízmilliós letöltési számot a mobiljátékok között, két napot javított a finnek rekordján.

A Pokémon Go azóta egyre több és több országban rajtol el, a fejlesztők pedig gőzerővel dolgoznak a hibajavításokon: a legutóbbi patch révén végre visszakerült az iOS-es verzióba az akkukímélő mód, és el kezdték tesztelni az új pokémontrackelő fícsört is. A játékosok lelkesedése látszólag töretlen, a Sensor Tower szerint továbbra is átlag 26 percet pokémonozik egy rajongó naponta.

12.
12.
#11: Eleg baj lenne nektek, ha az irasaitok nem kesztetnenek annak elolvasasara, ha nem igy lenne be lehetne zarni az oldalt. Igenis titeken is mulik, hogy mennyi szarrol irtok es a PG ezek koze a tomegszarok koze tartozik. Kepzeljuk el h napi 5 hir lenne Candy Crushrol, ugye milyen szinvonaltalannak hinned mev te is? Na a PG ugyanez...
11.
11.
Yanez
#10: Erre úgy kell tekinteni, hogy mindenkinek más az ízlése és ígénye. Pl képzeld el azt a játékot, amelyet nem tudsz megunni, mert annyira imádod. Megvan? Akkor most gondolj arra, hogy sok ember számára a Pokemon Go is pont ekkora szórakozást nyújt. Vagyis, amikor azt mondod:

"...mennyivel jobb ebben helyezést elérni mint akármely másik játékban..."

Akkor ennyi erővel egy Pokemon Go játékos ugyanezt kérdezhetné, miközben te a kedvenc videójátékodat tolod. Mellesleg engem totál hidegen hagy a PG. Még a rengeteg hype ellenére sem akarom kipróbálni és nyilván soha nem is fogom. Viszont vannak akik jól elvannak vele. Nincs ezzel gond.

A többieknek meg üzenem, hogy egy hír, az csak egy hír. Senki sem igyekszik a másik torkán lenyomni. Nem is értem miért érzi valaki ezt a késztetést? Ki késztet rákattintani a hírre és elolvasni? Vagy netán a játékkal is késztetnek játszani? Röhej! Ez csak egy hírportál, ahol logikus leadni a legnépszerűbb híreket!
10.
10.
GAMEROD
Úgylátszik az egyszerű szarokra van igény, nemcsak játékokban, hanem akár youtube csatornákban, zenében és filmben. Ez mind az agymosásnak köszönhető, nagyon jól ki tudják tapintani mi kell a szolgalelkű népnek. De azóta sem tudom mi a cél a Pokemon Go-ban, mit nyer vele aki éjt nappallá téve ezzel a vacakkal játszik, mennyivel jobb ebben helyezést elérni mint akármely másik játékban. Mert úgyse foglalkozik vele a kutya se, nem az fog a többiekben megfogalmazódni hogy mekkora isten ez az ember aki például első a ranglistán, hanem az hogy ez a köcsög mennyivel jobban áll mint én.
7.
7.
Gykrizsi
#5: Persze, értem én, de azért ha nem híreznek róla, azért még az emberek nem fognak elmenni az oldalról, főleg, hogy a legtöbb cikk nem igazán szól semmiről. És nem hiszem, hogy pl. egy gamekapocs hatalmasat szakítana azzal, hogy egy Pokémon hír miatt 200 plusz megtekintése van. Csak hogy említsek egyet, milyen "hírek" van fent a gamespoton:

"John Boyega elkapott egy pikachut a SW8 forgatás alatt. Boyega nagy pokémon rajongó."

Ez egy hír? Kit érdekel. Reménykedek, hogy ezt semelyik magyar oldal nem fogja lehozni, mert röhej.
6.
6.
respectpele10
#5: +1 Ami felkapott, arról többet írnak, mert a többséget az érdekli, és arra többen kattintanak. Ennyi az egész.
5.
5.
Yanez
#4: Torodj bele, hogy igy mukodik a vilag: ami nepszeru, arrol gyakran beszelnek, mert az embereknek ez kell. Igen, jol hallottad, kell nekik. A tobbsegnek. Ha pedig veletlenul egy ilyen jatekokkal foglalkozo oldalra tevednek, oszt meg az ekkora nepszeru cimekrol alig van valami, akkor szerinted az hogy nezne ki? Mindenbol kell, hogy legyen, neha tobb, neha kevesebb. Attol fugg.
4.
4.
Gykrizsi
#3: Nem a játék zavar, már múltkor is írtam, hogy nincs vele bajom, akinek tetszik játsszon vele, de miért kell az emberek torkán így lenyomni ezt. Ez a játék jószerével egy semmi, egy fapados gps és 2d-s képek rápakolva a kamerára. Ehhez képest mindenhol ezt látni csak. Gamekapocs, Origo, Index, Újságok is tele vannak vele. IGN meg már beszarás. És tényleg nincs bajom ezzel, ha más játék lenne, az is zavarna, hogy ráerőltetik az emberre, mert ennyi hír után igenis az ember csak letölti, még ha nem is érdekli. Szerintem teljesen érthető a véleményem.
3.
3.
#2: Minden egyes Pokémon hír alatt vergődsz, nem tudsz simán elmenni a hír felett, vagy miért zavar annyira ez a játék?
2.
2.
Gykrizsi
#1: Csak hogy ez nem az ő ötlete volt, évekkel ezelőtt láttam már ilyen játékot, nem tudom mi volt a neve, ilyen pokemon szerű szörnyek voltak ott is. Ezek csak rájöttek, mit lehet vele kezdeni. Mindenesetre lényeg, hogy a mai napra is kijutott egy hír.
1.
1.
Yanez
En emelem a kalapom a ficko elott, aki ezt kigondolta, mert egy ilyen egyszeru kis szar jatek, semmi mas, megis mennyire raharaptak az emberek. Komolyan mondom, akinek van egy kis sutnivaloja, az barmibol kepes penzt csinalni! Zsenialis!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...